Core mvc ile yapılmış basit topluma işlemi yapan uygulama template olan bir sayfa nasıl tasarlariz
model view controller yapısını anlatıyorum. her hafta adım adım gidiyorum mesela bu haftaya kadar model view controll yapısı arasındaki ilişki veri transferileri viewbag yapısı razor syntax yapısını anlattım. örneklendiridim. çocukların class mantıgında eksıgını bildıgım ıcınde class yapısını en basta gösterdim. son yaptıgım ornek sizlede paylasıyorum. bu arada aspnet core mvc 6.0 ile çalısıyoruzWeb tabanlı uygulama geliştirme dersinde ne anlatiyorsunuz
Defender virüs var diyor, indirtmiyormodel view controller yapısını anlatıyorum. her hafta adım adım gidiyorum mesela bu haftaya kadar model view controll yapısı arasındaki ilişki veri transferileri viewbag yapısı razor syntax yapısını anlattım. örneklendiridim. çocukların class mantıgında eksıgını bildıgım ıcınde class yapısını en basta gösterdim. son yaptıgım ornek sizlede paylasıyorum. bu arada aspnet core mvc 6.0 ile çalısıyoruz
defender ı kapatın ozaman. virüs gönderecek halimiz yok ya hoacmDefender virüs var diyor, indirtmiyor
hocam versiyon farklıysa çalışmayabilir. şuan ben aynı örnek üzerinden eklemeler yaparak not hazırlıyorum..Burada net framework ile core arasındaki farklar örnekle anlatılmış. Bazı yerlerinde hata var galiba. çalışmadı. Bu arada ben kitaptan takip ediyorum
adım adım hocam. onu daha çok bootstrap ile halleddeceğiz. tabi daha devreye veri tabanı oturum açma işlemleri vb girecek.Guzel olmus tasarim tarafı da olsa tadından yenmez
WWWROOT klasörünün altında js css klasörleri var oraya yeni bir klasör açıp dosyanı oluşturup dosyayı html içine sürükle bırak yöntemiyle bırakabilirsin.Jquery ajax nasıl kullanabiliriz burada
IFormCollection kullanılmalıdır.Jquery ajax uygulamasını yapıyorum data ile iki değer gönderiyorum ancak null donuyor
public JsonResult Post([FromBody] NesneSinifi nesne)
{
//islemler......;
}
Modeldeki fonksiyonu static olarak tanımladıktan sonraModel tarafında tanımlı fonksiyone view tarafinda ulaşmak mumkunmu
namespace KodlamaWebSitesi.Models.Deneme
{
public class Ayar
{
public static double KareAl(int kenar)
{
return Math.Pow(kenar, 2);
}
}
}
<div class="section-title">
<h2>@KodlamaWebSitesi.Models.Deneme.Ayar.KareAl(5)</h2>
</div>
Hocam siz jquery ajax demiştiniz. Buradaki normal MVC bağlantısı. Asenkron bağlantı veya sayfa yenilenmesini istemiyorsak jquery Ajax kullanırız. Ayrıca ben de community kullanıyorum dediğiniz sorunu yaşamadım. Temel düzeyde Asp.Net MVC core eğitimi almanızda yarar var.Burada bir örnek verilmiş. Ancak ben çalıştıramadım. Bir de grafik ekleyebiliyor muyuz acaba.
İnternette yazılanların çoğunu yapmamak lazım. Osym sınav ücretlerini arıyorum. Sonuna kadar okuyorum hiç bir şey yok kod vermişler kopyalayıp alamıyorum. Çalışıp çalışmadığını bilen yok. Boşuna zaman harcadım.
Bu arada visual studio 2022 community kullanıyorum. Editör kodları tamamlamıyor. for diyorum tab tab diyorum komut oluşmuyor. Sorun ne olabilir