depreze olan bilgisayara antivirüs gereklimidir?

Kodla Büyü

m.arslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar c ve d ye depreze yükledikten sonra esedi yüklemenin bir alemi varmı sonuçta güncelleştirmelerde sorun oluyor ne önerirsiniz

Bence de gereksiz. Zaten güncelleme alamayacak. Ayrıca esed ücretli...

Ben antivirüs kullanmıyorum. Şimdiye kadar hiç virüs bulaşmadı..

Gecen sene agda dosya paylasimi acikken c ve d kapali oldugu halde virus bulasiyordu ve bi turlu isin cikamadim . Bakalim ne diyecekler bende merak ediyorum

bote05' Alıntı:
Gecen sene agda dosya paylasimi acikken c ve d kapali oldugu halde virus bulasiyordu ve bi turlu isin cikamadim . Bakalim ne diyecekler bende merak ediyorum

Solucan bulaşmış. Ağ açıklarından bulaşan bu çeşit en tehlikelisi. Bütün bilgisayarlara format atmanız gerekebilir. Bizde de yıllar önce böyle bir durum olmuştu. ağa bağlamadan format attım. Koruma programları kurduktan sonra ağa bağladım. Bütün bilgisayarların formatı bitene kadar hiçbirinin disk koruma programını kaldırmadım ve düzeldi.... En pis virüs...Bizim bilgisayarlar xp sp2 idi, sp3 yaptık. Windows un ağ açıklarından faydalanıyor... Eğer bu dediğiniz Windows 7 de de oluyorsa, durum vahim. Bizim akıllı tahtalara da bulaşabilir... Belki de microsoft çalışanları yapıyordur...

geçen sene esed ücretsiz bulup deprezele kurdum bir ay sonra esed güncellenemediğinden etkisiz hale geldi bir de bilgisayarlar durduk yere kasılmaya başladı bende en iyisi bu yıl c ve d ye depreze kurup antivirüs kurmadım şu ana kadar bir sorun yok ama bundan sonra olur mu diye bir soruyum dedim açıkçası içim pek rahat değil.

antivirüs programı olan bilgisayar mı olur yav, icat çıkarmayın! :sleep:

Ben tahtalardan antivirüsü kaldırdım. NSP ile harici aygıttan exe çalıştırmak da yasaklı. Ağ bulmayı da kapattığım için ağdan solucan yayılma riski de düşük. DF gayet güzel iş görüyor.

Muharrem hocam, aslinda dedigin sekilde ilerlemeye calistim hepsini imajla bastan kurdum, sonra deepfreezle kapattim iki tanesini agda paylasima acip bakiyorum hop paylasim klasorune bulasiyor,, biktim en son yine hepsini kurdum ama agda paylasima acmak dosya paylasmaya korkuyorum nss ile gonderiyorum gerekirse henuz karsima vicdansiz umarim cikmaz

4 yıl önce bu okula geldiğimde bilgisayarları formatlayıp, imajla dağıtım, DeepFreeze Kurdum. Ücretsiz olduğu için Avast'ta kurmuştum. Geçen yıldan bu yana çoğu bilgisayardan Avast'tı da kaldırdım.
4 yıldır benden kaynaklı hatalardan sadece birkaç bilgisayara format atmak zorunda kaldım, onun dışında arasıra yazılım güncellemelerini yapmak dışında format atmadım.
Anlayacağınız deepfreeze varken sorun olmuyor. Eğer ağdan virüs falan geliyor diyorsanız da öğrenci bilgisayarlarından dosya ve yazıcı paylaşımını kaldırmayı düşünebilirsiniz. 4 yıldır paylaşımlar açık ama herhangi bir ağda dolaşan virüsle karşılaşmadım.
Antivirüs varken de antivirüs USB'deki virüslü dosyayı tespit ediyor ama otomatik olarak silmiyordu. Çıkan onay bildirisini öğrenci okumadan iptal deyip, kapatıyor ardından da virüsü bilgisayara bulaştırıyordu. Dolayısıyla antivirüsün bir faydasını görmedik diyebilirim. Öğrencilere laba geldiğinizde bilgisayar açıksa kapatıp, açın diye tembihliyoruz. Uyarsalar kendilerinin bileceği iş.

Bu deepfreezle c ve d yi kapatan arkadaslarim sorum size (bende oyle yapiyorum) ogrenciler yaptiklari etkinlikleri kaydedemiyor ya ya da bazen yarim kaliyor, ya da cocuk istiyor gecmise donsun yaptiklarina baksin bir klasoru olsun buna bi cozum var mi ? Ben agda kendi pc.mde toplamaya calisirken zaten viruslerle savasim basladi

Meslek lisesinde olduğumuz için öğrencilere Flash Bellek aldırıyoruz. Oraya kaydetmelerini istiyoruz.
Ancak ilköğretimdeyseniz bu şansınız olmayabilir. Bu durumda da Öğretmen bilgisayarında her öğrenci bilgisayarı için bir klasör açıp, paylaşıma açar, ardından her öğrenci bilgisayarının masaüstünde bu klasöre giden bir kısayol oluştururum. Öğrencilere dosyalarını bu klasörde oluşturacakları kendi adlarındaki bir klasöre kaydetmelerini öğretirdim.
Öğretmen bilgisayarına ise sadece C'yi koruyan bir deepfreeze ve düzgün bir antivirüs kurardım. Böylece sürekli öğrencilerden dosya çekmekten kurtulduğumuz gibi öğretmen bilgisayarını da virüsten koruyabiliriz.

Bazı arkadaşlarımız hiç virüs bulaşmadığını söylüyor, hackerlık eğitimi almadıysanız, sızma testleri vb. bilmiyorsanız göz ile bakarak bunu anlamanız çok zor, arkada habersiz çalışıyor olabilir. Deepfreeze varken antivirüse gerek var mı derseniz bence var, çünkü bazı virüsler Deepfreeze 'i aşabiliyor. Bazı arkadaşlarımız da antivirüs varken öğrencinin iptal ettiğini, bu nedenle antivirüsün gereksiz olabilidiği belirtmiş, aslında iyi bir antivirüs o duruma izin vermez. Antivirüslerdeki zararlı tespit edildiğinde uygulanacak eylem olarak silmeyi ayarlarsanız sanırım sorunu çözer. Ben laboratuarı olan bir lisedeyken şu şekilde yapıyordum; ücretsiz bir antivirüs kuruyordum örneğin avira(çok kasmaz) o an güncellemesini yapıyordum. Flash diskler takıldığında otomatik çalıştırmayla veya sürücüye çift tıklanınca virüs bulaşmasını engellemek için Panda Usb Vaccine aşılama yazılımı kuruyordum, yeni bir flash disk takılınca otomatik olarak arka planda aşılıyordu. Son olarak deepfreeze kurup aktifleştiriyordum. Antivirüs her ne kadar kendini güncelleyemese de çok faydasını görürsünüz. Her dönem başında da deepfreeze 'i pasifleştirip güncelleme yapınca korumayı yine güncel tutarsınız.

Cok faydali bi konu, aslinda ben kendi adima o kadar yilginlik icindeyim ki antivirus kurmanin sart oldugunu dusundugum halde ucretsiz yazilimlarin cokta basarili bulmadigimdan bu sene kurmadim deepfreez le devam basa gelince dusunucem

USB Disc Security ve yanına da Microsoft security essentials gibi hafif ama güçlü bir antivirüs programı kurmanızı öneriyorum.
Belli aralıklarla güncelleme paketlerini indirip offline güncelleme yaparsınız. Ayda bir güncelleseniz yeter. Güncelleme paketini bir kez tıklamanızla saniyeler içerisinde kuruluyor.

Normal şartlarda mutlaka bir antivirüs olması gereklidir sistemde. Eğer, girilen siteler güvenli ve bilinçli bir kullanım söz konusu ise gerek olmayabilir.

Depreze güvenlidir, makinaya virüs girmez diye bir şey yok. Herşey kullanıcının bilgi seviyesine göre değişir.

Labda deepfreeze yüklü bilgisayara öğrecinin flash disk takması sonucu virüs bulaştı. Makinmeyi tekrar başlattığımda açılış diski hatası verdi. Bazı virüsler bıosa ulaşabiliyor dikkatinize. Tavsiyem usb disk securty olmalı antivrüs olayıda eğer belirli aralıklarla güncelleme yapabilirseniz yükleyin, güncel olmayan antivirisün paek bi önemi yok.

BBNET
Geri