Codeigniter altyapısını kullanarak hazırladığım FE Okul Portalını ( Farklı amaçlada kullanılabilir ) tamamladım.
Bu framework öğrenmek isteyenler için çok faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü Türkçe olarak yapılmış ve açık kaynak olarak kullanılabilecek
başka bir örnek yok. Eğer projeleriniz varsa ve kısa sürede nasıl yapabilirim diyorsanız tam size göre. Belli bir seviyede PHP bilginiz olması yeterlidir.
BU PROJE İLE NELER ÖĞRENECEKSİNİZ ?
1. CI ile TEMPLATE iskelet yapısını hazırlamayı,
2. CI ile JQUERY kullanılmasını,
3. CI ile AJAX form yapısını kullanmayı,
4. CI ile CSS kullanmasını,
5. CI ile veritabanı işlemlerinin nasıl yapıldığını,
6. CI ile farklı türlerde dosya yükleme ve silme işlemlerinin nasıl yapıldığını,
7. CI ile TÜRKÇE TINYMCE entegrasyonun nasıl yapıldığını,
8. CI ile Session işlemlerinin nasıl yapıldığını,
Bu projede CODEIGNITER VE 960GS CSS FRAMEWORK birlikte kullanılmıştır. Temalar fluid bir yapıya sahiptir.
BU PORTALI BİLGİSAYARIMA NASIL KURACAĞIM ?
1. Dosyayı ilk olarak bilgisayarımıza indiriyoruz.
2. Kullandığınız server programına göre rar'ın içindeki dosyaları "www,public_html,httpdocs" klasörlerinden birinin içine çıkartıyoruz.
3. Dosyaları "/" root'a veya "ci-fthportal/" gibi bir klasörün içine çıkartabiliriz.
4. Daha sonra "application/config/database.php" dosyası içinde veritabanı ile ilgili bilgiler üzerinde gerekiyorsa değişiklik yapıyoruz.
DAHA SONRA EKLENECEKLER
1. Featured alanı eklenecek. Bu özellik var ama kullanılabilir durumda değildir.
2. Etiket özelliği var ama kullanılabilir durumda değildir.
3. Ayarlar desteği eklenecek.
4. Alt kategori desteği var ama kullanılabilir durumda değildir.
Ayrıntılar ve Önizleme için | TIKLAYINIZ
NOT:
Sistemi bir klasör içerisinde sıkıştırdım. Rar dosyasından çıkartıp olduğu gibi "www, public_html, httpdocs" klasörünün altına atabilirsiniz hiçbir değişiklik yapmadan.
Ayrıca veritabanın tablolar ve komple olmak üzere iki ayrı yedeğini alıyorum. Tablo yedeğini kullanacaksanız boş bir veritabanı oluşturmayı unutmayınız.
TEMA DOSYLARI
Tema kodlamasında oluşan sorunlar giderildi. Sonraki mesajlarda okuyabilirsiniz giderilen sorunları.
VERİTABANI VE TABLO YEDEKLERİ
UYARI
Ayrıca tüm görsel özelliklerin desteklendiği şekilde sadece "CHROME" tarayıcısında çalışmaktadır. Yönetici giriş paneli IE7'de kötü görinmektedir. Onun için iyileştirme daha sonra yapılcaktır.
Bu framework öğrenmek isteyenler için çok faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü Türkçe olarak yapılmış ve açık kaynak olarak kullanılabilecek
başka bir örnek yok. Eğer projeleriniz varsa ve kısa sürede nasıl yapabilirim diyorsanız tam size göre. Belli bir seviyede PHP bilginiz olması yeterlidir.
BU PROJE İLE NELER ÖĞRENECEKSİNİZ ?
1. CI ile TEMPLATE iskelet yapısını hazırlamayı,
2. CI ile JQUERY kullanılmasını,
3. CI ile AJAX form yapısını kullanmayı,
4. CI ile CSS kullanmasını,
5. CI ile veritabanı işlemlerinin nasıl yapıldığını,
6. CI ile farklı türlerde dosya yükleme ve silme işlemlerinin nasıl yapıldığını,
7. CI ile TÜRKÇE TINYMCE entegrasyonun nasıl yapıldığını,
8. CI ile Session işlemlerinin nasıl yapıldığını,
Bu projede CODEIGNITER VE 960GS CSS FRAMEWORK birlikte kullanılmıştır. Temalar fluid bir yapıya sahiptir.
BU PORTALI BİLGİSAYARIMA NASIL KURACAĞIM ?
1. Dosyayı ilk olarak bilgisayarımıza indiriyoruz.
2. Kullandığınız server programına göre rar'ın içindeki dosyaları "www,public_html,httpdocs" klasörlerinden birinin içine çıkartıyoruz.
3. Dosyaları "/" root'a veya "ci-fthportal/" gibi bir klasörün içine çıkartabiliriz.
4. Daha sonra "application/config/database.php" dosyası içinde veritabanı ile ilgili bilgiler üzerinde gerekiyorsa değişiklik yapıyoruz.
$db['default']['hostname'] = "sunucu adını yazıyoruz";
$db['default']['username'] = "sunucu kullanıcı adı";
$db['default']['password'] = "varsa sunucu şifresi";
$db['default']['database'] = "veritabanı adını yazıyoruz";
$db['default']['dbdriver'] = "mysql";
$db['default']['dbprefix'] = "";
$db['default']['pconnect'] = TRUE;
$db['default']['db_debug'] = TRUE;
$db['default']['cache_on'] = FALSE;
$db['default']['cachedir'] = "";
$db['default']['char_set'] = "utf8";
$db['default']['dbcollat'] = "utf8_general_ci";
DAHA SONRA EKLENECEKLER
1. Featured alanı eklenecek. Bu özellik var ama kullanılabilir durumda değildir.
2. Etiket özelliği var ama kullanılabilir durumda değildir.
3. Ayarlar desteği eklenecek.
4. Alt kategori desteği var ama kullanılabilir durumda değildir.
Ayrıntılar ve Önizleme için | TIKLAYINIZ
NOT:
Sistemi bir klasör içerisinde sıkıştırdım. Rar dosyasından çıkartıp olduğu gibi "www, public_html, httpdocs" klasörünün altına atabilirsiniz hiçbir değişiklik yapmadan.
Ayrıca veritabanın tablolar ve komple olmak üzere iki ayrı yedeğini alıyorum. Tablo yedeğini kullanacaksanız boş bir veritabanı oluşturmayı unutmayınız.
TEMA DOSYLARI
Tema kodlamasında oluşan sorunlar giderildi. Sonraki mesajlarda okuyabilirsiniz giderilen sorunları.
Şifre: fatih_etsiz
VERİTABANI VE TABLO YEDEKLERİ
UYARI
Ayrıca tüm görsel özelliklerin desteklendiği şekilde sadece "CHROME" tarayıcısında çalışmaktadır. Yönetici giriş paneli IE7'de kötü görinmektedir. Onun için iyileştirme daha sonra yapılcaktır.