Clonezilla Server İle Ağdan Toplu Format Sorunları Buraya

Kodla Büyü

omerbilgin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 1 haftadır uğraşıyorum sorunu en azından çözemesemde tespit ettim.

Akıllı tahtalar (faz1 için söylüyorum faz2 tecrübem yok) pardus ve windows olarak yükleme yapılmış.

Yani hem NTFS hemde Linux partitionlar bulunmakta.

ben komple klon atmaya çalıştığımda bazı partitionlar yüklenirken diğerlerinde hatalar almaktaydım. Bu akşam tek tek partition yükleme yapayım dedim.

sda1 (Gizli wişndows boot partition)
sda2 (windows c sürücüsü)
sda7 (windows d sürücüsü fakat biçimlendirilirken sanırım linux partitionla entegreli bişeyler var)

ben bu gün Ağ üzerinden sda2 yi iki farklı akıllı tahtaya sorunsuz bir şekilde yüklemeyi başardım. Ardından D: sürücüsünü de biçimlendireyim en azından virüsler gider dedim. sda7 yide aynı şekilde yüklemeye kalktım bir takım hatalar verdi sonradan sda2 gibi yükleme yaptığım aklıma geldi.

Yarın linux partitionları tek başına deneme yapacağım.

Birde internetten hem windows (ntfs) hem linux partitionlar clonezilla ile birlikte nasıl yüklenir hangi parametreler seçilmelidir onları araştıracağım.

İnternette youtubede vs genellikle ya linux veya windows yüklemeler uygulanmış. ikisi birden denk gelmedim.

Mersin formatörlerinin uyguladığı yöntem (kendileriyle görüşebilmeyi çok isterdim açıkçası) neye göre yapılmış ben anlamadım.

Bu arada full disk imajı alınsa bile aynı imajdan partition olarak yükleme yapılıyor sanırım. Birçok şey denedim kesin değil ama oluyor diye hatırlıyorum.

Ben ayrıca sadece sda1 sda2 ve sda7 yi part imaj olarak alıp kaydetmiştim onlarla da denemeler yapıyorum.

Yarın olay kesinleşir detaylı yazarım inşallah.

Birde bu linux partitionları komple silip yeni bi imaj alayım diyorum onu da denemek lazım öyle olursa sorun kökten temizlenir diye tahmin ediyorum. boot ekranından da direk win7 ye geçiş yaptırdımmı iş tamam olur bence.

Sonuçlardan haberdar olmak isteriz. Eğer başarırsanız ki gayretiniz ve azminize bakarak aksini düşünmüyorum bir çok arkadaşımız için uzun zahmetlerden kurtarmış olacaksınız.
Kolaylıklar dilerim..

BBNET
Geri