codeigniter hakkında bilgisi olan

Kodla Büyü

volkankey

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
codeigniter ile uyarlı bir php site var. codeigniter uygulamasını serverıma gönderdim config dosyasını da bir güzel ayarladım ama

A Database Error Occurred

Error Number: 1146

Table 'codeig.table_prilogs_page' doesn't exist

SELECT * from table_prilogs_page

şeklinde bir hata mesajı çıkıyor. veritabanı var ama içinde şu tablo yok diyor ama. codeigniter bu tabloları nasıl oluşturuyor?
bende niye oluşturmamış bilgisi olan var mı?

codeigniter php framework u bir ara ingilendim ama şuan joomla fameworkunu tercih ettim.
codeigniter veritabanına hernagi bir tablo oluşturmuyor bahsettiği tablo senin bir yerden bulduğun çalışmanın kendisine ait. kurulum için ara yüz yok mu? Veya bir sql dosyası yokmu çalışmanın içinde.
Genelde veritabanlarını oluşturmak için sql dump ını yanında veriler sen phpmyadmin ile bunu içeri aktarısın sonra configden veritanın adını şifresini kullanıcı adını yazarsın çalışır.

Kısacası sorun codeigniter den çok bulduğun scripti kurma sorunu diğe tahmin ediyorum.

hocam veritabanın içinde hatada verilen tablon eksik.. Bende uğraştım halen ilgilenmeye devam ediyorum.. Hazır projelerden başlamadan önce sana tavsiyem user guide bölümü incele biraz ordan temeli al. Sonra tutoriallere geç. Ben o şekilde yaptım neredeyse kavramak üzereyim sistemi..

Gerçekten kullanışlı bir altyapısı var ve çok az kod kullanıyorsun.. Ama şu an codeigniter'a alternatif ve benzer raahtlıkta KOHANA alternatifide çıktı..

xorcistforyou hocam benim takıldığım bir nokta daha var.
Tablo sorununu çözdüm db yi kopyalayarak.
Şimdi sitede abc.html diye bir link var ama ftp de böyle bir dosya yok.
yani abc bilgisini dbden alıp uzantıyı kendi koyup bir şekilde gösteriyor. BU tamam
ama ben bu siteyi şimdi başka bir hosting e yolladım tüm dosyalar ve db aynı
ama abc.html dediğimde böyle bir dosya yok diyor neyi ayarlamam lazım ?

Bahsettiğiniz abc.html olayı .htaccess isimli dosya kullanılarak apache'nin url rewriting özelliği kullanılarak yapılmaktadır. Eğer sunucunuz linux sunucu değil ise .htaccess kullanılamıyor demektir.

BBNET
Geri