Dersten kalan zaman da oyun oynatıyormusunuz?

Kodla Büyü

ahmetbto

Aktif Üye
Arkadaşlar dersi işledikten sonra kalan 5-10 dk da oyun oynatıyor musunuz? Bilgisayarda oyun olunca ders esnasında açmaya çalışanlar oluyor. Ne yapmak lazım? Hiç yüklememek en iyisi mi ?

netsupport ile flash oyunları dersin son dakikalarında öğrencilere gönderebilirsiniz hocam.
Ben uygulamaları erken bitirenlere ödül olarak böyle yapıyorum.

Ben çocuklara uygun zeka geliştirici ve eğitsel oyunları(10-15 tane) kendi klasörleri altına kaydettirdim.Dersten sonra uygulamasını benim istediğim gibi yapan öğrencilere oynatıyorum.Genelde de zaten zaman kalmıyor ama bazı derslerde zaman kalırsa oynuyorlar.

bence hiç yüklemeyin oyun filan, dersin ciddiyetini bozuyor çoçukların aklı hep oyunda oluyor, içeriye pat diye giren muhakkak oluyor ders sırasında son dakikalarda oynattığınızı bilmez farklı izlenimler olur, hiç gerek yok..

şeffaf' Alıntı:
bence hiç yüklemeyin oyun filan, dersin ciddiyetini bozuyor çoçukların aklı hep oyunda oluyor, içeriye pat diye giren muhakkak oluyor ders sırasında son dakikalarda oynattığınızı bilmez farklı izlenimler olur, hiç gerek yok..

evet bu durum sıkça başıma geliyor, ama oyuna daizin vermezsem hiç uygulama yaptıramam, uygulamaları bitirenlerin oyun oynayabileceğini söylüyorum bu şekilde yapıyolar

Dersi adam gibi dinler uygulamaları bitirirseniz kantır dahil bütün oyunlara izin veririm diyorum, çok güzel ödüllendirme yöntemi, zaten başka kozumuz yokki arkadaş , ne notla korkutabiliyorsun ne de disiplinle.

elf.krc' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:

evet bu durum sıkça başıma geliyor, ama oyuna daizin vermezsem hiç uygulama yaptıramam, uygulamaları bitirenlerin oyun oynayabileceğini söylüyorum bu şekilde yapıyolar
dersim olduğu zamanlar 1-2 hafta sınıflarda ders yapıp, derste kesinlikle oyun oynamayackalrını iliklerine işleyene kadar tekrar ettim işe yaramıştı ama her yerde öğrnci profili bir olmuyor tabi.oyun açan olursa da anında kapının önüne koyardım, uygulamaya dalınca ondan da oyun kadar zevk almaya başlamışlardı..

1 satte hem ders anlatıyorum hem de uygulama yaptırıyorum,oyuna zaman kalmıyor...
2 saat olsa çok rahat olacaktıkkkkk

Ben kesinlikle izin vermiyorum hocam. Onun yerine ödev araştırması yaptırıyorum. Başlangıçta öğretmenim ne araştıracağızki diyen öğrenciler şimdi beni bile şaşırtan şeyler buluyorlar. Öğleden sonrada dahil öğrenciler ödevlerini araştırdıktan sonra evlerine gidiyorlar.

Ben genellikle kağıtta oynanan oyunları (hayvan-bitki-şehir, sos, adam asmaca vb.) oynatıyorum. Bilgisayar sınıfım olmadığı için :)

Oyun oynamak isteyenleri internet cafeye yönlendiriyorum... Ben içerde olmasam bile netten oyun aç(a)mıyorlar... Windowsun oyunlarını da kaldırdım... Güncel gelişmeleri araştırmaları için fırsat veriyorum kalan zamanlarda...

1. yöntem: bir hafta oyun bir hafta ders.
2. yöntem: projesini bitirenler son tarihe kadar serbest.
3. yöntem: dersi ne kadar erken bitirirsek o kadar erken serbest bırakırım. ( en çok kullandığım yöntemdir)

benim kendi bilgisayarımda flas oyun klasörü var ders sonunda paylaşıma açıyorum öğrenciler oynuyor gürültü patırdı yapıldığında kapatıyorum:)

tüm sınıflara dönem başında slayt yapmayı, taktir teşekkür alıp alamadığını hesaplamayı, her hangibir kitabın her hangibir sayfasını word de oluşturabilmeyi gösterdim..ve sonrasında hiç ders anlatmadım hep istedikleri oyunları oynuyorlar...

Böyle oyun oynatırsanız derside kaldırırlar formatörde yaparlar derste oyun oynatıyorda derler.
yakında başınıza geleceği şimdiden söylüyorum öğretmenler odasında duyarsınız bilgisayar dersinde öğrenciler oyun oynuyor zaten diye.

Ben oynatmam ...Çocuklar bilgisayarı zaten biliyor imajı , biraz da bazı arkadaşların oyun olayını abartmasından kaynaklandı. Çocuklar bilgisayar dersinde oyun oynuyor algısı yüksek malesef...

sınıfı "oyun sınıfı" olarak göremeleri çok saçma öğrencilerin..ancak ben de çalışmaları bitince, ödül olarak netop schoolla gönderiyorum...

Ben öğretmenler odasındaki pclerdeki oyunu bile kaldırdım, öğretmenlere de yasak oyun oynamak... :wink:
Başta vardı ama şikayet aldım, hocam arkadaşın birisi sürekli oyun oynuyo oturamıyoruz hiç, derse de geç giriyo dedi ben de tespit ettim ve kaldırdım...

Hocam bilgisayarrım çok eski bazı uygulamaları yapmakta zorlanıyoruz yada yapamıyoruz o yuzden sene başında pazarlık yaptık
3 hafta ders a 1 hafta oyun diye anlaştık.
zaten ayda birgün ya okulda deneme oluyor ya idare saçma sapan biş iş bulup o dersi sabote ediyor. bende çocuklar dillendirmedikçe derse dewam
çok sıkıldıklarında 1 ders oyun

Oyun oynatırsanız bakanın gereksiz ders tezini haklı çıkarırsınız. Oynatmamak lazım. Özellike bilgisayar öğretmeninin oyun oynatmasına ben anlam veremiyorum...
Çocuk bilgisayar dersine oyun gözüyle bakarsa tabiki ders anlaatığınız zaman dersten sıkılır. Önce o anlayışı kırmak lazım...

sene başında oynatıyordum ama baktım ki sınıfım oyun salonu olarak görülmeye başlanıyor. ders yaparken sürekli offf püüff gibi sesler geliyo. ne zaman oyun oynicaz soruları... izin vermedim hala da vermiyorum. ama diğer öğretmenler boş anını kolluyorlar sanki bt nin öğrencileri getirip oyun oynatıyorlar. yani ben öğrencilerin zihniyetini değiştirmeye çalışıyorum ama önce öğretmenlerden başlamalıyım sanırım.

artık boş kalmamaları için sürekli çalışma kağıdı buluyorum ya da hazırlıyorum word ile ilgili. onu yaptırıyorum. erken bitirene de yapamayan arkadaşına yardım et diyorum. ben tek başıma hepsine birden yetişemiyorum ama bu şekilde daha iyi olduğunu düşünüyorum. ayrıca birbirlerinden daha kolay öğreniyorlar. bir uygulamayı ben yapsam öğretmen yaptı diye kafalarında çok büyütüyorlar ama arkadaşının yapabildiğini görünce kendilerine güvenleri geliyo. hem de erken yapan da pekiştirmiş oluyo:)

Bu bir süreç hocam geçen yıl okul okul dolanırken görev yaptığım bir yerde önceki öğretmenlerinden alışmışlar oyun diye başımın etini yiyorlardı. Bende uygulama veriyordum bitirenlere oynatıyordum. ilk başlarda dersin yarısı z-oyuna kalabiliyordu ama zamanla uygulamaları uzattıkça oyunda gündemimden kalktı

kendi okulumda zaten oynatmam mem vitamin oyun gibi zaten bari yanında bişeyler öğrensinler
uygulamayı bitiren ya dyned ya meb vitamin yada araştırma diyorum
kaldıki ben dersteki uygulamaları bazen yetiştiremiyorum bile

ben bilgisayardaki bütün oyunları kaldırdım. excel ve access konularında uygulamalar bitmiyor zaten sıkıntı olmuyor ama ilk ünite ve özellikle son ünite de pek uygulama bulamıyorum bu süreç de öğrenciler bi şekilde netten ( ya da flash dan 5- 10 dk ) gibi bir süre oyun oynuyorlar. ama seneye buna da bi çözüm bulmak istiyorum. özellikle netteki oyunların engellenmesi gereekiyor.

ya meb bizi ciddiye mi alıyor sizce??? ders yok, olsa da notu yok, öğrenci "notu olmayan ders için etkinlik yapmayacağım" diyebiliyorsa..... herşey yeridir....

BBNET
Geri