Dersimiz FAS ve Kanada da Nasıl?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Bizdeki çocuklarda bakanların dediğine göre içinde büyüyorlar teknolojinin ama bildikleri tek şey face, twit veya oyun demek bizimkilerin istediği seviye bu oyun oynamayı bilse yeter

Biliyor dediklerinde inanın cinlerim tepeme çıkıyor. Biz bilgisayar öğretmenleri kendimiz bilmiyoruz bilgisayarı çözemedik diyoruz bu dersi hiç almamış kullanmamışlara biliyor diyorlar yaa gel de ölme kardeşim.

sami55' Alıntı:
Bizdeki çocuklarda bakanların dediğine göre içinde büyüyorlar teknolojinin ama bildikleri tek şey face, twit veya oyun demek bizimkilerin istediği seviye bu oyun oynamayı bilse yeter
:alkis:

Bizimkiler zaten hepsini biliyor o yüzden derse gerek yok :puhaha:

çocukların bilgisayar kullanmayı bilme olayı internete girebilmekten ibaret..

bizimkiler "bilmediklerini" bilmiyorlar... bu çok kötü...

Ben 15 yıldır pc içe içli dışlıyım...

ben bile bilgisayarı biliyorum demeye çekinirken(nasıl bir derya olduğunu bildiğim için)
adamlar bizim çocuklar biliyor diyorlar...

Cahilik başa bela...

Öğrencilerimiz twitter ve facebook kullanıyor kullanmasına ama onu bile güvenli bir şekilde kullanamıyor. Profilde ne paylaşması gerektiğini, alınması gereken güvenlik önlemlerini malesef bilmiyorlar. Arkadaş listelerinde belki de yüzlerce kişi ekli. Üzücü tabili böyle olması. Bizim okulda meb hattı facebook ve twitter'a girmiyor. Girerse eğer bununla ilgili bir ders yapmayı düşünüyorum.

mehday33' Alıntı:
Öğrencilerimiz twitter ve facebook kullanıyor kullanmasına ama onu bile güvenli bir şekilde kullanamıyor. Profilde ne paylaşması gerektiğini, alınması gereken güvenlik önlemlerini malesef bilmiyorlar. Arkadaş listelerinde belki de yüzlerce kişi ekli. Üzücü tabili böyle olması. Bizim okulda meb hattı facebook ve twitter'a girmiyor. Girerse eğer bununla ilgili bir ders yapmayı düşünüyorum.

geçenlerde kulüp toplantısında internet bağımlılığı konusu ile ilgili videolar izlettim çocuklara eba'dan.. kulübümdeki bütün öğrenciler erkek ve haylaz öğrenciler, saatlerini pc başında oyun oynayarak geçiren tipler. videolar etkili olur diye düşünmüştüm. izlediler ders bitti..ertesi gün 8.sınıfa giden kulüp öğrencim yanıma geldi ve hocam ohooo ben dün yine saatlerce oyun oynadım dedi pişkin pişkin..onlara bişeyleri anlatmaya çalışırken harcadığım enerjiye, emeğe acıdım yemin ederim..sosyal ağlarla ilgili de bi ton şey söyledim, güvenlik önlemlerini alın vs. bi tanesi gelmiş bi sürü hesabım var hepsinde de bin kişi ekli diyo..bunlar için ne yapsam boş..

umitbulut58' Alıntı:
merhaba arkadaşlar okulumuza fas ve kanada dan misafirlerimiz var

kendilerine dersimizle alakalı sorular sorduk çok ilginç diyologlar geçti..(çok gülümsediler)

FAS:
5.5 itibaren mecburi imiş. dersten kalanlar oluyormuş.
hacker bile öğretiliyormuş.. üniversitenden mezun olan herkes web sitesi mevcut ve photoshop .office vb. prog hepsini belli bir sırayla öğreniyorlarmış..
bol bol sunum istiyorlarmış..

KANADA:
seçmeli olarak okutuluyormuş. oyun yapmayı öğreniyorlarmış.web sitesi yapmayı öğreniyorlarmış..
Kanada'nın iyi bir aşamada olduğunu biliyordum, Fas'ın o aşamada olduğunu bilmiyordum. Fas gibi bir ülkede bile eğitimi planlayanlar bilişim teknolojilerinin önemini farketmişken bizdekiler sadece oyun ve internetten ibaret olduğunu düşünmeye devam ediyor. Matbaa ve sanayi devrimini kaçırdığımız gibi bilişim teknolojilerinde de uluslarası piyasaya müşteri olmaktan öteye gidemeyeceğiz.

BBNET
Geri