Düz lise mi ortaokul mu ?sizce

Kodla Büyü
ben düz lisede 3 senedir çalşıyorum ilk tercihime anadolu lisesi yazdım ama benim bakış açım daha çok eve yakınlık ve okulun biraz küçük olması...onun dışındaki bütün tercihlerim ortaokul çünkü ortaokulda ders zorunlu idarenin ağzına bakma derdi yok... yazdığım anadolu lisesinde yıllardır 15-20 saat ders seçildği için bu konuda çok sıkıntı olacağını düşünmediğimden yazdım... size tavsiyem lise içinde ortaokul içinde eğer tek norm olacaksanız 1100-1200 öğrenciden fazla öğrencisi olan okula gitmeyin... iş hiç bitmiyor hele de kimseyi kıramam derseniz günde 10 öğretmenin-personelin işiyle uğraşırsınız esas işler yarıda kalır(ben kırarım öncelik okulun işidir benim için)

anadalu liselerinde dersler seçmeli oluyor ve notla değerlendirilmiyor mu?

bu iki kurum arasındaki karşılaştırmaya benimde ihtiyacım var.

mysybl' Alıntı:
anadalu liselerinde dersler seçmeli oluyor ve notla değerlendirilmiyor mu?

bu iki kurum arasındaki karşılaştırmaya benimde ihtiyacım var.
Liselerde seçmeli dersler de notla değerlendiriliyor. Karşılaştırmaya gelince, lisede norm fazlası olma ihtimalin her zaman için mevcut olacak ama ortaokulda o ihtimal artık daha düşük okulun kapanmadığı müddet. Ama ortaokullarda da genellikle sınıf mevcutları daha kalabalık ve öğretmenlik daha yorucu.

Lisede tek sıkıntı norm fazlası olmaktır onun dışında dezavantajı yoktur bana göre

Düz liseler kalkıyor.
Tayininiz liseye çıkarda maazallah ÇPL ya da meslek lisesine dönüşürse
ve BÖTEci iseniz tayin istemek zorunda kalabilirsiniz.

BBNET
Geri