Hocam dersler belli zaten. Web dalındaArkadaşlar bu sene web programcılığı dalı için AMP 'de 11. sınıfta ve 12.sınıfta hangi dersleri seçmeyi ve kaçar saat işlemeyi düşünüyorsunuz.
Hocam dersler belli zaten. Web dalında
12 saat web tasarımı ve prog.
8 saat grafik animasyon
2 saat açık kaynak işletim sistemi.
Megep öğretim programlarından sınıf seviyesine göre seçim yaparak ders bilgi formlarını indirin Orada ders süreleri yazıyor.
Artık ders bilgi formunda yazılan sürelere göre herkes dersleri işleyecek. Nakillerde sıkıntılar cıktı. Bu yüzden herkesin ders süreleri aynı olacak.
Maalesef hayır hocam.Grafik animasyon u 10saat isleyemezmiyiz
Zümre kararı ile ders saati secimi yapılmayacak artık hocam. Bunu bizzat bakanlıkta görevli ilgili arkadaşlar söyledi. Eskiden ders bilgi formunda önerilen süre ibaresi vardı. Artık dersin süresi diye yazıyor. Nakil olayı bunun sebeplerinden birisi. Bir digeri de farklı yerlerde çok farklı ve yanlış ders seçim uygulamalarının yapılması. Örneğin dalın derslerini seçmeyip farklı dersler seçilmiş. Dalın yeterliliklerine uygun ders ve süre seçimleri yapılmamış. Öyle olunca da sonuç bu olmuş.Butun alanlar için yenilenen öğretim programlariyla beraber kademeli geçiş öngörülmüştü. Bu yil 11. sınıflarda yeni öğretim programında yer alan ilgili alan ve dal dersleri okutulmaya başlanacak, dediginiz gibi dersler belli bunun sebebinin nakillerle alakalı olduğu hakkında kesin bilginiz varmı hocam. Yani zümre öğretmenleri dal derslerini bölgenin ihtiyaçlarına göre veya çeşitli sebeplerle tutanak altina alıp eskisi gibi beliryebilirmi?
Zümre kararı ile ders saati secimi yapılmayacak artık hocam. Bunu bizzat bakanlıkta görevli ilgili arkadaşlar söyledi. Eskiden ders bilgi formunda önerilen süre ibaresi vardı. Artık dersin süresi diye yazıyor. Nakil olayı bunun sebeplerinden birisi. Bir digeri de farklı yerlerde çok farklı ve yanlış ders seçim uygulamalarının yapılması. Örneğin dalın derslerini seçmeyip farklı dersler seçilmiş. Dalın yeterliliklerine uygun ders ve süre seçimleri yapılmamış. Öyle olunca da sonuç bu olmuş.
Hocam dersler belli zaten. Web dalında
12 saat web tasarımı ve prog.
8 saat grafik animasyon
2 saat açık kaynak işletim sistemi.
Megep öğretim programlarından sınıf seviyesine göre seçim yaparak ders bilgi formlarını indirin Orada ders süreleri yazıyor.
Artık ders bilgi formunda yazılan sürelere göre herkes dersleri işleyecek. Nakillerde sıkıntılar cıktı. Bu yüzden herkesin ders süreleri aynı olacak.
Ders bilgi formuna bakın hocam.hocam çerçeve programına baktım şimdi tekrardan ve "dersin süresi" şeklinde sadece WEB tasarım dersi için yazıyor. grafik animasyon ve internet programcılığı için yine "önerilen" ifadesi var
Veri tabanı organizasyonu yeni ders çizelgesinde yok. O ders kalktı hocam. Acik kaynak almak gerekiyor. Mesleki yabancibdil atp dersi. Amp de yok.11.sınıflara ben açık kaynak yerine 2 saatlik veri tabanı organizasyonu koyabilirim değil mi ? 12.sınıftada 2 saat mesleki yabancı dil koyuyorum.Bir sorun olmaz umarım
Aynen.11 lerde
12 web
8 grafik
2 açık kaynak işlenecek hocam zorunlu. seçmeli ders olacaksa ekleme yapabilirsiniz alan ortak derslerinden.
12 ler eski sistem devam, internet programcılığı 2 saat
Hocam geçen yıl 10 saat web 8 saat grafik işlerken açık kaynak zorunlu degildi de şimdi neden zorunlu . 12 web 10 grafik isleyelim desek sistem mi kabul etmiyorAynen.
Hocam geçen yıl 11.sınıf ders çizelgesi ve programı eski sistem. Yeterlilikler ve içerikler farklı. Geçen yıl 10. Sınıf olanlarda yeni çizelgeye ve yeterliliklere geçildi. kademeli geçiş oldugu için geçen yılın 11 i ile 2019-2020 'nın 11 i farklı içeriklere sahip. Yeterlilikleri tamamlamak içinHocam geçen yıl 10 saat web 8 saat grafik işlerken açık kaynak zorunlu degildi de şimdi neden zorunlu . 12 web 10 grafik isleyelim desek sistem mi kabul etmiyor
10 ve 11 doğru. 12 de internet prog. 2 saat. Seneye 4 olacak. Damien hocamizin dediği gibi.İşi netleştirirsek, durum aşağıdaki gibi midir
AMP için
10.Sınıflar
BTT 5 saat
Prog Tem 5 saat
Bil. Tek Resmi 2 saat
Ofis Prog 2 saat
11. Sınıflar
WTP 12 saat
Grafik 8 saat
Açık kaynak 2 saat
12. sınıflar
İnt Prog 4 saat
İBE 24 saat
mesleki yabancı dil yok, mesleki gelişim 9. sınıfta...
Seçmeli dersleri kullanacak mıyız, bu şekilde devam mı?
Hocam 11. Sınıf için ders bilgi formlarını indirip ders sürelerine bakın. Önerilen yazmıyor orada. Dersler ders bilgi formuna göre işlenecek. Ders bilgi formu müfredat içeriğidir. Orada ders süresi yazıyor ve konular ayrıntılı olarak dersin yüzde kaçına denk geldiğine kadar yazıyor. Ders süresi orada yazan süre kadar seçilip yıllık plan da yine ders bilgi formunda yer alan konu yüzdelerine göre hazırlanacak. Konuların haftalara dağılımından bahsediyorum. Bunu yapınca önceki mesajlardaki ders surelerini almak durumunda kalıyoruz. Eski müfredat bitti artık. Bu seneki 12 ler onun son öğrencileri. Dolayısı ile dediginiz durumlar bu yıl 12 ler le birlikte bitiyor. 11 ler yeni müfredat ve sozu edilen kriterler geçerli. Daha önceki mesajda dediğim gibi Bu konuda bilgi almak için bakanlıkta mesleki teknik eğitim genel müdürlüğünün "Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı" bolumunu arayarak bilgi alabilirsiniz. Ben oradan aldığım bilgi dolayısıyla bunları söylüyorum. Siz de kaynağından bilgi alın ki daha rahat olursunuz. Ben oradan aldım bu bilgileri. Kolay gelsin size. Hepimize hayırlı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.Tamam hocalarım itirazım yok ancak anlatmak istediğim şu, geçen yıllardaki bilgi formlarda da cizelgelerde de her nerdeyse açık kaynak ortak dersti zaten ama seçen seçiyordu seçmeyen de ime planında gösteriyordu. Yine böyle yapsak bir engel mi var e okul mu kabul etmiyor. İlla dediğiniz gibi kesin olsa grafik için önerilen ders süresi demez. Web deki gibi kesin bir şekilde ders süresi 8 saat demez miydi. Ya da haftalık ders çizelgelerin de nasıl 10. Sınıf ders saatleri karşısında yazıyorsa 11. Sınıfta da yazmaz miydi. Her dal için ayrı çizelge hazırlamak zor olmasa gerek
Aynen işte doğru cevapYıldızlı derslerde oradaki saat zorunlu diğer dersler için zorunlu değil programın uygulamasına yönelik açıklamalarda madde 8 ve 9 da net olarak belirtilmiştir.İnsanları bilgilendirirken daha dikkatli olalım.
8. Alan ve dal dersleri içinde (*) ile belirtilen dersler, alan ve dalın başarılması zorunlu dersleridir. Bu dersler, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği uyarınca yıl sonu başarı puanı ile başarılı sayılamayacak derslerdir. Bu derslere ait modüllerin tamamı ders saati değiştirilmeden uygulanır.
9. Anadolu meslek ve Anadolu teknik programında başarılması zorunlu dersler dışındaki diğer dal dersleri ve ders saati süreleri, çerçeve öğretim programında önerilen süreler dikkate alınarak Zümre Öğretmenler Kurulu tarafından belirlenir. Dal dersleri ve süreleri belirlenirken dalın tüm kazanımları dikkate alınır
Son cümlenizde "dalın tüm kazanımları dikkate alinir" diyor hocam. Dalın tüm yeterliliklerini dikkate alarak ders surelerini belirleyince derslerin süresi kaç saat çıkıyor bir bakın. Oradaki "Zümre tarafından belirlenir " ibaresi son cümle ile bağlı. Yani dalın tüm yeterliliklerini dikkate alarak belirleyin diyor.Yıldızlı derslerde oradaki saat zorunlu diğer dersler için zorunlu değil programın uygulamasına yönelik açıklamalarda madde 8 ve 9 da net olarak belirtilmiştir.İnsanları bilgilendirirken daha dikkatli olalım.
8. Alan ve dal dersleri içinde (*) ile belirtilen dersler, alan ve dalın başarılması zorunlu dersleridir. Bu dersler, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği uyarınca yıl sonu başarı puanı ile başarılı sayılamayacak derslerdir. Bu derslere ait modüllerin tamamı ders saati değiştirilmeden uygulanır.
9. Anadolu meslek ve Anadolu teknik programında başarılması zorunlu dersler dışındaki diğer dal dersleri ve ders saati süreleri, çerçeve öğretim programında önerilen süreler dikkate alınarak Zümre Öğretmenler Kurulu tarafından belirlenir. Dal dersleri ve süreleri belirlenirken dalın tüm kazanımları dikkate alınır
Siz nasıl uygun görürseniz öyle uygulayın hocam. Sıkıntı yok zaten. Ben olması gerekeni söylüyorum. Gerisi size kalmış. Kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.Eee tamam işte grafik dersini 5 saat isleyelim demiyoruz ki 10 saat isleyelim diyoruz 10 > 8 sıkıntı nerde. ime de 24 saate çıkacak açık kaynağı zümre kararı ile orda gösteririz
Siz nasıl uygun görürseniz öyle uygulayın hocam. Sıkıntı yok zaten. Ben olması gerekeni söylüyorum. Gerisi size kalmış. Kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.
İyi sabrettiniz, ben çok önceden patlamıştım![]()
Aynen. Ben doğru olanı soyliyeyim de herkes kendi kararını versin. Önemli değil. Bir de sonradan haklı çıkmak var ya güzel oluyor. Relaxbosverin degmez patlayip catlamaya relax![]()