Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

dateTimePicker'a girilen tarihi veri tabanına kaydetme ?

Konu, 'PHP - MySQL' kısmında Tuna54^ tarafından paylaşıldı.


  1. Tuna54^

    Tuna54^ Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    20 Haziran 2010
    Mesajlar:
    430
    Beğeni:
    3
    İyi günler. Formumuzdaki dateTimePicker dan seçilen tarih, sql veritabanımızdaki tarih isimli datetime veritipli alana ne şekilde kaydedilir.

    SqlCommand komut2 = new SqlCommand("INSERT INTO personel_kayit2(ad,soyad,kayitTarihi) VALUES('"+textBox1.Text.ToString()+"','"+textBox2.Text.ToString()+"',+dateTimePicker1.Value)",baglan);

    buradaki kayitTarihi alanının tipi datetime dır. textBoxlara girilen ad ve soyad bilgileri string formda veritabanındaki ilgili alanlara kayıt olabilmektetir. Ancak datetimepicker dan gelen value değeri için ne şekilde bir uygulama yapabiliriz.

    teşekkürler. datetimepicker.value.toshortdatetostring() şekliyle denedim sonuç alamadım.
     
  2. hgirua

    hgirua Site Gezgini

    Kayıt:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    61
    Beğeni:
    1
    sayın hocam, kayıttarihini varchar yap, sonra istediğin tarih formatını php ile istediğin formata koyabilirsin.
    $kayittarihi=date("d-m-Y h:m:s"); gibi
     
  3. v.ofkeli

    v.ofkeli Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2012
    Mesajlar:
    393
    Beğeni:
    54
    Hocam parametreli ekleyin, yoksa hata alma ihtimali yüksek olur.
    ... values(@ad,@soyad,@tarih)
    .
    .
    Komut2.parameters.addwidtvalue("tarih",datetimepicker.);
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal