Dersleri Benden Alıp Dağıtmak İstiyorlar

Kodla Büyü

eftelya-su

Aktif Üye
Ben bu dönem boyunca 20 saat derse girdim. Ayrıca koordinatörlüğüm de vardı. dersim olduğu zaman dersime girdim. (bir Müdür yardımcısı hocam dersin olsa bile idarenin işi olduğunda öncelik idarenin işidir demesine rağmen) Dersimin olmadığı zamanlar okulun bilgisayarlarını tamir ettim. Bazı yazışmalarda, e-okul işlemlerinde idareye yardım ettim. Ayrıca okul ders programını ben hazırlıyorum (bu dönem en az 3-4 kere program değişti)
Ben bunları yaparak görevimi yaptığımı düşünüyorum. (Eleştirileriniz varsa lütfen yazın.) Ama Müdürümüz aynen şöyle bir cümle söyledi:"Hocam senden daha fazla verim alabilmek için 2. dönem bilgisayar derslerini senden alacağız, fen ve türkçe öğretmenlerine dağıtacağız"
ben bu duruma çok şaşırdım olmaz filan dedim ama sert bi üslupla olmadı bu. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Ben derslerimi vermek istemiyorum. Bence idare bilişim dersini basit bi ders gibi düşünüyor ve idarenin işlerini bana yıkmak işin bunu yapıyor. :cry:

Hocam sen nerde çalışıyorsun anlamadım. Hem koordinatörlüğün var hem de çalıştığın okulda fen türkçe öğretmenleri var?
Ortaokuldaysan nasıl koordinatörlüğün var? Meslek lisesindeysen o okulda nasıl fen ve türkçe öğretmeni var ? :o :shock: :?

hocam aslında olay aslında şu , çok çalışmışssın sağa sola çok koşturmuşsun idarede kendince bir çok afedersin işleri ona yaptıracak bir hamal bulmuşçasına dersleri senden alıp bak derslerınıde aldık ne dersek onu yap bir işin sadece biz olalım demeye getiriyor.
derslerine sahip çık hocam yönetmeliğe göre sen varken ek ders ve devleti zarara uğratma kavramlarını kullanarak yönetmeliğe aykırı de itiraz et

Evet anladığım kadarıyla ortaokuldasın. Fencinin, Türkçecinin de ek dersi az geliyo. Formatörsen eğer 20 saat derse giremezsin zaten.

aktasankara' Alıntı:
Hocam sen nerde çalışıyorsun anlamadım. Hem koordinatörlüğün var hem de çalıştığın okulda fen türkçe öğretmenleri var?
Ortaokuldaysan nasıl koordinatörlüğün var? Meslek lisesindeysen o okulda nasıl fen ve türkçe öğretmeni var ? :o :shock: :?

al benden de o kadar bu nasıl okulmuş

Valla bizde de öyle dersi önemsemiyorlar. Ama ben önemsemelerini sağlayacak etkinlikler öğretiyorum. Çocuklarda diğer derslerde anlatınca öğretmenler dersi sadece oyun oynayarak geçirmediğimizi anladı. O algı ne yazıkki değişmiyor. Ama hocam 2. dönem formatör olacağınız kesin mi? Öle kafaya göre aldım verdim mi olur? Ben geçen sene formatördüm 12 saat derse girerdim üstüne okulda müdür yardımcısı okey oynarken onun işlerini yapardım. Stajyerim diye ses çıkaramazdım. Bu sitedekiler çok gazlayınca biraz ters çıktım. Şimdi hiç bir sorun yok. Ayrıca ben verilmeme taraftarıyım çünkü hala bilgisayar konusunda mezun veremedik. Bir görelim ya cidden biz ortaokuldan mezun olduğunda çocuk en basit bir office aktif şekilde kullanabiliyor mu? Zira müdür yardımcılarının çoğu kullanamıyor:))

pisagorean' Alıntı:
Evet anladığım kadarıyla ortaokuldasın. Fencinin, Türkçecinin de ek dersi az geliyo. Formatörsen eğer 20 saat derse giremezsin zaten.
evet ortaokuldayım. Tek bilişim öğretmeniyim ve toplam da 20 saat bilişim dersi var ve formatörüm. neden 20 saat derse giremiyorum ki?

önce daha fazla verim almaktaki kasıtlarını anlamak gerekir.
hamal gibi kullanmak ise eğer -ki zaten bunu yapmışlar kesinlikle kabul etmeyin.
görev tanımınızın çıktısını alıp gösterin, bunların haricinde yaptıklarınızdan da bahsedin (göreviniz olmamasına rağmen) daha fazlasını beklemesinin yersiz olduğunu söyleyin kısaca

akdenizkanki' Alıntı:
loperselim' Alıntı:
Senden verim almak için değil de, diğer hocaların ek dersini şişirmek içindir o.

ve müdür ve idareciler kendi yükünü azaltmak için bu bahaneyi uydurmuş :)

aynen öyle hocam idarenin işlerini bana yükleyecekler de siz olsaydınız ne yapardınız? ben derslerimi zaten vermek istemiyorum ama bir taraftan da çok baskı var. Derslerimi vermemek için tepki vereceğim ama nasıl bir tepki vereceğimi bilemiyorum

Bilişim Derslerine kimlerin gireceği bellidir,arkadaşım.Okulda Bilişim Öğretmeni varken o görevlendirmeyi yapamaz.Eğer yaparsa dilekçe yaz ve neye göre sizin derslerinizi başka branşlara dağıttıklarını sor.Cevap iste dilekçene numara al.Gelen cevabı al ve bimere yolla gitsin.Yüz vermeyin bunlara.

Ekli dosyalar

• kimlergirebilir.jpg
    kimlergirebilir.jpg
    88.3 KB · Görüntüleme: 2,017
Yönetmelik açık BT rehberliği için: Önce derslerine girer sonra kalan zamanda BT rehberliği yapar diye. Dersleri sizden alamazlar. İlçe BT koordinatörü ile görüş. Derslerine girmek zorundasın.

eftelya-su' Alıntı:
akdenizkanki' Alıntı:
loperselim' Alıntı:
Senden verim almak için değil de, diğer hocaların ek dersini şişirmek içindir o.

ve müdür ve idareciler kendi yükünü azaltmak için bu bahaneyi uydurmuş :)

aynen öyle hocam idarenin işlerini bana yükleyecekler de siz olsaydınız ne yapardınız? ben derslerimi zaten vermek istemiyorum ama bir taraftan da çok baskı var. Derslerimi vermemek için tepki vereceğim ama nasıl bir tepki vereceğimi bilemiyorum

önce sözlü uyarmak, dinlemezlerse dilekçe yazmak.

hocam aslında hem seni hem kendilerini düşünmüşler.senin ders yükünü azaltarak yedek müdür yardımcısı yaparak okulun işlerini sana yaptıracaklar..gerektiğinde onlar toplantılara gittiğinde okulu sen bekleyeceksin.banada aynısını yapmışlardı.Ben bir süreliğine memnundum.hem kendimi daha yararlı hissediyordum hemde iş öğreniyordum.ama idareciler bir süre sonra köle gibi kullanmaya başlayınca senenin sonlarına doğru eziyete dönüşmüştü.Ama hakkın olan şu.Eğer dilekçe verirsen senden o dersleri alma gibi hakları kesinlikle yok.BTR öğretmeni bile olsan ilk olarak ders yükünü yerine getirmek zorundasın geri kalan zamanlarında BTR görevi yaparsın.Karar senin emin ol

o nasıl oluyor yaa kendi insiyatifindemiymiş hangi derse hangi öğretmeni sokacağı..Yapmayın hocam "yiyosa al dersleri ver fenciye "" deseydin .Şaka gibi numune mi o idareci Allah aşkına sizde az haklarınız görevlendirmenizin içeriğini bilin .Sonra BTR leri hammal niyetiyle kullanmaya kalkıyor idareci

Hala böyle idareciler mi vay ya. Yüz vermeyin hocam dersler zorunlu, gerekirse 20 saat dersine gir çık, okulda hiçbirşeye bulaşma. Yüzsüz herifler.. Bide daha faydalı olman için demezler mi?

boş verin hocam ya aldığınız paraya bakın....nasıl rahat ediyorsanız. onu yapın.

Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği yönetmeliğinde okulda ki derslerine girer arta kalan zamanlarda görevini yerine getirir diye ibare var. Böyle bir işlem yaparsa kanunsuzdur. Hakkınızı arayın!..

Hehehe o nasıl işmiş ya. O müdür okulda ilgili dersin asli branşı olan öğretmen varken başka öğretmeni sokamayacağını, devleti zarara uğratacağı için bir şikayette kendininde ceza alacağını bilmiyormuymuş. Ben dersime girerim kimseye vermem, kalan 10 saatte de görevimi yaparım, yine o 10 saatin içinde idare olarak sizin de işleriniz olduğunda yine yardımcı olurum, böyle iyi deyin bitti gitti...

rock' Alıntı:
Hehehe o nasıl işmiş ya. O müdür okulda ilgili dersin asli branşı olan öğretmen varken başka öğretmeni sokamayacağını, devleti zarara uğratacağı için bir şikayette kendininde ceza alacağını bilmiyormuymuş. Ben dersime girerim kimseye vermem, kalan 10 saatte de görevimi yaparım, yine o 10 saatin içinde idare olarak sizin de işleriniz olduğunda yine yardımcı olurum, böyle iyi deyin bitti gitti...

OKul müdürü müdürse bilir ama o makama nasıl geldiği önemli..

dersleri sizden alamazlar hocam, 20 saat dersten arta kalan zamanda btr görevini yaparsın, dersleri senden alıp başka öğretmene vermesi suçtur, devleti zarara uğratmaktan ceza alır müdürün.

formatör olma dersine gir çık git sana kimse şu işi yap diyemez.30 saat derse girmeden ful ekders alan bilişimciye amale gözüyle bakarlar.Ben ful ekdersi almadım 19 saat derse girdim çıktım bir iş için gelen oldumu ben formatör değilim dedim kafam rahat derse girip çıktım kimse de gık diyemedi.

Koordinatorluk diye birsey yok.
btr ise onun yonetmeligi var ve o gorevler disinda hicbirseyi mdr denen kisi sana yaptiramaz(sen istemezsen eger)
Senin olan dersi de bu sekilde soyleyip alamaz. Hakkini yedirme. Bastan yuz verirsen sonra ek dersi vb herseyi sana yaptirmaya calisirlar. O mudure benden selam soyle yukarida bir hocam da soylemis ama yine soyleyeyim sıkıysa dersleri alsın da goreyim. Bu tip ucubelerin laflarina kanma kardes.

Ayrica btr de derki,
Once dersine girer sonra zaman kalirsa btr gorevini yaparsin. O mdr denen şahis cok biliyorsa il ya da ilceden btr yi ister. Btr olan kiside gelir calisir sende 20 saat dersine girer sonra cikar gidersin.
Hatta o natematikci ya da fenciyi btr yapsin biraz da onlar ugrassinlar. Diger branslarin bazilari btr yi sevemedi gitti. Onlarin ek dersi helal btr nin ki haram sanki. Bu tip kafada insanlar. Senin yonetim de boyle anlasilan

BBNET
Geri