DÜNYA KADINLAR GÜNÜ SLAYT YADA VİDEO

Kodla Büyü

adige_emrah

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
391
arkadaşlar okulumuz okul aile birliği dünya kadınlar günü ile ilgili bir gece yapacak. elinizde kadınlar günü ile ilgili video slayt benzeri yansıtabileceğimiz döküman varmı. yardımcı olursanız sevinirim.
netten baktım düzgün bişey bulamadım
 
Tarihçe
8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

İlk yıllarda belli bir tarih saptanmamıştı ve değişen tarihlerde fakat her zaman ilkbaharda anılıyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı 1921'de Moskova'da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı'nda gerçekleşti. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı yılları arasında bazı ülkelerde anılması yasaklanan Dünya Kadınlar Günü, 1960'lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nde de anmaya başlanmasıyla daha güçlü bir şekilde gündeme geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti. Birleşmiş Milletler'in sitesinde günün tarihine ilişkin bölümde, kutlamanın New York'ta ölen işçilerin anısına yapıldığı yazılmamıştır[1].
 
Türkiye'de 8 Mart Kadınlar Günü
Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında daha yaygın olarak kutlandı ve sokağa taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya başlandı.
 
neyi kutladığını bilmeden kutlama düzenlemek zor . öncelikle neyi niçin kutladığımızın bilincinde olursak hazırlayacağımız proğramlara daha iyi hazırlanır günün anlam ve önemini bilinçlendirmeyi daha doğru ve etkili yaparız diye düşünüyorum . dünya kadınlar günü .

bulduğunuz dökümanların siyasi olması günün anlamından gelmktedir emekci kadınlarımıza ( çalışan kadınlarımıza ) ( alın teri döken kadınlarımıza ) atfedilen bir gün almasından dolayı. kapitalizme karşı emeğin sembollerindendir.
 
genctoprak' Alıntı:
http://hotfile.com/dl/31686261/82ae9be/Desktop.rar.html

bende 3 slayt vardı. içerik:

ataturkveturkkadini.ppt
ishayatindakadin.ppt
Türkiyeilkkadin.ppt
hocam o linkteki leri indiremiyorum bi sorun mu var acaba
 
Okul sitesi için uydurulmuştu :)
Belkim lazım olur :)

08.03.2010_010719_8mart.jpg
 
adige_emrah' Alıntı:
bulduğum şeyler hep siyasi içerikli ne alakaysa :)

Çünkü Kadınlar Günü siyasi bir gündür o nedenle. Keşke anneler günü ve babalar günü gibi siyasetten tertemiz olsada bizde kutlasak.

Kadınlar anamızdır, bacımızdır, eşimizdir, herşeyimizdir ama bu günü duyunca aklıma gerizekalıca eylemler geliyor.

Türkiye'de bulunan 3000 e yakın kadrolu ve ayın 15'inde maaş alan eylemcilerin tercih ettiği günlerden biridir. O nedenle bugünü iyi bir gün olarak değil saçma sapan bir gün olarak idrak ediyorum.
 
elinde döküman olan arkadaşlar paylaşabilir mi ? internette hazır bir sunum bulamadım.
 
elinde dünya kadınlar günüyle ilgili davetiye olan var mı arkadaşlar ?
 
Geri
Üst