cjoomla gerçekten tehlikelimi?

Kodla Büyü

muho271

Site Gezgini
arkadaşlar merhaba bugün bir bilişimci arkadaşımla konuşurken joomla öğrenmek istediğimi söyledim oda bana sakın bulaşma dedi gerçektende joomla çöküyormu yada başka sitelere yönlendiriliyormu içimdeki merakı giderseniz

Hocam yılların jumlacısıyım. Hiti günlük 5-6 bin olan jumla sitelerim var. Jumla kendini çok çok geliştirdi. Şu an 1.5.22 en son sürümü piyasada ve sürekli düzenleme yapılarak bu hale geldi. Oldukça güvenlidir ama kurduğunuz eklentilere dikkat etmelisiniz. açık çıkarsa jumlanın kendi yapısından değil, eklentilerinden çıkar. başarılar

jumla konusunda herhangi bir alanda tıkanırsanız yardımcı olurum hocam bu arada. aklınızda olsun

Eskiden bende jomla çok güvenliksiz diye düşünüyordum...ama iş kurduğunuz eklentide kullandığınız ftp vs prg.larda...onlara dikkat ettikten sonra hepside aynı güvenlik yönünden.

güvenli diyen arkadaşlar kaynak dosyalarındaki kodları incelediniz mi ki güvenli diyorsunuz?

phoca galery ve easy book kurdum az önce bunlarımı kastediyorsunuz bu bileşenler güvenlimidir sizce

okyanus41' Alıntı:
jumla konusunda herhangi bir alanda tıkanırsanız yardımcı olurum hocam bu arada. aklınızda olsun

Hocam ben yakın bir zamanda bulaşmaya düşünüyorum bu joomla. Başınızı ağrıta bilirim bak ona göre :) Sıkılacaksanız baştan söyleyin bende joomla kurmaktan vazgeçeyim :D :D

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
güvenli diyen arkadaşlar kaynak dosyalarındaki kodları incelediniz mi ki güvenli diyorsunuz?

Gerçi doğru linux kaynak kodlarınıda görrebiliyoruz , serverların yüzde 80 ni linux

aspx ile evinde oturup yazdığınız kodlarla sistemler ne kadar güvenli ise joomla da en az o kadar güvenlidir.

Milyonlarca gözün incelediği kodlar sadece bir kişinin yazdığı koddan çok çok daha iyidir kanımca.

şimdi hackleniyo vs diceksiniz ona bakarsanız microsoft un sitesini çıktığı gün hacklediler :D

joomla hackleniyorsa o sırf yöneticisinin zayıflığıdır. Gerekli önlemleri almamıştır. kurdum oldu ile iş bitmiyor.

dj_alper' Alıntı:
okyanus41' Alıntı:

Hocam ben yakın bir zamanda bulaşmaya düşünüyorum bu joomla. Başınızı ağrıta bilirim bak ona göre :) Sıkılacaksanız baştan söyleyin bende joomla kurmaktan vazgeçeyim :D :D
Yok hocam sıkılmam merak etmeyin. yardımcı olabilirim. Şu an 13 tane sitem var jumla ila yaptığım. hepsinin yöneticisiyim sürekli kontrol vs. yardımcı olurum inşallah

muho271' Alıntı:
phoca galery ve easy book kurdum az önce bunlarımı kastediyorsunuz bu bileşenler güvenlimidir sizce
Galeri konusunda datsogaleriyi tavsiye ederim. Easybook konusunda da yeni sürümü var, easybook reloaded diye, mutlaka onu kurun. eskiyi kurmayın

konunun yeni olmasına sevindim, bende joomlayla uğraşmayı düşünüyordum.. birde arkadaşlar sorunlarınızı burdan paylaşırsanız benmde faydalanmam açısından iyi olur, şimdiden teşkrler:)

Her sistemde açık olur ister kendiniz kodlayın isterseniz hazır CMS leri kullanın. Önemli olan açıklarının olması değil takip edebilme durumunuz ben uğraşmayı seviyorum sorunlarla baş edebilirim diyorsanız sorun yok demektir. :)

muho271' Alıntı:
peki bu bileşenleri paylaşabilirmisiniz

hocam aradığın her bileşeni çok rahat internetten bulabilirsiniz. cmsturk bu konuda duayen bir sitedir.

ayrıca extension.joomla.org ta güzel bir arşivdir bu konuda buradan arayıp bulamadıklarınızda biz yardımcı olalım size

okyanus41' Alıntı:
dj_alper' Alıntı:
okyanus41' Alıntı:

Yok hocam sıkılmam merak etmeyin. yardımcı olabilirim. Şu an 13 tane sitem var jumla ila yaptığım. hepsinin yöneticisiyim sürekli kontrol vs. yardımcı olurum inşallah

Allah razı olsun hocam ;) En yakın zamanda başlıyacağım joomla'yla bir site kurumuna.Hemde Diyanet'e.Yani anlıyacağınız hayır işi;)

BBNET
Geri