Degisen Secmeli Ders Yonetmeligi

Kodla Büyü

safakkk

Üye
Merhaba arkadaslar imam hatip ortaokullarinda secmeli derslerin 1 saate dustugu soylendi. Nornal.ortaokullarda da 1 saate mi dustu acaba? Ya da okul idaresinin kendi istegiyle dijital sanatlar dersini 1 saat secme ihtimali var mi?

Hem İmam hatip ortaokullarında seçmeli ders sayısı 1'e düştü.Okul 5-6 larda Robotik Kodlama,Yapay Zeka ,Dijital Sanatlar veya Medya okuryazarlığı derslerinden birini seçebilir

Son hali bu olsa gerek: https://dogm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_08/01112038_iho_hdc_aciklamalari.pdf

Şeçmeli dersler ve fiilen girilen rehberlik ve kariyer planlama dersi norma sayılır.

Örnek 1: Ben 12 saat zorunlu, 4 saat seçmeli derse giriyorum. Norm işlemlerindeki evraklarda 16 saat yazıyor.
Örnek 2: RvKP dersine fiilen giren öğretmenlerin branşlarına norm için veri girilirken herbir sınıf için 1 saat ekleniyor.

Okul sisteme giriş yaparken sınıf sayısı x ders saati kadar ders girmeleri gerekiyor . Ortaokul için 12 şubesi olan bir okul 12*35=420 saat norm girmek zorunda..

Seçmeli ders yönetmeliği? Hiç rast gelmedim. Varsa yönerge vardır.. bilen varsa yönerge -yönetmelik yazısını ekleyebilir mi?

Merhaba arkadaslar imam hatip ortaokullarinda secmeli derslerin 1 saate dustugu soylendi. Nornal.ortaokullarda da 1 saate mi dustu acaba? Ya da okul idaresinin kendi istegiyle dijital sanatlar dersini 1 saat secme ihtimali var mi?
imam hatip ortaokulalrında seçmeli dersler zaten 1 saatti. sadece 8. sınıflarda 2 saat. Zorunlu bilişim dersi 2 saatten 1 saate indi. Yerine rehberlik geldi.

Seçmeli dersleri okul ne zaman ayarlıyor? bana biz aylar önce seçtik değiştiremeyiz dedi idare

ilksms
Geri