coralla,civic,astra,focus hangisi delirecem yardım

Kodla Büyü

blackpeace123

Seçkin Üye
Seçkin Üye
kararsızım yardım eder misiniz?

2001 coralla 1.6
2000-2001 civic 1.6
2001-2003 astra 1.6
2000-2001 focus 1.6

18000 tl ye kadar hangisini tavsiye ederseniz.daha çok şehir içi kullanacağım. lpg taktırılmış yada taktıracağım.

1.hangisi daha az yakar
2.hangisinin parçası daha ucuz.
3.hangi serinin hangi modelini tavsiye edersiniz.(coralla 1.6 sol gibi)

o yıllara göre ben focus hb derim...hem görüntü olarak hem de donanım olarak daha iyi bence.tabii ki ghia sı. onunda temizinin dediğin fiyata biraz zor bulursun. civic in o kasasını beğenmiyorum. astra da aynı...corollanın efsane kasası olsaydı daha iyi olurdu.99 ve altı.bu saydıklarından en ele avuca gelen bana göre focus...GHIA OLMAK KAYDIYLA....hayırlı olsun diyelim.

hocam burada sorarsanız daha çok çıldırırsınız bence. çünkü herkes kendi fikrini söyleyecektir. ama civic alma altı çok yakın. en büyük pişmanlığın o olur. yoksa bunların içinde civic i tek geçerdim.
fakat illede bir öneri diyorsan toyota al hocam :)

gknerdogan' Alıntı:
hocam burada sorarsanız daha çok çıldırırsınız bence. çünkü herkes kendi fikrini söyleyecektir. ama civic alma altı çok yakın. en büyük pişmanlığın o olur. yoksa bunların içinde civic i tek geçerdim.
fakat illede bir öneri diyorsan toyota al hocam :)

hocam toyotayı kullananlar da engin diyorlar sağlam araç yalnız

2003 astra cd modelini tercih ederdim. Bu arabalar 2. el piyasasında reşat altın diye tabir ediliyor.

elrond' Alıntı:
o yıllara göre ben focus hb derim...hem görüntü olarak hem de donanım olarak daha iyi bence.tabii ki ghia sı. onunda temizinin dediğin fiyata biraz zor bulursun. civic in o kasasını beğenmiyorum. astra da aynı...corollanın efsane kasası olsaydı daha iyi olurdu.99 ve altı.bu saydıklarından en ele avuca gelen bana göre focus...GHIA OLMAK KAYDIYLA....hayırlı olsun diyelim.
neden o model hocam donanımı zengin olduğu için mi?

1.6 Ambiente yada 1.6 Comfort olmaz mı? klima+2 hava yastığı + abs+ön camlar otomatik +abs olsa yeter

98 civic 1.4 kullandım bir sene 140000 km de aldım. 170000 km de aldığım fiyatın 500 tl üzerine sattım. Yağı suyu değiştirmekten başka masraf açmadı. Civic hastalığı başladı model yükselttim vtec 2 1.6 full aldım.Buda sorun çıkarmıyor. Sen birde 1.6 alacam diyorsun. Tadından yenmez. Altı yere yakındır ama dağa taşa gitmezsen sorun olmaz. 2. eli peynir ekmek gibidir. Pazara götürdüm 1 saatte 1.4 ünü sattım 1.6 sını pazara gitmeden evden satarsın. Sana tavsiyem o saydığın araçların hepsinin koltuğuna otur. en kaliteli plastik kalitesininde civicte olduğunu dokununca anlayacaksın. Özellikle astrada aşırı sert plastik kullanılmış. Ne demek istediğimi koltuğuna oturduğunda anlayacaksın. iç mekan kumaş, plastik vb. kalitesini deformelerini incelemelisin. yakıt konusuna gelince corolla ve civic en az yakanlardır. focus en iyi yol tutuşa sahip olandır. corolla ve civic( japonlar) kolay kolay yolda bırakmaz. Konfor almanlarda, sorunsuzluk japonlardadır.

zzh' Alıntı:
98 civic 1.4 kullandım bir sene 140000 km de aldım. 170000 km de aldığım fiyatın 500 tl üzerine sattım. Yağı suyu değiştirmekten başka masraf açmadı. Civic hastalığı başladı model yükselttim vtec 2 1.6 full aldım.Buda sorun çıkarmıyor. Sen birde 1.6 alacam diyorsun. Tadından yenmez. Altı yere yakındır ama dağa taşa gitmezsen sorun olmaz. 2. eli peynir ekmek gibidir. Pazara götürdüm 1 saatte 1.4 ünü sattım 1.6 sını pazara gitmeden evden satarsın. Sana tavsiyem o saydığın araçların hepsinin koltuğuna otur. en kaliteli plastik kalitesininde civicte olduğunu dokununca anlayacaksın. Özellikle astrada aşırı sert plastik kullanılmış. Ne demek istediğimi koltuğuna oturduğunda anlayacaksın. iç mekan kumaş, plastik vb. kalitesini deformelerini incelemelisin. yakıt konusuna gelince corolla ve civic en az yakanlardır. focus en iyi yol tutuşa sahip olandır. corolla ve civic( japonlar) kolay kolay yolda bırakmaz. Konfor almanlarda, sorunsuzluk japonlardadır.
hocam son cümlene bittim yahu :puhaha:

hocam 1.4 civic kullanmışsın. lpg li mi yoksa benzinli mi.arabayı 1.4 pek kaldırmıyor diyorlar. aslında daha çok şehir içinde kullanacağım. 1.4 leri de tercih etmek istiyorum ama arabaları kaldırmıyor diyorlar tüm saydığım modellerde.

astra hocam. yakıtta belki toyotadan 1 lt fazla yakarsın ama konforu yeter. ayrıca toyota kadar opelde sorunsuzdur. 96 corsam var 2 yıldır akü ve yağ değiştirdim. arabamda tık yok. opel derim

Çıkabildiğin fiyatlarda bulabilirsen 2002 Civic Vtec öneririm. Altı yere yakındır ama şehir içinde çok büyük skıntı yaşatmaz. Kasislere dikkat edeceksin tabi. Sağlam arabadır yolda bırakmaz.

Diğer tercih de Golf olabilir. Taş gibi, seri, konforlu efsane arabalardan birisidir. (Eski 2001 Golf kullanıcısıyım şu an Focus Titanium biniyorum ama golfü arıyorum)

blackpeace123' Alıntı:
zzh' Alıntı:
hocam son cümlene bittim yahu :puhaha:

hocam 1.4 civic kullanmışsın. lpg li mi yoksa benzinli mi.arabayı 1.4 pek kaldırmıyor diyorlar. aslında daha çok şehir içinde kullanacağım. 1.4 leri de tercih etmek istiyorum ama arabaları kaldırmıyor diyorlar tüm saydığım modellerde.
hocam kesinlikle haklı civic seni pişman etmeyecek bir araçtır. aracın temiz bakımlı olduktan sonra da satman sorun olmayacaktır. şehiriçi kullanacksan 1.4 de çok sorun olmayacaktır. ama uzun yolda yokuş çıkarken keşke 1.6 olsaydı dersin. civic alırsan yine bir civicle değiştirmek isteyeceksin

Civic derim hiç düşünmeden, bence sizin de bu seçeneklerde çok düşünmenize gerek yok.
az yakar, parça ucuzluğu ile pek işiniz zaten olmaz kaza bela olmazsa inşallah, honda civic alacağınız kasa zaten bellidir, sonraki kasa için 20bin üstüne çıkmanız lazım.

Civic alıpta pişman olan pek yoktur, sanayi ve sanayici düşmanıdır kendileri.

Corolla veya Civic derim hocam.. İkisinide kullandım şu an ise Corolla kullanıyorum kafam rahat sanayi yüzü görmüyorum :)

hem civic hemde focus kullanan birisi olarak...civic i tek geçerim..
focus hem motor hemde teker sesi inanılmaz şekilde içeriye alıyor...Civic in yağını suyunu değiştirdikten sonra kesinlikle arıza vermiyor (tam 93000km yapmış birisi olarak söylüyorum)...ama civic hoşuna gitmiyorsa corolla derim...gerek astra gerek focus ların standart motor arızları var ama jopan arabalarında arıza olmaz...

Hocam dediğin paralara binilecek temiz bulabilrmisin bilmiyorum ama zaten bahsettiğin arabaların hepsi kendini kantılamış konforlu arabalardır. hocam bacanağım galerici olduğu içn hemen hemen bütün arabaları kullandım, bu saydığın arabalardan hç biri seni yolda bırakımaz, yağını değiştir suya bile gerek yok, fakat tercihin civic ten yana olursa 2002 ve üstü modeller bak derim, astra alacaksan 1,4 tavsiye etmem, focus için söylenecek laf yok. Hocam parça fiyatlarından bahsediyorsun, fakat alacağın arabaların hepsinin parça fiyatları eşdeğer, yani hesaplıysa hepsinin hesaplı, pahalıysa hepsinin pahalı. hangisini alırsan al ikinci eli peynir ekmek gibi, temiz kullandığın zaman aldığın paralara satarsın, ama 500 aşağı olur ama yukarı...hocam yakıt konusunda civic ve toyota biraz daha azdır, focus ve astra dieğr ikisine göre az miktar fazladır, bence dördünün fotoğrafını önüne koy, cebindeki paraya bak bunlardan bulduğun binilecek temiz olanını al derim:) yada bir model seç onu ara, şimdiden hayırlı olsun...

civic in altı yere çok yakın - oturduğun ilçede yollar bozuksa altını sürtesiniz durmadan - focus güzel araçtır ghia modelini alın kullanın - memnun kalırsınız.
Elden çıkarmaya karar verdğinizde 3 güne elden çıkarırsınız focus u, bir de içlerinde parçası en ucuz olan focus tur haberiniz olsun.

Corolla da güzel araçtır ama gereksiz pahalı - tutulan bir model olduğu için fiyatları biraz şişik - o yüzden ben almazdım düşeş denk gelmedikten sonra.
İçlerinde en son düşeneceğiniz araç opel olsun - hatta listeden çıkarın bence, benden söylemesi.

2001 model 1.4 Civic kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki rampada seri olsun düşünceniz yoksa hiç bir sorun yaşamazsınız. LPG de uzun yolda 15 krş yakıyor hala. Yakıt süper yani. Bence siz 1.6 olsun istiyorsanız civic i kesinlikle düşünün derim. Corolla da çok hoştur ama 1999-2002 arası kasalar pek tutulmaz.

Ben yedim kafayı hocam bu yüzden. Sordukça dallanıyo. bu yüzden çok fazla sormamaya karar verdim. Sadece fiyat soruyorum artık. sen de öyle yap...

bence ilk tercih astra derim ama 2003 felan o fiyata bulamazsın temizi. corolla sol kesinlikle düşünme derim. focus ghia da olabilir. az daha fiyat artırırsan wolsvagen grubuna bak derim. ama illla bunlardan birisi ise ilk tercih astra sonra focus bence

bence hiç sorma ve kafanda illa şu olcak deme. ben astra almaya gittim pazara bi baktım bora almışım ve bora hiç tercih etmediğim bi araba idi ama şimdi iyki almışım diyorum. bu işler nasip işi.evdeki hesap çarşıya uymuyo

parça fiyatları abartıldığı kadar değil.herkes yabancı arabanın parçası pahalı diyolar benim boranın parçası meganeden ucuz çıkıyo nasıl iş ise. sen sağlam temiz araba bul parçası aşırı pahalı değil

hocam kesinlikle o model corolla alma neden;piyasada hiç tutulmadı.satarken sorun yaşarsın ve değer kaybı çok olur. ford dada bazı sıkıntılar var ama astra ve civic biri alman biri japon. her ikisinide kullanmış biri olaraktan bu 2sinden birine karar ver.

BBNET
Geri