Degisen Secmeli Ders Yonetmeligi

Kodla Büyü

safakkk

Üye
Merhaba arkadaslar imam hatip ortaokullarinda secmeli derslerin 1 saate dustugu soylendi. Nornal.ortaokullarda da 1 saate mi dustu acaba? Ya da okul idaresinin kendi istegiyle dijital sanatlar dersini 1 saat secme ihtimali var mi?

Hem İmam hatip ortaokullarında seçmeli ders sayısı 1'e düştü.Okul 5-6 larda Robotik Kodlama,Yapay Zeka ,Dijital Sanatlar veya Medya okuryazarlığı derslerinden birini seçebilir

Son hali bu olsa gerek: https://dogm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_08/01112038_iho_hdc_aciklamalari.pdf

Şeçmeli dersler ve fiilen girilen rehberlik ve kariyer planlama dersi norma sayılır.

Örnek 1: Ben 12 saat zorunlu, 4 saat seçmeli derse giriyorum. Norm işlemlerindeki evraklarda 16 saat yazıyor.
Örnek 2: RvKP dersine fiilen giren öğretmenlerin branşlarına norm için veri girilirken herbir sınıf için 1 saat ekleniyor.

Okul sisteme giriş yaparken sınıf sayısı x ders saati kadar ders girmeleri gerekiyor . Ortaokul için 12 şubesi olan bir okul 12*35=420 saat norm girmek zorunda..

Seçmeli ders yönetmeliği? Hiç rast gelmedim. Varsa yönerge vardır.. bilen varsa yönerge -yönetmelik yazısını ekleyebilir mi?

Merhaba arkadaslar imam hatip ortaokullarinda secmeli derslerin 1 saate dustugu soylendi. Nornal.ortaokullarda da 1 saate mi dustu acaba? Ya da okul idaresinin kendi istegiyle dijital sanatlar dersini 1 saat secme ihtimali var mi?
imam hatip ortaokulalrında seçmeli dersler zaten 1 saatti. sadece 8. sınıflarda 2 saat. Zorunlu bilişim dersi 2 saatten 1 saate indi. Yerine rehberlik geldi.

Seçmeli dersleri okul ne zaman ayarlıyor? bana biz aylar önce seçtik değiştiremeyiz dedi idare

Secmeli dersler aslinda bir onceki yil ogrencilere sectiriliyor fakar idare isterse eylul ayi icerisinde degisiklik yapilabiliyor sanirim

ilksms
Geri