CSS ile resim değiştirme sorusu!

Kodla Büyü

filatros

Aktif Üye
arkadaşlar şöyle bir şey yapmak istiyorum
"ANA SAYFA" linkinin üzerine geldikten sonra resmin pozisyonunu kaydırarak
haline getirmek istiyorum. Bir kaç denemeden sonuç elde edemedim. CSS kodlarını nasıl yazabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum...

Ekli dosyalar

• Adsız1.png
    Adsız1.png
    36.6 KB · Görüntüleme: 2,008
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    33.5 KB · Görüntüleme: 2,005
yakup hocam ben mahmut hoca, niğde ticarettten öncelikle saygılar :)
Resimleri yan yana yerleştirdim ve fareyi linkin üzerine alınca resim x koordinatında kayacak. fatih hayrioğlunu inceledim ama istediğim gibi bulamadım.
sorun şurada ki yazının üzerine gelince başka bir div etiketine eklediğim resmi kaydırmam gerekiyor. Şunu denedim olmadı:
css kodları:
Kod:
<style type="text/css">
.home{
height:200px;
width:225px;
overflow:hidden;
background-image:url(home.png);
background-position:0px 0px;
}
a:hover	 .home{
background-position:100px 100px;
}
</style>
html koları
Kod:
<body>
<div class="home"></div>
<p><a href="#">ANA SAYFA</a></p>
</body>

Hocam iki ayrı resim kullanımına örnek:

Kod:
#navigasyon a {
	background-image: url(../img/anabuton.png);
}
#navigasyon a:hover {
	background-image: url(../img/anabuton2.png);
}

Mahmut hocam, senin istediğini css ile yapmak mümkün değil. Yani linkin üzerine gelindiğinde başka bir elemendin (divin) arkaplanını değiştiremezsin. Bunun için Javascript kullanman gerekir. Yapmak istediğin eğer yatay, resimli menü yapmak ise, ul etiketi ile sırasız bir liste oluşturur, liste elemanı olarak linklerini koyar ve ardından bu linklere css uygularsın. Fatih hayrioğlunun sitesinden verdiğim link tam da bunu anlatıyor.

yakuphan' Alıntı:
Mahmut hocam, senin istediğini css ile yapmak mümkün değil. Yani linkin üzerine gelindiğinde başka bir elemendin (divin) arkaplanını değiştiremezsin. Bunun için Javascript kullanman gerekir. Yapmak istediğin eğer yatay, resimli menü yapmak ise, ul etiketi ile sırasız bir liste oluşturur, liste elemanı olarak linklerini koyar ve ardından bu linklere css uygularsın. Fatih hayrioğlunun sitesinden verdiğim link tam da bunu anlatıyor.

yapılır hocam şöleki;

iki tane paragraf kullan, birinin arka planı mavi olan diğerininki pembe olan ev olsun,
yazıya linkver, a:hover olduğunda arkadaki paragarfın z-index ini 1 yap olur

emrah1023' Alıntı:
yakuphan' Alıntı:

yapılır hocam şöleki;

iki tane paragraf kullan, birinin arka planı mavi olan diğerininki pembe olan ev olsun,

a:hover olduğunda başka bir elementin z-index özelliğini 1 yapan bir örnek verebilir misiniz?

yakuphan' Alıntı:
emrah1023' Alıntı:
yakuphan' Alıntı:

yapılır hocam şöleki;

a:hover olduğunda başka bir elementin z-index özelliğini 1 yapan bir örnek verebilir misiniz?

z-index kullanılarak yapılmaz bu çözüm.

css sprite image özelliği kullanılır. Bu özellikte Http request sayısının azalmasını sağlar ve uzun zamandır yaygın olarak kullanılır.

Kod:
#nav li a {background-image:url('../img/image_nav.gif')}
#nav li a.item1 {background-position:0px 0px}
#nav li a:hover.item1 {background-position:0px -72px}
#nav li a.item2 {background-position:0px -143px;}
#nav li a:hover.item2 {background-position:0px -215px;}

BBNET
Geri