Debriyaj plakasi garantide mi?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba
43.000 km de 2.el aldigim bu ayin sonunda garantisi bitecek olan 2011 pegeout tepee premium pack 1.6 tdi aracim 52.000 de suan ve bugun vites degistiremedim.
Servisi bu kilometrede normalde olmaz ama debriyaj plakasi gitmis dedi 1000 tl istediler.
Bi arkadas belli bir km kadar dayanmasi lazim dayanmazsa garantiye girebilir arastir bi dedi de garantiye giriyormu bu plaka...
Atiyorum 60000 km olmadan bozulamaz bozuldugu icin garantiye girer gibi mantik varmi?
Pazartesi araci alacam yardimci olurmusunuz?

hocam her markanın garanti km kapsamı farklıdır. o yüzden bunu bence peugeot forumlarında bir araştırın. benim fikrim garantiye girmez çünkü kullanıma göre değişen bişidir bu. her kullanıcı farklı km değiştirir

eğer o debriyaj plakası dediğiniz debriyaj balatasıysa(baskı balata) garantiye girmez diye düşünüyorum. Çünkü tamamen kullanım koşuların ve büyük oranda kulanıcıya bağlı bir şeydir. 3 km de de bitirebilirsin. 100.000 km de gider...

Hocam bana plaka dedi. Sanzimani inmesi lazim gibi bisey dedi.
Bu arkadasin dedigi seyi net ogrenebilecegim bi yer var mi? Netten hangi ad altinda arastirmaliyim?

debriyaj plakası diye bişey olsa olsa balatadır yani bazı markalarda sökümü-takımı yani el emeği çok zordur.
Ama belli km garantide olduğunuda düşünüyorum.Bu arada düzgün kullanana 200.000 km üzeri bile dayanır.Esasen şehiriçinde özellikle yokuşlu sıkışık trafikte yıpranır.

GRİNGO' Alıntı:
debriyaj plakası diye bişey olsa olsa balatadır yani bazı markalarda sökümü-takımı yani el emeği çok zordur.
Ama belli km garantide olduğunuda düşünüyorum.Bu arada düzgün kullanana 200.000 km üzeri bile dayanır.Esasen şehiriçinde özellikle yokuşlu sıkışık trafikte yıpranır.
debiyaj balatası yukarıda bazı arkadaşların da söylediği gibi tamamen şöföre ve kullanıma bağlı bişey olduğu için GARANTİ KAPSAMINDA DEĞİLDİR. sizin vites değiştirirken debriyaj pedalına tam basıp basmadığınızı kontrol edne bir mekanizam olmadığı için garantiye almıyorlar. adamlar zaten normal şartlarda kullanım ömrünü belirtiyorlar. daha erken değişimler tamamen kullanım şeklinden kaynaklanan aksaklıklardır.

özellikle vites değiştirirken debriyaj pedalına tam basmamak, arabayı uzun süre debriyaj pedalı basılı kullanmak (özellikle yokuş kalkışlarda) bunun en büyük nedeni.

benim arabanın debriyaj balatası garantiden değişti, 20000 km idi yaklaşık. (yetkili servis) usta 6 - 7 farklı neden var, kullanıcı hatası olup olmadığı anlaşılıyor demişti. güvenmekten başka yapacak birşey yoktu, garantiden değiştiler. uzun yıllar şahin kullandık, yine aynı aracın(albea) benzinlisinden kullandık 7 yıl kadar. sürmeyi bilmesem onlardada sıkıntı olurdu. sadece yağ parası ödedem 80 lira kadar. 600 küsürmüş normalde. araç dizel albea.

deriyaj plakası hiç duymadım bence de baskı-balatayı kastetmiş. bu parça genelde kullanıcı hatasından yıprandığı için garantiye girmez ama parçada fabrika hatasıda olabilir. garanti dışıysa servisin dediği 1000 tl fiyat çok abartı geldi bana. orjinal baskı balatasını 500 tl ye alsan, 250 tl de usta istese, 750 tl ye çıkarsın.

Toyota'nın kitapçığında denk gelmiştim debriyaj'ın garanti kapsamından çıkması için "kullanıcı hatası yani sürekli ve uzun mesafelerde debrija kullanımı" garanti dışındadır diyordu, böyle bir madde daha vardı ama kitapçık nerede bilmiyorum, sahip olduğunuz aracın kullanma kılvauzu vardır sitesinde oradan bir bakın. İnşallah kullanıcı hatası raporu verilmez çünkü yetkili servisler bu konuda "objektif" davranıyorlar yada bana iyi servisler denk geldi.

Hocam valla balata mi plaka mi nedir bilmiyorum. Benim ilk aracim. Arabadan anlamam.
Servisin dedigi tek sey sanzimani inecek ........ Yani dedim plakasi gitmis sizden oncekiler hor kullanmis...
Yedek parcacilara bizimkiler sormus debriyaj seti 320tl elemegi 200... Etti 500...
Tum bildiklerim bunlar

2007 ve oncesi garantideymis istersen hergun getir degistir ama 2007 sonrasi garanti kalkmis. Yetkili servisin dedigi bu

hocam garantidedir vyrma çarpma vs.. gibi kullanıcı hatası ile oluşbilecek hatalar kapsam dışında ; sizin söz ettiğiniz disk kolay kolay kullanıcı hatasıda olsa 2 yılda kolay kolay arızalabmayacak bir parça . Granti kapsamında değşişebilecek parçalardan
(debriyaj balatası veya debriyaj diski)

Hocam yarim debriyajdan dolayi plakasi gitmis dediler bu da ister 1500 km ister 150.000km olsun farketmez her halukarda kullanici hatasidir garantiye girmez dedi...
2007 sonrasi degismis bu kural oncesi garantideymis

hocam tamamen kullanıcı hatası debriaja mümkün olduğu kadar az basmak gerekir.
mesela kırmızı ışıkta beklerken aracı boşa alıp debriaja basmadan beklemek doğrudur bazı arkadaşlar aracı viteste bırakıp dakikalarca debriaj basılı bekliyorlar. bu yanlış
servis oldukça fazla fiyat vermiş bence netten debriaj seti olarak fiyatlara bakın üstüne 100-200 lira arası işçilik ekleyin duzgun bir ustaya yaptırabilirsiniz

Dogru hocam elemanlar diyo debriyaj elin vitese gidecekse aklina gelsin onun disinda tumuyle unut cek ayagini milim dahi ustunde olmasin...
Set fiyati 320 TL idi iscilik 200 civari totalde 500... Ama sanayiden tanidiklar da demisler bizimkilere arada 100-200 fark varsa servis yapsin sanayi orjinal takmayabiliyor diye...
1.000TL yi 700 e indirdiler servisten yaptik sanayi 500 demisti

BBNET
Geri