Deneyap atölyesinde ardunio öğretiliyor öğrencilere.Bu atölyelerde malzeme konusunda sıkıntı yok.Her öğrenci için hem all in o e hem de laptop var.Ardunio malzemeleri ve diğer sarf malzemeler istemedigin kadar var.Ekstra olarak da 3 d yazicilardan ve küçük cnc tarzı makina ve aklima gelemeyen bir kac daha cihaz olan bor atolyesi daha var.Atolyelerin isimlerine Şehidlerimizim isimleri verilmis ama alınan ögrencilere bu konuda milli bir şuur verilip verilmediği seçilirken buna dikkat edilip edilmediği konusunda önemli şüpheler içerisindeyim.Beni bu atölyelere hoca olarak teklif edeceklerdi istemedim.Atölyeler sadece seçilen òğreciler icin kullaniliyor o da hafta sonu.Hafta içi atölyeler ve malzemeleri yatıyor.
Farkındayım.Birileri de farkına varsın ki fakir fukaranın ve yetimin hakkı, bu kadar masraf edilip yatırım yapılan ve buralarda eğitim alan ama ben yurt dışına çıkacam bu ülkede yaşanmaz diyenlere harcanmasın...Birseyler gördük yaşadık ki bunlar içimize dert oldu...Uygulama Sınavında, JÜRİ olmayı sormuş.
Deneyap, kelimesini görünce içinizdekileri dökmüşsünüz. Çok konu dışı bir cevap olmuş. Konu başlığında Deneyap geçen başka konularda bu söyledikleriniz tartışılabilir.
@muallimtamer hocam, Bende yakın zamanda Siber Güvenlik Eğitmeni olarak ders anlatmaya başladım. Jüri Olmamızla ilgili mesaj bana da geldi, ancak sorduğunuz gibi, hem ne iş yapacağımızı, hem nasıl bir ücret alacağımızı anlayamadık. Görev almak istemeyenler şimdiden söylesin demişler. Görev almayacağımızı söylemesek ve görev almasak ne olur, bilemiyoruz.
Yaptığımız eğitmenliğin ücretini de ya Tübitak ya Gençlik ve Spor Bakanlığı ödüyor, onu da tam anlamadım. Ortada bir ders (eğitim, öğretim faaliyeti) yokken devlet bütçesinden nasıl ücret ödeyecekler onu da anlamak zor.
yemek verdiler mi? hocamPandemi sırasında Gaziantep'te yapılan uygulama sınavlarında jüriydim. hafta sonu 2 tam gün sürmüştü(Pandemi nedeniyle gruplar halinde almışlardı salona) sınavlar. Herhangi bir ücret almadık. Ayrıca çok da yorucuydu. Şimdi ücret veriyorlarmı iyice öğrenin hocam.
Merhaba hocam,Pandemi sırasında Gaziantep'te yapılan uygulama sınavlarında jüriydim. hafta sonu 2 tam gün sürmüştü(Pandemi nedeniyle gruplar halinde almışlardı salona) sınavlar. Herhangi bir ücret almadık. Ayrıca çok da yorucuydu. Şimdi ücret veriyorlarmı iyice öğrenin hocam.
Öğle yemeği verilmişti hocam.yemek verdiler mi? hocam
Hocam bizim yaptığımız sınavda öğrencilerden 2 saat içinde depreme dayanıklı bir binayı modellemeleri istenmişti. Her türlü malzeme(karton, tahta, slikon vb) masalarda hazır oluyor. Bina yüksekliği, sunum, titreşim makinasına konulduğunda yıkılmadan durabilmesi ve projesini sunma beceresi gibi kriterler vardı.Merhaba hocam,
Benim kızım da sınava girecek. İnternet üzerinde youtube haricinde çalışabileceğimiz pek bir şey bulamadık açıkçası. Sizin önerebileceğiniz bir site var mı? Sınav sürecinde nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl çalışmalıyız? Uygulama sınavı süreci nasıl işliyor? Bunlarla ilgili bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim...
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Hocam bizim yaptığımız sınavda öğrencilerden 2 saat içinde depreme dayanıklı bir binayı modellemeleri istenmişti. Her türlü malzeme(karton, tahta, slikon vb) masalarda hazır oluyor. Bina yüksekliği, sunum, titreşim makinasına konulduğunda yıkılmadan durabilmesi ve projesini sunma beceresi gibi kriterler vardı.
https://www.deneyapturkiye.org/haber-DENEYAP-TEKNOLOJI-ATOLYELERI-OGRENCI-SECME-SINAVI-45.html burdan bir önceki uygulama sorusu var. Yine sınavdan önce bir toplantı yapıp size sınav konusunu söyleyeceklerdir. Ona göre planlama yapabilirsiniz. Amaç çocuğun mühendisliğe ilgisi, becerisi ve pratik düşünmesini test etmek olduğu için ekstra bir bilgi kaynağına çalışmasına gerek yok.
Deneyap atölyesinde ardunio öğretiliyor öğrencilere.Bu atölyelerde malzeme konusunda sıkıntı yok.Her öğrenci için hem all in o e hem de laptop var.Ardunio malzemeleri ve diğer sarf malzemeler istemedigin kadar var.Ekstra olarak da 3 d yazicilardan ve küçük cnc tarzı makina ve aklima gelemeyen bir kac daha cihaz olan bor atolyesi daha var.Atolyelerin isimlerine Şehidlerimizim isimleri verilmis ama alınan ögrencilere bu konuda milli bir şuur verilip verilmediği seçilirken buna dikkat edilip edilmediği konusunda önemli şüpheler içerisindeyim.Beni bu atölyelere hoca olarak teklif edeceklerdi istemedim.Atölyeler sadece seçilen òğreciler icin kullaniliyor o da hafta sonu.Hafta içi atölyeler ve malzemeleri yatıyor.
Eksik kalan noktaları aydınlattığınız için teşekkürler.Görev yaptığım okul %0-1 arasındaki öğrencileri alıyor çok zekiler ama kanayan yaramız MİLLİ ŞUUR...Kimsenin deneyap atölyesine önerilmesi veya önerildi diye seçilmesi olası bir durum değil. Deneyap atölyelerine eğitmen olabilmeniz için bir çok sınavdan geçmeniz gerekiyor. Teknik sınavı geçseniz dahi sözlü sınavda sizin bir kısmını yazdığınız konularda özellikle sorular soruluyor, Milli Teknoloji fikrini benimseMEmiş kişilerin eğitmen olması çok zor. Öğrenciler yazılı ve uygulama sınavından geçiyor, onlara bu tarz bir sınav yapmak abes olur ama dediğim gibi onlara eğitim verecek eğitmenler MİLLİ olması lazım!
Uygulama sınavında her öğrenciye sabit-eşit-belirli malzemeler veriliyor. Bu malzemeler ile istenen düzeneğin yapılması bekleniyor. Bu sınav genelde kağıt,karton,makas belki pil ve motor kullanılarak yapılacak şeyler. Arduino veya elektronik farklı bir şey bilmeyi gerektirmiyor. Her sene sorular (o il için 3 yılda bir) değişir.
Jüri üyesinin görevi ne?
*Sınav yapılırken öğrencilerin havya, sıcak silikon gibi malzemelere ihtiyacı olursa kullanmalarına yardımcı olmak
*Sınav anında öğrencileri kontrol etmek
*sınav bitiminde kendi grubuna verilen öğrencileri değerlendirmek
*juride 3-4 kişi oluyor. her jurinin vereceği puana göre öğrencinin geçip geçmeyeceği belirleniyor
* her soruya çok farklı çözümler geliyor, görmek mutlu ediyor
*muhtemelen öğrenciniz olacak kişilerle ilk orada tanışıyorsunuz
*ücretsiz yapılan bir görev (gönüllülük esaslı bir çalışma)
*en az bir gün sürer, yorucu elbet (öğle arası yemek veriliyor)
*Deneyap komisyon başkanlarından bir kaçı mutlaka olur onlarla tanışma imkanınız olur.
GENEL BİR AÇIKLAMA OLMASI AMACIYLA:
Deneyap'da DYK ücretiyle eş ücret alıyorsunuz ancak çok daha yorucu ve gönüllü olarak yapmanızı beklenen görevler oluyor.
Bu yüzden DENEYAP'a eğitmen olacak kişiler ücreti için yapıyorsa kesinlikle yapmasın.
"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ" çok güzel bir kavram bu kavramı benimseyenler için yapılacak çok iş var. Bu projeye dahil olmak, geleceğe yön verecek gençlerimizin eğitilmesinde görev almak bence apayrı bir onur. Çünkü seçilip gelen öğrenciler gerçekten çok başarılı ve zeki (%2 lik dilimdeki) öğrencilerden oluşuyor. Seçilmiş öğrencilerin eğitimine yardımcı olmak zevk veren bir çalışma oluyor. Anlattığınızı hemen anlayan, üstüne hala talepte bulanan öğrencilerinizin olması bir öğretmen için en mutlu olunacak şey olsa gerek. Bu öğrencilerden 3-4 grup oluşturup TEKNOFEST'e de katılırsanız ne mutlu size, ne mutlu o öğrencilere. 10-15 yıl sonra özellikle bu DENEYAP öğrencileri Teknoloji, bilim üretecek, Ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak!
KONYA Deneyap atölyesinde 3 yıl görev aldım, Doktora tez aşamasındaki yoğunlaşan çalışmalarımdan dolayı DENEYAP'daki görevime ara verdim.
Sormak istedikleriniz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Deneyap, ücret vb. olumsuz düşünceleri olan arkadaşlara cevap vermeyi veya münakaşa çıkabilecek konularda tartışmayı istemiyorum. DENEYAP konusunda gerçekten merak edilen sorularınız olursa bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışırım.
Yeni nesile şuur idrak farkındalık kazandıracak olanlar bizleriz. Bende seçildim hayırlısı ile başlayacağız bakalımEksik kalan noktaları aydınlattığınız için teşekkürler.Görev yaptığım okul %0-1 arasındaki öğrencileri alıyor çok zekiler ama kanayan yaramız MİLLİ ŞUUR...
Bende başvurdum ama seçilememişim. Adam araba sürerken ayak üstü mülakat yaptı benimle. Kapatta yemeğe gideyim dercesine (saat 12.00 dı).Yeni nesile şuur idrak farkındalık kazandıracak olanlar bizleriz. Bende seçildim hayırlısı ile başlayacağız bakalım
Deneyap'ta eğitmenler belirlenirken aynı anda 2-3 ders için eğitmen başvurusu alınmaktadır.Cevap veren hocalarımıza çok teşekkürler benim kafamı kemiren başka sorularda var birincisi ben daimi olarak bu işi yapmak istersem sürekli sınava mülakata mi girecem. Ikincisi ben robotikciyim haftada en fazla kaç saat ders verebilirim yuksek lisans yapiyorum acikcasi paraya da ihtiyacım var