Daire İçine Dairesel Yazı Yazma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nietzsche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
N

Nietzsche

Misafir
Daire içine dairesel yazı yazıp bunu resim olarak kaydedebileceğim bildiğiniz free yada free olmasada buluruz program varmıdır

:roll: photoshopta yapılır ama bende program yok ve ram 256 yeter mi :

belki yeri değil ama merakımdan soruyorum, Phoshopta nasıl yazabiliriz dairesel yazıyı, var mı kolay bir yolu?

ihtaner' Alıntı:
:roll: photoshopta yapılır ama bende program yok ve ram 256 yeter mi :
Fotoshopta yapıldığına emin olun eğer sisteme güvenmiyorsanız fotoshopun eski sürümlerinden birini kullanın 7.0 gibi bakayım resim ekleyebilirsem eklerim.

gerekli malzemeler...hünerli iki el...

bir adet fireworks....

bir adet daire...

ve bir adet yazı...

fireworks açılır ; daire çizilir ; yazı yazılır....

daire ve yazı shift tuşuyla seçildikten sonra ;

TEXT MENÜSÜNDEN / ATTACH TO PATH seçilir...
tabi bu şekilde yazı dairenin dışına yazılır....

yine TEXT MENÜSÜNDEN /REVERSE DİRECTİON seçilerek ; dairenin içine yazı yazılmış olur...

alttaki properties panelinden de yazı ile ilgili ayarlamalar yapılır...

xapex' Alıntı:
belki yeri değil ama merakımdan soruyorum, Phoshopta nasıl yazabiliriz dairesel yazıyı, var mı kolay bir yolu?

pentoll aracı ile yazının izleyeceği yolu çiziyosun sonra yazı aracını o yolun üzerine tıklıyosun bu kadar basit

İHakkaten aakcakaza hocam yeri alakasız oldu biliyorum ama hani konu açılmış bir tane daha açıp kalabalık etmeyeyim dedim :D

Hisari hocam yine cankurtaran gibi yetiştin vallahi ama tam daire olarak yazabiliyormuyuz bu bölümde, daireyi seçmeme rağmen olmadı

Pentol aracı ile oluyormuş ftth61 hocam eyvallah

Hocam sana yöntemini söyleyeyim yazının iki parça halinde oluştur. Biri aşağıdan biri yukarında eğik anladın sen onu :D

CORELDRAW İ İNDİRDİM İLACINI TÜRKÇE PACKİNİDE BULDUMM YAŞASINNN FREE ÖZGÜRLÜĞÜ

TEŞEKKÜR EDERİM BU ARADA YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARA BENIM TERCİHİM FİREWORKSTAN YANA ONU İNDİRİYORUM ŞİMDİDE KOLAY GELSİN SİZLEREE

xapex' Alıntı:
İHakkaten aakcakaza hocam yeri alakasız oldu biliyorum ama hani konu açılmış bir tane daha açıp kalabalık etmeyeyim dedim :D

Hisari hocam yine cankurtaran gibi yetiştin vallahi ama tam daire olarak yazabiliyormuyuz bu bölümde, daireyi seçmeme rağmen olmadı

Pentol aracı ile oluyormuş ftth61 hocam eyvallah

sende sağol hocam

hocam photoshopta yapmak için önce bi daire çiz ardından yazı yazma aracımızı al ve ardından dairenin üzerine yaklaştığın zaman imlecin işareti değişecek tıkla ve yazını yazmaya başlayabilirsin.
hasari hocamın dediği gibi de olur fakat o zaman tam daire olmuyor.
Kolay gelsin...

ozgurgitarim' Alıntı:

bir adet fireworks....

bir adet daire...

ve bir adet yazı...

yine TEXT MENÜSÜNDEN /REVERSE DİRECTİON seçilerek ; dairenin içine yazı yazılmış olur...

hocam aynen bu programı indirdim netten seri no da buldum kurdum senin dediklerinnide aynen yaptım ama yazı ile daireyi seçiyorum sonra TEXT MENÜSÜNDEN / ATTACH TO PATH a geliyorum bu seçenek pasif neden acaba yapmadığımm bir şey mi var acaba

Bence Hertürlü yazı çizimi için Adobenin İllustrator programı çok mükemmel .

Örenek resim
1703yuv.jpg

dmyksl' Alıntı:
hocam photoshopta yapmak için önce bi daire çiz ardından yazı yazma aracımızı al ve ardından dairenin üzerine yaklaştığın zaman imlecin işareti değişecek tıkla ve yazını yazmaya başlayabilirsin.
hasari hocamın dediği gibi de olur fakat o zaman tam daire olmuyor.
Kolay gelsin...
Adem hocam harikasın :+1: :+1:

ihtaner' Alıntı:
ozgurgitarim' Alıntı:

bir adet fireworks....

bir adet daire...

ve bir adet yazı...

hocam aynen bu programı indirdim netten seri no da buldum kurdum senin dediklerinnide aynen yaptım ama yazı ile daireyi seçiyorum sonra TEXT MENÜSÜNDEN / ATTACH TO PATH a geliyorum bu seçenek pasif neden acaba yapmadığımm bir şey mi var acaba
hocam çizdiğin dairenin içini boşaltırsan olur. bu arada bende Tr sürümümü var en altta metin uzaklığı alanı var burada girdiğin + veya - sayılara göre yazını daire içinde konumlandırabilirsin.
path işi photoshopa göre fireworks de daha kolay.

ihtaner' Alıntı:
ozgurgitarim' Alıntı:

bir adet fireworks....

bir adet daire...

ve bir adet yazı...

kardeş ; seçimde sorun var sanırım ;

yani ikisini birlikte seçmen lazım...yoksa attach to path pasif olur....

ctrl-a ya da shift ile seçimleri yap....
içi dolu da olsa ; yola yazıyı ekliyor...

bir daha dene bakalım....

BBNET
Geri