Ders saatimiz 8 mi oldu şimdi?

Kodla Büyü

kzengin67

Aktif Üye
5 6 7 8 . sınıflarda bilişim seçilse dahi toplam 8 oluyormuş. bugün seçmeli dersler hakkında okulda toplantı yaptık. örnek olarak 5. sınıfların seçmeli dersi perşembe son iki saat olacak ve öğrenci seçtiği derse girecek. aynı kulüplerde olduğu gibi.

boşuna sevindik, bunlar bizi zorla formatör yapmak istiyor, öğretmenliği unutturmak istiyorlar

hocam uygulamayı sizdeki gibi yaparlarsa hepimiz ayvayı yeriz,

yapılması gereken sınıflara komple bt dersini verip yine sınıf sınıf eskisi gibi dersi işlemek, mevcut durumda ikisi de uygulanabilir

bu sistemin kimseye bir faydası olmaz. merkezi okullarda sınav başarısını arttırmak için matematik ve fen bilgisi seçmeli dersleri seçilir. din eğitimi de kesin seçileceğine göre elde var sıfır. dersi zorumlu 2 saat yapmadıkları sürece her zaman sıkıntı var...

değişiklikler bu sene sadece 1- 5 ve 9. sınıflarda olacak. Yani dersimiz 6-7-8 lerde 1er saat olmak üzere sınıf sayısına bağlı olarak belirlenecek üstüne 5. sınıflarda seçen sınıf kadar ders sayısı olacak. Örneğin 2 şer şubesi olan bir ortaokul da bt dersi sayısı: 6/7/8 lerden dolayı 6 saat + 5lerden dolayıda 4 saat = 10 saat dersimiz olacak.

Benim okulumda şube sayısı 4: 6-7-8 lerde 1 er saatten =12 saat.
5 lerde 4 şube = 8 saat
Toplam 20 saat dersim olacak.

kzengin67' Alıntı:
5 6 7 8 . sınıflarda bilişim seçilse dahi toplam 8 oluyormuş. bugün seçmeli dersler hakkında okulda toplantı yaptık. örnek olarak 5. sınıfların seçmeli dersi perşembe son iki saat olacak ve öğrenci seçtiği derse girecek. aynı kulüplerde olduğu gibi.
hcm nerelısınız

Bu gün müdür yardımcım ders saatlerini girerken sadece 5. sınıflarda 2 saat diğer sınıflarda 1 saat olarak girdiğini söyledi. yani ders saati sayımızda 1-2 sene ciddi değişiklikler olması iyimserlik olur.Galiba norm sorunu bir müddet daha devam eder.

Ben ilk mesajdaki ana fikri anlayamadım. Eskisine nazaran daha iyi değil mi şimdi? Bu şekilde olursa ayvayı yeriz diyen arkadaşlar ne anladılar.

Benimde anladım bizler için hiç iyi olmadığıdır.
Diyelim ki bir okulda 3 şube 5.sınıf var. Bunlar A-B ve C şubeleri her şubeden 10 öğrenci Bilişim Teknolojileri ve Yızılım dersini seçti bu durumda 5.sınıflardan 30 öğrenci bu dersi seçmiş olacak. Bizim bunların dersine gireceğimiz ders sayımız 2 olur. Yani 5.sınıf A-B-C şubelerinde girebileceğimiz ders sayısı sadece 2 saat olacaktır.

5.Sınıflar=2 saat
6.Sınıflar=2 saat
7.Sınıflar=2 saat
8.Sınıflar=2 saat
Toplam=8 Saat ders hadi hepimize hayırlı olsun hepimiz gene norm fazlasıyız. :alkis:

Talim Terbiye Kurulunun yaptığı açıklamaları çözmek için bütün MEB çalışanları, olimpiyat sorusu çözer gibi kafa yoruyor, böyle açıklama dünya literatüründe yok... Okuyunca beynim sulandı. Bıraktım artık, Eylülde anlaşılır anya mı konya mı...

Ben de işin içinden nasıl çıkacaklarını anlayamadım, bir kaç tahminim var, ihtimalleri kafamda canlandırmaya çalıştım ama pardon ya

ihtimal ve tahmin yerine adam gibi bir açıklama yapması gerekmez miydi çok bilmiş bakanımızım makamı şahaneleri.

Bugün idarecilerimizle birlikte ders çizelgesinin bir açıklama ve üst yazısına bakıyoruz, bir de imza için açılmış isimlerin yanındaki ünvanlara... Prof. Dr., Prof. Dr., Doç Dr., Bakan, ....

Bu kadar eğitimli insandan, koca bir ders çizelgesi için çıkan 7 madde açıklamaya bakınca idarecimiz yazık dedi. :puhaha: :mrgreen:

hasari' Alıntı:
Diyelim ki bir okulda 3 şube 5.sınıf var. Bunlar A-B ve C şubeleri her şubeden 10 öğrenci Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersini seçti bu durumda 5.sınıflardan 30 öğrenci bu dersi seçmiş olacak. Bizim bunların dersine gireceğimiz ders sayımız 2 olur. Yani 5.sınıf A-B-C şubelerinde girebileceğimiz ders sayısı sadece 2 saat olacaktır.

5.Sınıflar=2 saat
6.Sınıflar=2 saat
7.Sınıflar=2 saat
8.Sınıflar=2 saat
Toplam=8 Saat ders hadi hepimize hayırlı olsun hepimiz gene norm fazlasıyız. :alkis:

Hocam bu dediğinizin geçerliliği yok şöyleki benim okulumda 6 tane 5. sınıf var ve her sınıftan aşağı yukarı 10dan fazla öğrenci bilişimi seçer. Sınıfta 60 kişiyi alamayacağına göre ortada bir karmaşa olur. Kısaca her kafadan bir ses çıkar eylüle herşey belli olur.

Tek istediğim şey branş değişikliği hakkı verilmesidir :)

iyi de dersin içeriği her yıl aynı galiba, aynı sınıfa 5.6.7.8 öğrencisi girebilecekse 4 sene sonra okulunda 30 kişi seçti diyelim toplam. bunlardan 10'ar tanesi5. ve 6. sınıf 5'er tanesi de 7. ve 8. sınıf olsun. İşte bu 30 öğrenci ile 2 saat ders yapacaksın başka dersin de olmayacak. Olay bu. Eğer dersler öğreenci veya velinin iradesine bırakılarak seçilirse böyle olacak.

pneuma_ex' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Diyelim ki bir okulda 3 şube 5.sınıf var. Bunlar A-B ve C şubeleri her şubeden 10 öğrenci Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersini seçti bu durumda 5.sınıflardan 30 öğrenci bu dersi seçmiş olacak. Bizim bunların dersine gireceğimiz ders sayımız 2 olur. Yani 5.sınıf A-B-C şubelerinde girebileceğimiz ders sayısı sadece 2 saat olacaktır.

5.Sınıflar=2 saat
6.Sınıflar=2 saat
7.Sınıflar=2 saat
8.Sınıflar=2 saat

Hocam bu dediğinizin geçerliliği yok şöyleki benim okulumda 6 tane 5. sınıf var ve her sınıftan aşağı yukarı 10dan fazla öğrenci bilişimi seçer. Sınıfta 60 kişiyi alamayacağına göre ortada bir karmaşa olur. Kısaca her kafadan bir ses çıkar eylüle herşey belli olur.

Bu durumda muhtemelen 1.grup 2.grup şeklinde ders işleyeceksiniz yanı bu sefer 2 ders saati 4 saate çıkacak.

dersimiz ilk yıl öğrenciler tarafından rağbet görür sonraki yıllarda ilgi azalacaktır. Diğer seçmelilere yöneleceklerdir. Ders işlenmediği ve serbest bırakıldığı durumlarda ise süreç tam tersi gibi olur. Bir öğretmen olarak bunu sindirmek zor.

pneuma_ex' Alıntı:
hasari' Alıntı:

5.Sınıflar=2 saat
6.Sınıflar=2 saat
7.Sınıflar=2 saat
8.Sınıflar=2 saat

hocama aynen katılıyorum...benim okulumda da şube çok...olmaz o yüzden öyle bir şey gibime geliyor...100 kişi bir sınıfta olur mu yahuuuu...(ama bunlar yaparsa o da olur :-1: )

hasari' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:
hasari' Alıntı:

5.Sınıflar=2 saat
6.Sınıflar=2 saat
7.Sınıflar=2 saat
8.Sınıflar=2 saat

Bu durumda muhtemelen 1.grup 2.grup şeklinde ders işleyeceksiniz yanı bu sefer 2 ders saati 4 saate çıkacak.

Bu dediğiniz olabilir belki ama benim anlamadığım bu çizelgede seçmeli derslerin yanında 1 2 4 gibi ifadeler var. Onlar ne anlama geliyor?

pneuma_ex' Alıntı:
hasari' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:
hasari' Alıntı:

5.Sınıflar=2 saat
6.Sınıflar=2 saat
7.Sınıflar=2 saat
8.Sınıflar=2 saat

Bu dediğiniz olabilir belki ama benim anlamadığım bu çizelgede seçmeli derslerin yanında 1 2 4 gibi ifadeler var. Onlar ne anlama geliyor?
aynen bu şekilde konuşuldu bizim okulda. Arkadaşlar kulüp seçiminde nasıl herkes spor kulübüne gitmek ister yalnız 30 u gider. aynı onun gibi bir çözüm üretilir

bu nasıl iş böyle ya seçmeli dersi olan tek bıranşız yine. yani ne kadar olursa olsun zorunlu bir dersimiz olmadığı sürece asla rahat edemeyiz. hatta zorunlu bir dersi olmayan tek branş olduğumuz bilinerek önemli bir değişkliliğe gitmemeleri bizi resmen gözden çıkarmışlar hissi uyandırıyor bende.
hatta 657 de değişirse mebden ilk çıkarılacak kişileriz böyle giderse ve buna çok uzun bir süreç gibi de gelmiyor. Vay be düştüğümüz hallere bak insan çok üzülüyor ama...

kuran ve siyer derslerine muhalif müdürler bilişim sectirir.yada benim müdürüm gibi okulunda formatör olmasını isteyenler norm açtıracak mevcut formu koruyacak kadar bilişim sectirir.ama seçmeliler içinde siyer ve kuran derslerinin olması bizim derslerin seçilmesini engelleyebilir.adil bir müdürde tamamen öğrencilerin isteğine bakarak öğrenci ne seçiyorsa o dersi seçmesidir en adili budur.
Not:sözlerim hiç bir tarafa çekilmesin

Ben de saldım. Bu adamların ne yaptığını anlamaya çalışmak mümkün değil. Dün de ilçe benim okulumu açık göstermiş. Milleti gelir gelmez norm fazlası yapacaklar. İşin aslını da yarın öğrencez bakalım neymiş dertleri.

BBNET
Geri