Css ile div oluşturma hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nuribjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nuribjk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yapmaya çalıştığım şey ekte var. Anladığım kadarıyla her bir kutu için css bölümünde ayrı isim verip bir önceki kutuya göre koordinatlarını verirsem bu iş yapılabiliyor ama benim yapacağım sitede kaç tane kutucuk olacak belli değil. Bu nedenle tek bir kutu ismi tanımlasam ve oluşturduğum layerleri sağa doğru 4 tane ekledikten sonra alta geçse ve kutunu boyuna bakmaksızın hemen 3-4 px altından diğer kutuyu yerleştirse. genişlikler aynı yüksekliklikler farklı. Bilgisayarbilisimde bulamadım maalesef. Birisi yardım ederse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 1.gif
    1.gif
    6.7 KB · Görüntüleme: 2,172
Hocam koordinat tanımlamana gerek yok. Float özelliği dediğin işlemi yapar. Aşağıdaki tanımlamaları kendine göre değiştirebilirsin. Tüm divler aynı.
<html>
<style>
#container {width:900px;margin:auto}
#container div { width:200px;float:left;margin-left:10px}
</style>
<body>
<div id="container">
<div>1</div>
<div>2</div>
<div>3</div><div>4</div>

</div>
</body>
</html>

Bir class oluşturun:

Kod:
div.kutu {
   float:left;
   width:200px;
   margin:0 10px 10px 0;
   /*diğer özellikleri de buraya yazın*/
}
HTML sayfasında da class'ı kutu olan istediğiniz kadar kutu oluşturun. Kolay gelsin.

abi süpersiniz :) denedim tam istediğim gibi oldu. teşekkür ederim.
artık tablolardan div lere geçme zamanı gelmişti. Böylece ufaktan başlamış oldum.
Tekrar teşekkür ederim.

peki div lerin tabloya göre bariz bir hız farkı getirdiği doğru mu arkadaşlar? Yani gözle görülür bir hız farkı olur mu? Çünkü ben çok fazla sayıda tablo kullanıyorum.

Hocam fark tüm özellikleri css ile vermenden kaynaklanıyor. Divleri kullanmaya başladıktan sonra üstün yönlerini görüyorsun.

Hocam hız farkı biraz da şundan kaynaklanıyor. Siteyi görüntülediğiniz web tarayıcısı içiçe oluşturulmuş 10larca tabloyu işleyebilmek için (buna render diyorlar) biraz daha fazla zaman harcar. Halbuki CSS tasarımlarda içerik web tarayıcısı tarafından daha kolay oluşturulur ve css dosyası cache'de saklandığı için diğer sayfalar da kolayca oluşturulur.

BBNET
Geri