debriyaj yağı eksiliyor

Kodla Büyü

turapt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
tecrübeli arkadaşlara bi sorum olacak, hyundai 2000 model accent arabamız var. debriyaj yağı eksiltiyor durduğu yerde, bir miktar koyuyorum dot4 olandan durum düzeliyor ama araba bi kaç gün çalışmadan durunca yine az bişey eksiltiyo ve debriyaj boş gibi oluyo vites geçmiyo. acaba sorunun kaynağı nedir? aracı 40.000 km dir ben kullanıyorum, ilk defa böyle bişey oldu. fren de falan sıkıntı yok. ustaya götüreceğim hafta sonu, götürmeden size bir sorayı dedim, belki soracağım debriyaj haricinde farklı kısımlarda vardır, ön bilgili gitmek istiyorum. teşekkürler ilgilenenlere...

debriyaj ve fren hidrolik yağı genelde aynı kaptan beslenir. eksiltme yapması kaçak olduğu anlamına gelir. eksilen yağı görebiliyormusunuz? eğer paspas üzerine yağ geliyorsa debriyaj üst merkezi değişir, değişimi kolay ve ucuz bir parça. ama fren sisteminden yada debriyaj alt merkezden geliyorsa, şanzumanın inmesine gerek olabilir. önce teşhis koydurun.

edit: debriyaj boş gibi oluyor demişsiniz, şimdi farkettim, sorun %90 üst merkezde, gözünüz aydın..değişimi kolay ve ucuz.

bence hiç geciktirmeden sağlam bir ustaya gösterin sizi yolda bırakabilecek bir sorun.

ya debriyaj üst merkezi ya debriyaj alt merkezi ya da ikisi birden problemli.

Benim hyundai 2004'te de aynı sorun oldu, ama bir defa yağ koyma ile düzeldi (kendiliğinden boşalmış sabah baktğımda debriyaj boştu). şimdi ne durumda bakmadım ama 1 aydır problem olmadı...

BBNET
Geri