Ders saati

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodiac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    ders
Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
İHO'lunda her sınıf düzeyinde 8 şube var, 5.sınıflar 4 tane YDA (yabanci dil ağırlıklı) sınıf, 4 tane de normal sınıf var.
5.sınıfların YDA sınıflarında bilişim dersi yok, diğer şubelerinde bilişim dersi var. Peki 5.sınıflarda hazırlık okuyan bu şubeler 6.sınıfa geçince bilişim dersi oluyor mu olmuyor mu?Eğer hem 5 hem 6'ların YDA sınıflarında ders yoksa o zaman 4+4 8 saat ders olur değil mi?

Olur hocam. 5 ve 6 larda Robotik 7 ve 8 lerde olarak Yapay zekayı seçmeli olarak seçtirebilirsiniz.

İHO'lunda her sınıf düzeyinde 8 şube var, 5.sınıflar 4 tane YDA (yabanci dil ağırlıklı) sınıf, 4 tane de normal sınıf var.
5.sınıfların YDA sınıflarında bilişim dersi yok, diğer şubelerinde bilişim dersi var. Peki 5.sınıflarda hazırlık okuyan bu şubeler 6.sınıfa geçince bilişim dersi oluyor mu olmuyor mu?Eğer hem 5 hem 6'ların YDA sınıflarında ders yoksa o zaman 4+4 8 saat ders olur değil mi?
6. sınıflarda da yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulamasını devam ettiren okullar var Hocam. Böyle olunca Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi, 6. sınıfta da olmuyor.

Son düzenleme:
Yeni çizelge ile YDA başlayan sınıflar öyle devam edecek. Önceki gibi 5 te yda 6 da normal olayı şuan için kalktı ama burası Türkiye bakanlık da MEB yarın ne olacağını bilemezsiniz. Mesela seneye de yok 5 te sadece olacak diyebilir.

Örneğin 8 tane 5.sınıf şubesi olup YDA olarak kabul edilen bir okuldasınız. Velilerin isteği doğrultusunda 4 tane yda 4 tane de normal 5. Sınıf oluşturuldu. O 4 tane 5. Sınıf öğrencileri mezun olana kadar yda çizilgesi ile devam edecek. Diğerleri normal 35 saatlik çizelge ile. Bir sonraki sene 5 lerde yine veli istekleri doğrultusunda 5. Sınıflar belirlenecek.

Bu durumda bizim norm da sürekli dansöz gibi oynayacak.
Tekrar hatırlatayım bu anlattığım sistem şuan bu şekilde. Yarın herşey değişebilir.

Hocam, 8 şubede 4 tane normal sınıfı nasıl oluşturdu, muaf öğrenciler hariç diğerlerinin normal sınıfa geçebilmesi için veli dilekçesi lazım. Velileri ne zaman gördü ki dilekçe aldılar. Ayrıca sınıflardaki öğrenci sayısına göre şube sayılarını bakanlık belirliyor, bu işte bir gariplik var ya da ben gözden bir şey kaçırıyorum.
Bizde tüm 5 ler yda, 5 tane muaf var, ne yapacaklar merakla bekliyorum.

Örneğin 8 tane 5.sınıf şubesi olup YDA olarak kabul edilen bir okuldasınız. Velilerin isteği doğrultusunda 4 tane yda 4 tane de normal 5. Sınıf oluşturuldu. O 4 tane 5. Sınıf öğrencileri mezun olana kadar yda çizilgesi ile devam edecek. Diğerleri normal 35 saatlik çizelge ile. Bir sonraki sene 5 lerde yine veli istekleri doğrultusunda 5. Sınıflar belirlenecek.

Bu durumda bizim norm da sürekli dansöz gibi oynayacak.
Tekrar hatırlatayım bu anlattığım sistem şuan bu şekilde. Yarın herşey değişebilir.
Ben de İHO da çalışıyorum 5.sınıfa kaydedilirken veli isterse yda, isterse K. Kerim, isterse de normal sınıfı tercih ediyor. Normal sınıf bizde bu sene 5lerde 2, 6larda 1 tane olacak.

Hocam, 8 şubede 4 tane normal sınıfı nasıl oluşturdu, muaf öğrenciler hariç diğerlerinin normal sınıfa geçebilmesi için veli dilekçesi lazım. Velileri ne zaman gördü ki dilekçe aldılar. Ayrıca sınıflardaki öğrenci sayısına göre şube sayılarını bakanlık belirliyor, bu işte bir gariplik var ya da ben gözden bir şey kaçırıyorum.
Bizde tüm 5 ler yda, 5 tane muaf var, ne yapacaklar merakla bekliyorum.
imam hatip ortaokullarında sistem farklı hocam. Normal ortaokullarda gibi değil. İdare karar verşyor kaç tane sınıfın ingilizce sınıfı olacağına. 5,6 ve 7. sınıflarda devam ediyor ingilizce sınıfları.

ilksms
Geri