Bazı arkadaşlarımız hiç virüs bulaşmadığını söylüyor, hackerlık eğitimi almadıysanız, sızma testleri vb. bilmiyorsanız göz ile bakarak bunu anlamanız çok zor, arkada habersiz çalışıyor olabilir. Deepfreeze varken antivirüse gerek var mı derseniz bence var, çünkü bazı virüsler Deepfreeze 'i aşabiliyor. Bazı arkadaşlarımız da antivirüs varken öğrencinin iptal ettiğini, bu nedenle antivirüsün gereksiz olabilidiği belirtmiş, aslında iyi bir antivirüs o duruma izin vermez. Antivirüslerdeki zararlı tespit edildiğinde uygulanacak eylem olarak silmeyi ayarlarsanız sanırım sorunu çözer. Ben laboratuarı olan bir lisedeyken şu şekilde yapıyordum; ücretsiz bir antivirüs kuruyordum örneğin avira(çok kasmaz) o an güncellemesini yapıyordum. Flash diskler takıldığında otomatik çalıştırmayla veya sürücüye çift tıklanınca virüs bulaşmasını engellemek için Panda Usb Vaccine aşılama yazılımı kuruyordum, yeni bir flash disk takılınca otomatik olarak arka planda aşılıyordu. Son olarak deepfreeze kurup aktifleştiriyordum. Antivirüs her ne kadar kendini güncelleyemese de çok faydasını görürsünüz. Her dönem başında da deepfreeze 'i pasifleştirip güncelleme yapınca korumayı yine güncel tutarsınız.