CSS katmanlar bir soru?

Kodla Büyü

yasarcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar
ps de tasarımı oluşturdum aynen ps de olduğu gibi katman katman div leri oluşturup üst üste yerleştiriyorken şunu yapamadım.

şekilde görüldüğü üzere ana bir div var ortalı vaziyette.
diğer divlerin ona bağlı olarak konumlanmasını istiyorum
aynı zamanda işaretli olan banner in üst tarfta kırmızı çizgilerle gösterilen yerde olmasını istiyorum yani süsler div inin üstünde olsun (bu arada ana div e bağlı kalacak.)
fakat bunu başaramadım absolute yaparsam oluyo fakat ana dive bağlı olmuyo..

bu durumun çözümü nedir?

Ekli dosyalar

• Başlıksız-20.jpg
    Başlıksız-20.jpg
    73.5 KB · Görüntüleme: 877
Hocam resimden çok şey anlamamakla birlikte yinede sorularınıza cevap vermek istedim.

Anadiv(kapsayici) olarak belirdiğiniz div için position özelliğinin değerini relative olarak belirleyin, anadiv'in içindeki diğer divlere de absolute değerini verin artık absolute değerini verdiğiniz divler normal davranışının dışına çıkarak anadiv'e göre konumlanabilir örneğin , değeri absolute verilmiş bir div left :20 ; top:20; değerleri ile kapsayici anadiv in 0 0 noktasından 20 piksel sağa ve alta konumlanacaktır.Süslü kısımların banner'ın üstünde olması için ise süslü alana verdiğiniz z-index değerinin üstünde olmasını istediğiniz elementin z-index degerinden büyük olması gerekir.

omegafi' Alıntı:
Hocam resimden çok şey anlamamakla birlikte yinede sorularınıza cevap vermek istedim.

Anadiv(kapsayici) olarak belirdiğiniz div için position özelliğinin değerini relative olarak belirleyin, anadiv'in içindeki diğer divlere de absolute değerini verin artık absolute değerini verdiğiniz divler normal davranışının dışına çıkarak anadiv'e göre konumlanabilir örneğin , değeri absolute verilmiş bir div left :20 ; top:20; değerleri ile kapsayici anadiv in 0 0 noktasından 20 piksel sağa ve alta konumlanacaktır.Süslü kısımların banner'ın üstünde olması için ise süslü alana verdiğiniz z-index değerinin üstünde olmasını istediğiniz elementin z-index degerinden büyük olması gerekir.

arkadaşa katılıyorum ve ilaveten
içerideki div için margin-left ve margin-top özelliklerini kullanarak da yerleştirme yapılabilir.

olmuyor hocam ilk süs div'i diğer divi alta atıyor top left değerleri işe yaramıyor.

hocam ilk süs div dediğin div için background değeri olarak çiçekleri ayarla bacground-repeat değerini tekrarlatma istersen
sonra içerideki div için position:absolute değerini gir.
sonra top left çalışır.

estayube23 hocam aslında senin dediğin gibi de olurmuş ama onu düşünemedim.
ps de nasılsa aynısı olsun istedim.

ana div i relative diğerlerini absolute yapınca oldu çok teşekkürler hepinize

bu arada bu şekilde tablosuz tasarımda ilk denemem :roll:

Ekli dosyalar

• Başlıksız-1.jpg
    Başlıksız-1.jpg
    25.9 KB · Görüntüleme: 839
BBNET
Geri