corsa mı fiesta mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan S_RD_R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

S_RD_R

Aktif Üye
16-17 bin tl ye fiesta (dizel) mı uygun olur corsa 1.3 cdti mi? ikisi arasında kararsızım...

fiesta fen durmuyor 2007 nin filan içi baya geniş . ben focus düşünüyordum ama fiestayada bakmaya başladım yakıt konusundada çok cimri imiş.

corsa fiestadan iyi ama corsa nın yedek parçaları ve yetkili servis pahalı... Ona göre 8)

16-17 bin TLye Corsa düşünürseniz muhtemelen Twinport alabilirsiniz. Bir önceki kasa modeli. Yeni kasayı o fiyat aralığında bulamazsınız. İç hacim önemli ise Corsanın Twinport serisi size uygun düşmez. o yüzden Fiesta bakmanızı öneririm.

Ama 2007 ve üzeri düşünürseniz kesinlikle Yeni Corsa derim...

hangisi daha dayanıklı yada hangisinde parcalar daha sıkıntılı bu konuda bilgisi olan varmı. benimde alternatiflerim arasında ikiside var

ikiside aynı klasmanın arabaları, dizel fiesta daha az yakar ama fiestalar genellikle şirketler kullandıkları için düşük km de bulmak çok zor. hangisinin temizini bulursan onu al hocam, için rahat etsin.

Hemen hemen aynı arabalar ama fiesta daha mantıklı gibi sanki ben fiestanın son kasasını çok beğeniyorum keşke alabilsek:D

Arkadaşlar bende 2. el araba almayı düşünüyorum.sanki 2. el fiyatları artmış gibi.Fiesta 2007 düşünüyorum ama 3 tane modeli var hangisi ii en çok comfort karşıma çıkıyor ama kasa olarak küçük gibi.cool collection var.hundai gettzler var 2009 19bin e.kararsızım hundai leride pek sevmedim..İlk arabam olcak...

amazon23' Alıntı:
Arkadaşlar bende 2. el araba almayı düşünüyorum.sanki 2. el fiyatları artmış gibi.Fiesta 2007 düşünüyorum ama 3 tane modeli var hangisi ii en çok comfort karşıma çıkıyor ama kasa olarak küçük gibi.cool collection var.hundai gettzler var 2009 19bin e.kararsızım hundai leride pek sevmedim..İlk arabam olcak...

Arkadaşım Fiesta kullandım. Gayet güzel bir araba. Yalnız içine sesi biraz fazla alıyor gibi ama yakıt ve piyasa yönünden tutulan bir araba. Tavsiye ederim.

tmm teşekkürler yaknız dizellerde km ler çok yüksek kaç km ye kadar normal?Baktığım arabalar 90binlerde.Dizellerde 100bine kadar normal diyorlar ama genede yüksek değilmi

arkadaşım bana sorarsan 2007 model yada 2006 model dizel fiesta alırsan , sana çok masraf çıkararır, çünkü genelde bu arabalar şirket arabası, kötü kullanıp birilerine satıyorlar , onlarda sana kakalayabilirler, dikkat et bence dizelini alıcağına 2007 model düşük km de bir benzinli alıp tüp taktırırsan daha iyi olur, hem daha ucuza gelir, masrafta çıkarmaz benden sölemesi.

bu arabaların bagajı çok ufak tüp taktırırsan bagajı unut
ayrıca tavsiyem tüpsüz bi araba alıp tüpüde bulunduğun yere yakın (bi büyük şehir olsa iyi olur) iyibi ustaya taktır çünkü küçük yerdeki ustalar fazla alıştırma yapma şansları olmadığı için yanlış montaj yapıp insanı canından bezdiriyorlar
aslından en güzeli temiz bi dizel almak ama iş temizini bulmada

2005 fiesta benzinli km 50binlerde 18 binlira.Bu fiyat edermi?fiestanın km si düşüğünü bulmak çok zor
20bini üzerine de çıkmak istemiyorum çok kötü bişeyde almak istemiyorum..kasa olarak nasıl pek anlamıyorum...

Fiesta dizel 2008 model , 100 bin km , beyaz renk,herhangi boya değişen yok ve pazarlıksız 21500 tl ne dersiniz
1-Fiyatı nasıl?
2-Dizel bir araç olduğu için km hakkında görüşleriniz.
3-2008 yaşındaki bir araç yılda 35 bin falan yapmış olumlu bir durum mu?

Benim ilk arabam fiesta idi. Arabayı almadan önce corsa ve fiesta arasında çok kararsız kaldım aslında ben corsa istiyordum ama çevremdekilerin hepsi fiesta al deyince fiesta aldım. Ama corsa kesinlikle daha iyi... Alacaksan kesinlikle corsa almalısın... İstersen bir de fiat puntolara da bakabilirsin fiesta ve corsa ile aynı segmentte hemen hemen aynı özelliklere sahip her ikisinden de ucuz... Bunların arasında corsa en iyisi bence...

hocam fiesta orta sınıfın en fazla tutulan arabalarından bir tanesi. temizini bulmak bayağı bir zor. dizellerde km si genelde yüksek oluyor. 80 bin km nin altında bulmak bayağı bi zor. km lerde oynamalar fazla. eğer yılda 10 bin km den fazla yapacaksan dizel düşünülebilir. renk olarak gümüş gri si tutuluyor. 500-1000 tl arasında farkettiriyor. geçen hafta 2006 model 56 000 km de gümüş grisini 21 milyara aldım. km den ve temiz olduğu için 1000 tl fazla verdim. km si yüksek olanları 19-20 civarı.

ganime25' Alıntı:
Fiesta dizel 2008 model , 100 bin km , beyaz renk,herhangi boya değişen yok ve pazarlıksız 21500 tl ne dersiniz
1-Fiyatı nasıl?
2-Dizel bir araç olduğu için km hakkında görüşleriniz.
şirket arabası olma ihtimali yüksek ... ya da araba kiralama

bu arada corsa kalitedir ama yedek parça pahalıdır. fiesta o açıdan daha avantajlıdır :+1:

Yeni modeller karşılaştırılsaydı kesinlikle corsa derdim.ama 2007 öncesi corsalar oyuncak araba gibi çok küçük.O arabayı alanlara hayret ediyorum.Küçücük arabaya bi çuval para veriyorlar.Bu arada bende 2009 corsa dizel var.ama kasa eskiye göre çok daha genişHatta uzaktan astra classic ile karıştırabilirsiniz.2008 model araba için 35 bin çok değil.dizel alırken aldığın kişi çok önemli.Euro dizel yerine adam yağ yakmıştır.Alırsın arabayı pompa ve enjektörü değiştirmek zorunda kalırsın.Bence fiesta al.Y da grande punto.

ganime25' Alıntı:

yılda 35000 km fazla. ortalama bir kullanıcı için yılda 15000 den fazlası yüksek sayılıyor.

BBNET
Geri