Dersimiz kaldırılıyor!

Kodla Büyü

umaykut79

Aktif Üye
Arkadaşlar bildiğiniz üzere (ya da bilmediğiniz üzere)
Ortaokullarda Çoklu Dil Sınıfları Projesi yakında Tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayacak.
Şu an için bu proje olan okullarda Bilişim dersi 5 6 7 lerde kaldırıldı. 8 lerde 2 saat haline getirildi.
Yakında tüm ortaokullarda bu halde olacak..
Ayrıca Liselerde 9. sınıflarda seçmeli dersler yönetmeliği değiştiğinden beri 9. sınıflarda Bilişim dersi 1 saate düşürüldü.
Seçmeli Proje dersi bile 2 saatken, Laboratuar dersi olan bilişim dersinin 1 saate düşürülmesi akıl alır gibi değil..
Okullara robotik setler, 3d yazıcılar, yeni bilgisayar laboratuarları kuruluyor ama ders kaldırılıyor.
Biz İzmir'deki bir kaç arkadaş açıkçası sendikalaramıza bununla ilgili bir rapor hazırlayıp sunacağız..
Sesimizi çıkaracağız.
Şimdi bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye kafanızı kuma gömerseniz yarın hepimiz norm fazlası olup, okul bulamayacak, okul okul gezeceğiz..
Dersimizi geri istiyoruz!

1750154881966.webp

1750155001606.webp

1750155036240.webp

diğer seçmeli dersler 2 3 4 saat olabiliyorken 9larda çakılı olarak sadece bilişim dersi 1 saate sabitlenmesi..

Son düzenleme:
Hocam haklı serzenişiniz. Destek veriyor, sendikalara ben de yazıyorum ama artık zaman insanı ehlileştiriyor.
Yani eskisi gibi takmıyorsunuz.

Bundan sonra maaş karşılığını nasıl dolduracağımı devlet ya da bakanlık düşünsün, ben düşünmüyorum 🙂

Tebrikler hocam.
Bende tanıdığım bildiğim tüm arkadaşları aramaya bilgilendirmeye çalışıyorum ilerisi branşımız için sıkıntılı gibi görünüyor. Hem okul normları düşecek hem de bölge normları düşecek. Bu modele tüm 5. sınıf şubelerini geçiren bir okulda iki yıl sonra bilişim teknolojileri diye bir ders olmayacak ve 5. 6. sınıflarda seçebileceğiniz bir seçmeli ders te yok. Biz şu an kendimizi düşünmezsek devlet bizi hiç düşünmez.

5 gündür tvde füze savaslarini izliyorum.Her ülkenin süpersonik füze isimlerini ve menzillerini bile ezberledim.Adam öyle bir yazilim kodlamis ki biri denizde yüzüyor diğeri çatıda düğün yaparken nokta atışı binayı vuruyor.Ucaklarin kuyruk numaralarını rotalarını internetten izliyoruz.Bu adamlar kontağı kapattığında bizim sistemler hazır mı?Bu ders çok önemli.Ilerisini hiç düşünmüyoruz.

Yaş 28, Alexander Wang.Tum AI şirketlerine Data satiyor.En pahalı tek adam.Boyle adamları hangi ders ile yetiştireceğiz?

Son düzenleme:
ders kalksın rehber öğretmenler gibi btrehber öğretmen kadrosu gelsin dersle alakası olmayan bir kadro ve bütün bilişimcilerden isteyenlerin hepsi o kadroya geçirilsin kalanlarada teknoloji tasarım varsa bilgisayar vb diğer dersler maaş karşılığında doldurulmaya çalışılsın

web sitesi olanlar bir haftalığına ana sayfanızda bilişim derslerini geri istiyoruz yazın. gelen okusun gitsin. 1 hafta ders içi etkinlik performans bilmem nesi excel dosyası indirmeseler ölmezler herhalde. Teknofeste katılmayı, meb robotlarda gezmeyi bir bırakın artık. Dersimiz yok nerede öğreteceğiz bu çocuklara. Okulumda 1 bt, 1 robotik kodlama ve yapay zeka atölyesi, 3 üçdeee yazıcı, hiç bir meslek lisesinde olmayacak kadar arduino bilmem ne zımbırtı var. Ben yoksam hiç bir anlamı yok onların. Ders yoksa hepsi çöp. Hala başkasının akıllı tahtasını tamir etme derdindesiniz. Keşke şu branşı bt ve btr olsa ayırsalarmış da şu teknisyenlerden kurtulsaymışız. Okulumda btr var, bt sınıfı ve atölye umurunda değil, yolunu bile bilmez. Bu kadar malzeme bu kadar pc çöp olsun, sen de 7-C'nin tahtasını tamir et.

Son düzenleme:
kişisel kanaatim ülkede tüm okullar tam gün olmadıkça bu "çoklu yabancı dil uygulaması" yapılamaz. İngilizce hazırlık uygulaması burada tam gün olmayan okullarda iptal edildi. bu yıl bir çok okula bilişim sınıfları kuruldu.

Bizim müdür YDA sınıflar kaldırılınca ÇYD porjesine başvurdu 5 sınıf için. 15 şube var her seviyede. İkili öğretimiz ve sınıf mevcutları 40 civarı.
Bu projeye kabul edilmezsek 5 sınıfı imam hatip olarak açacakmış müdür :D

Bizde yeni bilişim sınıfı kurduk birden bu çoklu yabancı dil meselesi herseyi alt üst etti 2 seneye ders saatim 6ya düşüyor. Geçen yıl 300 okulda uygulanmış bu yıl 3bin olması planlanıyor. Bu gidişle artarak devam edecek ve bir çok okulda sadece 8lerde 2 saat ders kalip norma fazlası sayimiz iyice artacak.

BBNET
Geri