Chevrolet önerisi

Kodla Büyü

dheos

Site Gezgini
Chevrolet yeni aveo hatchback almayı düşünüyoruz. Piyasası nasıldır? Kullananlar var mı görüşleri ve önerileri nelerdir?

öyle hocam da bakalım nasipse düşünüyoruz bbnet ailesinden kullanan birileride varsa bilgi verse süper olur :++:

valla ben bu araç hakkında iyi şeyler duydum...güvenlik testlerinden yüksek puanlarla geçmiş ve donanım olarak sınıfındaki arabalara göre bayağı iyi..
benim param olsa ciddi anlamda almayı düşünürüm..sedanı da güzel bu arabanın....bence sedan alın..biraz daha paranız varsa dizelini alın.

gönül dizel istiyor ben sedan ama eş hatchback para benzin diyor:) kullanan bilen arkadaşalr varsa bilgiverirse sevinirim

Reklamı çok yapılıyor diyorlardı - bir şüphe uyanmadı değil yani.
Test sürüşü de yapmanızı tavsiye ederim - hayal kırıklığı olmasın sonra.

F/p aracı şu anda astra classic III ler var. 1.3 dizel - otomatik 41-42 civarıydı galiba.

Yeni Corsa 5 Kapı 1.4 i Twinport Enjoy 33.612 tl
Astra HB Classic III 1.6 i 16V (115 HP) HB Essentia (Konfor paketli) 36.330
Astra HB Classic III 1.6 i 16V (115 HP) Easytronic HB Essentia (Konfor paketli) 39.458
Astra HB Classic III 1.3 CDTi Dizel (90 HP) HB Essentia (Konfor paketli) 41.625

Bunlar 2011 model sıfır araç fiyat listesi. Bayilerin ellerinde kalanları uyguna alabilirsiniz.
Benzin problem değil diyorsanız 36.binlik astra hem bütçenizi sarmaz hemde - aveo dan falan daha sağlam daha oturaklı bir araç olur. Saatrken de aveo da edeceğiniz zararı bunlarda etmezsiniz.

doğru işin birde dediğiniz tutulma ve sonrasında satma olayı var hocam. eski kasa aveolar hiç tutulmamış diye yorumlar okudum. yani fiyatları hep hep arttırarak gittik aslında yaklaşımıznız doğru oziie hocam çok kaybeder myiz ? veya bu araçlar özelliklerinden ötürü piyasada daha çok tutulur mu? albenisi olan bir araç gibi geldi bana

Reklamlar dönüyor hocam - denk gelmemişsinizdir.

Donanımlara çok aldanmayın derim ben - bu araçlar zaten tutulmadıkları için donanımları böyle yüksek tutuluyor. Tercih meselesidir tabiki - uzun süre kullanırım diyorsanız - ikinci el kaygısı da göz ardı edilebilir, fakat neyin ne olacağı belli olmaz. Satmak istediğinizde hemen alıcı çıkmayınca - ya da sattığınız fiyat ile aldığınız fiyat arasındaki farkı düşününce canınız sıkılabilir.

Corsa ya da Polo daha uygundur diye düşünüyorum - bütçe eğer 32-34 gibiyse.

B sınıfı için iyi bir araba gibi duruyor rakipleri fiesta clio symbol polo corsa accent era...tercih sizin...bide bu araba geniş rakiplerine göre eğer çocuk varsa dikkate al

astra classic hp ler 40,250 tl ye alabilirsiniz, ben 15-20 yer aradım en ucuz konya özkaymakda bulmustum,

ama seat aldım o ayrı :mrgreen:

Aveo 2011

Euro NCAP çarpışma
http://www.youtube.com/watch?v=Ww52VM_qyGs

Euro NCAP ESC
http://www.youtube.com/watch?v=Ii4Y1Sod6XI

Birde kriterleri farklı olan amerikada test yapan NHTSA var onun videolarını bulamadım. Belki siz bulabilirsiniz.

Bu çarpışma testleri bildiğim kadarıyla 65 km hız ile yapılıyor, bence Türkiye için fazla geçerliliği yok. Biz 100 km hızı bile yeterli bulmayız. Araç bmw x6 da olsa 100 ve üzeri hızlarda risk çok büyük.

Not:
100 ile giderken 50 metre ileride gördüğünüz bir şey için frene basarsanız yaklaşık 64 km hızla kaza yaparsınız
110 ile giderken 50 metre ileride gördüğünüz bir şey için frene basarsanız yaklaşık 80 km hızla kaza yaparsınız

stradivarius' Alıntı:
Aveo 2011

Not:
100 ile giderken 50 metre ileride gördüğünüz bir şey için frene basarsanız yaklaşık 64 km hızla kaza yaparsınız
110 ile giderken 50 metre ileride gördüğünüz bir şey için frene basarsanız yaklaşık 80 km hızla kaza yaparsınız

Peki 90 km/s ile giderken durum nedir? 90 km/s'yi özellikle soruyorum.

SilverMan' Alıntı:
Peki 90 km/s ile giderken durum nedir? 90 km/s'yi özellikle soruyorum.

90 ve altı en güvenli hız hocam tam rakam veremem ama 80 ile 64 arasında 16 km fark var ve 90 km hızda 40-55 km arası bir rakam çıkabilir.Tabi bu sistemin %100 tam bakımlı halidir. (Diskler, lastikler, balataların çok iyi durumda olması ve abs vs.)

BBNET
Geri