Dersaneler bu kez gerçekten kapanıyor galiba__?

Kodla Büyü
Yahu 5-6 ay önce dersanelerden liseler için hizmet satın almaktan, yer kiralamaktan falan bahsediyorlardı. YAni saçmalıyorlardı.

Yİne saçmalamış. Kürtçe kurs serbest, seçmeli ders olarak sanki vazifenmiş gibi(özele izin ver seçmeli ders vereceğine, özelde KÜrtçe Fen dersi bile işlensin ama devletin seçmeli vermesi lüzumsuz) seçmeli KÜrtçe ders koyuyorsun,

sonra da çıkıp dershanaleri kapatıyorsun,

Yahu özel teşebbüs, yasadışı bir iş mi yapıyor?
Hayır.

Evet internet kafe gibi olumsuz yanları var, çocukların çocukluğunu, ailelerin parasını çalan, rekabetten ötürü insanları zora sokan, ezberci eğitim ile göz boyayan yerler

Ama yasaklayamazsın,

Böyle bir yasak ile her iktidar kendince olumsuzluklar gördüğü her yeri yasaklamaya kalkarsa memleket yaşanmaz olur,

bugün işinize gelen bir yasak olur, yarın sizin de işinize gelmeyen bir şey yasaklanır

YAni böyyüüüüh hatip yine zırvalamış. Aniden mi sordular ki soruyu yine.

Mebi özelleştirip öğretmenlerin özlük haklarını dershanelerdekine indirmeyi kastettiler herhalde.
Dershaneler kapanmaz, okullar dershanelere döner.

Arkadaşlar bence doğru olan yapılıyor bunda ne varki. Yani öğrencim 4 sene boyunca lise de okuyacak alın teri dökecek hayatının devamını sadece sınavda 160 dakika ter dökerek mi belirleyecek? Şunu söyleyebilirim; geç bile kalındı.

Getirilmeye çalışılan yeni sistemde sınav olmayacak, öğrencinin sadece 4 yıl puan ortalaması dikkate alınacak doğru olanda bence bu. Arkadaşlar, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri şuan hüzünlü fakat yapılan herşeyi de eleştirmek bize yakışık almaz değil mi? Yani yapılanların doğru olup olmadıkları hakkında fikir sahibi olmadan hemen eleştiri yapmayalım bu etik davranış olmaz.

Yani yapılanların doğru olup olmadıkları hakkında fikir sahibi olmadan hemen desteklemeyelim bu etik davranış olmaz.

Hocam tecrübeli bir arkadaşımızsınız fakat benim yazdığım bir mevzuyu bana geri çevirmeniz doğru değil. Ben bu konuyu gayet iyi bildiğimi düşünüyorum ve bu konuda atılacak adımları destekliyorum. Yani dürüst olmak gerekir yapılan iş doğru ise, doğrudur yanlış ise, yanlış.

10 bin dershane öğretmeni mağdur olmasın diye 1,5 milyon öğrencinin hayatlarını görmezden gelemezsiniz. Ayrıca dershane öğretmenlerinin ortada kalacağını nereden biliyorsunuz? Dershaneler yerine okullar yapılacak bu öğretmenler de orada hoca olarak görev yapacak hepsi bu!

İnternet kafeleri de kapatalım, ganyan bayilerini de, spor loto toto, piyango hepsini kapatalım.

Ayrıca yüzme kurslarını da kapatalım, yüzmeyi öğrenip ne yapacaklar anca cıbıldak cıbıldak denize girecekler.

Kuran kursları da kapatalım, hafızlık kursları da vs. vs.

Herkes kendine göre en ufak olumsuzluk gördüğü yeri kapattırırsa işimiz var.

Serbest teşebbüs, yasal olmayan bir iş değil, kapatılmasının nedeni ne olacak

...

Ha sınavsız seçim için bir sitemi destekleriz, buyurun varsa getirin, adaletli ise desteklenir de hem sınav olacak hem dersaneler yasak bu saçma

Parası olan özel ders alacak, diğerleri...

Hocam, direndiğiniz nedendir! Üstelik bu saydıklarınızın kapatılacağınıda nereden çıkardınız hedef saptırıyorsunuz. Kusura bakmayın ama gerçekleri örtbas etmememiz gerekir. "Kuran kursları da kapatalım, hafızlık kursları da vs. vs." bu nedir Allah aşkına öyle bir söylem oldu mu hiç?

Ayrıca, "Parası olan özel ders alacak, diğerleri..." diye yazmışsınız fakat dershane ücretleri 5 bin tl 'ye varıyor. Siz bu parayla özel ders hocasının kralını alırsınız merak etmeyin.

yazilimuzmani' Alıntı:
Arkadaşlar bence doğru olan yapılıyor bunda ne varki. Yani öğrencim 4 sene boyunca lise de okuyacak alın teri dökecek hayatının devamını sadece sınavda 160 dakika ter dökerek mi belirleyecek? Şunu söyleyebilirim; geç bile kalındı.

Getirilmeye çalışılan yeni sistemde sınav olmayacak, öğrencinin sadece 4 yıl puan ortalaması dikkate alınacak doğru olanda bence bu. Arkadaşlar, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri şuan hüzünlü fakat yapılan herşeyi de eleştirmek bize yakışık almaz değil mi? Yani yapılanların doğru olup olmadıkları hakkında fikir sahibi olmadan hemen eleştiri yapmayalım bu etik davranış olmaz.

arkadaşım öğrenciyi 4 yıllık puan ortalaması ile üniversiteye yerleştirmek kadar aptalca saçmaca ve subjektif bir sistem O - LA - MAZ ... o sınavlar kaldırılamaz olacak..adı değişecek ama illa ki sınav olacak...ne yani abudik gubidik liselerde 5.00 ortalama tutturan öğrenciler türkiyenin sayılı liselerin de 4,7 ortalama tutturan öğrencilerin önüne mi geçecekler..??ben kendim okul birincisi olupta ygs de BARAJI GEÇEMEYEN öğrencileri biliyorum...böyle saçma bi eleme sistemi olabilir mi??dünyanın her yerinde üniversite sınavı vardır..yoksa da senede 20 - 30 bin doları bastırıp o üniversite okuyabilirsin..beleşe sınavsız sırf not ortalaman iyi diye seni dünyanın hiç bi yerinde üniye sokmazlar.. Türkiye de de parası olan zaten istediği yerde okuyor tek şart barajı geçebilecek bi puan alınması..zaten onu da alamıyorsan üniye falan hiç gitmesin..

Meb egitim kalitesi sifirin altinda oldukca, universite sinavindan binlerce kisi sifir cektikce biraz zor kapatirsin dersaneleri..

öğretmen bu işten ekmek yiyen en küçük kesim. kantincisi, temizlikçisi, matbaacısı, sekreteri, temizlikçisi ..... milyonlarca insan bu işten doyuyor... bakalım görelim neler olacak?

BBNET
Geri