DERS DAĞITIM PROGRAMLARI

Kodla Büyü

ucamus

Süper Üye
Süper Üye
kullandığınız ilaçlı ders programı elinde olan hocalarım var mı acaba yada lisanslı kullanıp memnun olduğunuz? elimizdeki program çok eski bir sürüm olduğundan artık şartlar arttıkça algoritmaları yetersiz kalıyor. Okulumuza almak istiyoruz ama lisans ücretleri çok yüksek maalesef. Elinde olup paylaşabilen hocam olursa çok sevinirim. Her türlü tavsiyelere açığım

Dağıtmatik kullanıyoruz 34 öğretmenlik bir okulda. Murat Akar hocamız geliştirmiş. Gayet yeterli. Lisansa ücreti de makul. İletişime geçin isterseniz.

Bir aralar e okulla entegre ücretsiz "fet" adlı bir program vardı. Birileri para kazansın diye galiba bir daha kullanmadılar.
Son sürümü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz hocam.
YouTube da kullanım videoları var

Son düzenleme:
e-okulda ders dağıtımı işlemini tamamlasalar da hem yönetmeliğe uygun ders programları yapılsa hem de para verilmek zorunda kalınmasa
Düz hesapla 25 bin ortaokul ve lise olsa. Bunların 20bini bir ders dağıtım programı kullanıyor olsa, bunların 10 bini ücretli program kullanıyor olsa. Yıllık kabaca 5bin liradan (5.000*10.000=50.000.000 TL para yapar. ) En düşük hesapla şu anki parayla 50milyon lira çıkıyor okullardan her sene bir şekilde.

Ambar, DYS, MHYS, Ekders gibi modüller gerçekten okulların üzerinden büyük yük aldı. Bu tür şeyler için ücret vermiyor kimse ve kullanımlarını da öğrendi herkes.E-okul ve mebbis sisitemleri de neredeyse sorunsuz devam ediyor. Bu tür şeylerden ötürü bakanlığı tebrik etmek lazım.

Ders programı birkaç kez denendi ama olmadı. Neden bakanlık çözemiyor bu işi bilmiyorum.

Düz hesapla 25 bin ortaokul ve lise olsa. Bunların 20bini bir ders dağıtım programı kullanıyor olsa, bunların 10 bini ücretli program kullanıyor olsa. Yıllık kabaca 5bin liradan (5.000*10.000=50.000.000 TL para yapar. ) En düşük hesapla şu anki parayla 50milyon lira çıkıyor okullardan her sene bir şekilde.

Ambar, DYS, MHYS, Ekders gibi modüller gerçekten okulların üzerinden büyük yük aldı. Bu tür şeyler için ücret vermiyor kimse ve kullanımlarını da öğrendi herkes.E-okul ve mebbis sisitemleri de neredeyse sorunsuz devam ediyor. Bu tür şeylerden ötürü bakanlığı tebrik etmek lazım.

Ders programı birkaç kez denendi ama olmadı. Neden bakanlık çözemiyor bu işi bilmiyorum.
Farkında mısınız bilmiyorum ama sene başında en büyük problem ders dağıtımı sorunlarıdır. İdareci ağzı ile kuş tutsa bile kimse memnun olmaz (istisnai durumlar olabilir). Devlet bunu yaptığı anda adam kayırma, branş ayırma, becerememe vs vs hep söylenecek ve siyasilere sen görürsünden başka dönüşü olmayacaktır. Az önce hastanede 3 dk lavaboya giden doktor yüzünden siyasi ateaksiyonlara giren amcamı dehşetle izledim. Kim bilir belki de bu sebep düşüncelerim böyle şekillendi.

Kısaca günah keçisi bulunmuş, herkes düzen tutturmuş aman kimse birşey demesin yoldan çıkana kadar yola devam modunda bence herkes...

FET gayet güzel ve güçlü bir uygulama. Ama dökümantasyon az. Arayüzünü anlamlandırmak zor olabiliyor. Çeşitli senaryolar üzerinden kullanım örneklerini çeşitlendirmek gerek.

ilksms
Geri