Damla kent projesi

Kodla Büyü

ad81

Aktif Üye
Arkadaşlar Damla kent projesi hakkında bilginiz var mı? Önerir misiniz? Teşekkürler

Damla Kent #DMLKT halka arzında, ilk gün 1 milyon adet sertifikayı 7,59 milyon TL ödeyerek aldım ve 2+1 seçtiğimi varsayalım. Her şey planlandığı gibi giderse, ancak 4 yıl sonra evde oturabileceğim.
Bu süre zarfında ne evi kullanabiliyorum ne de kiraya verebiliyorum. Üstelik 4 yıl sonra %1 KDV ödeyeceğim (şimdilik). Eğer erken çıkmak istersem %10 stopaj maliyetim de olacak.
Nakit parası olanlar için pek çekici görünmüyor.

Fiyat istikrarının olması halka arza talebi destekleyebilir.
İleride olası fiyat düşüşleri de değerlendirilebilir görüyorum.

Takip ettiğim Çetin Özyurt'un yorumu bu şekilde, bende bu şekilde düşünüyorum.

1+1 bir ev için tam 631 bin adet sertifika toplamaniz lazım yani bu ev 4,5 milyona denk geliyor.Kagit olarak borsa İstanbulda hisse senedi gibi işlem görüyor ama ev almak için mesela 4 senede oturmak istiyorsun 3+1 ev için ayda 113 binliralik sertifika biriktirmek gerekiyor.
Neresi avantajlı anlamadım.Ev ucuz olsa ayda 5 bin sertifika al 37 bine, 4 sene de 1.7 milyon birikir ama bu fiyatlara 1+1 ev yok.Bu ev 4 sene sonra sabit durmayacak.

bu işlerden pek anlamıyorum yeni bir dolandırıcılık modeli mi bu acaba!

Ben çok kooperatif ev projelerine girdim.Ya bitmiyor, ya bir sürü maliyet masraf çıkıyor.Biraz birikmis üstüne çektim 7 sene kredi aldim hemen oturdum, kiradan kurtuldum, ödenecek miktar belli.
Yaşınız gençtir 7-8sene sertifika toplarım bir birikim olsun derseniz olabilir çünkü bu bir resmi yatırım aracı.

Son düzenleme:
Örneğin
  • 88 metrekarelik 1076 adet 2+1 daire, 863.276 adet sertifika,
Fiyat 6.552.264,84

2+1 için 6,5 milyon bence mantıklı değil

Sonradan fark ettim

Zamanında TOKİ TV’de canlı kura ile ev veriyordu. Önden bir meblağ ödemiştik başvuru için. Evini teslim alabilen oldu mu acaba? Hiç güvenim yok. Girecek olana sabırlar dilerim.

Ev almasan da ilerde kağıtların fiyatı yükselebilir. Yada biriktirdin vazgeçtin nakit paraya çevrilebilir.Yani hem yatirim aracı hem de eve dönüşebiliyor.Tatil bitsin benim banka danışmanım var ondan bilgi alacağım.

Ev almak için mantıklı değil kesinlikle, ancak kıyıda köşede birikimin var yatırım için düşünülür. Ev İstanbul da, Türkiye de kesinlikle fiyatı artan birşey. Emlak konut ise kaliteli evler yapar. Alacağın kağıt kesinlikle artacak ama ne kadar artar bilemem.
Ben ufak ufak Kuveytten gümüş alıyorum ç borsaya girmek istemem. Helal haram noktasında sıkıntılı. Borsa güzel birşey ancak Türkiye'de yalan dolan çok ne yazıkki.

Ev almak için mantıklı değil kesinlikle, ancak kıyıda köşede birikimin var yatırım için düşünülür. Ev İstanbul da, Türkiye de kesinlikle fiyatı artan birşey. Emlak konut ise kaliteli evler yapar. Alacağın kağıt kesinlikle artacak ama ne kadar artar bilemem.
Ben ufak ufak Kuveytten gümüş alıyorum ç borsaya girmek istemem. Helal haram noktasında sıkıntılı. Borsa güzel birşey ancak Türkiye'de yalan dolan çok ne yazıkki.
Ben de caiz olduğundan emin olmadığım dan ve anlamadığım dan altın aldım elimdeki paraya.
Zaten şimdi para yok altın var.
Sadece görünce sordum o da sonradan aklıma yatmadı

Altın ve gümüş arasında fark var mı acaba

ilksms
Geri