darkactions' Alıntı:
Kusuruma bakmayın ama Hocam suç birazda sizin aslında. Dikkat etmeniz gerekirdi. Hiçbir websitesinden sizin adınıza üyelik açamazlar Açıp numaranıza göndermezler bu bir dolandırıcılık yöntemidir. Şöyle anlatayım Siz bir websiteye girdiniz telefonunuza mesaj geldi üye oldunuz diye iptal etmek için gönderin diyor. Siz mesaj göndermeden sizi hiçbir mobil işlem yapamaz. Ama siz iptal mesajı gönderince onayı kendi elinizle vermiş oluyorsunuz. Aslında üyelik falan yok ama sizi telaşa kaptırıp iptal mesajı ile sizden para kesiyor. Böyle durumlarda aaa üye mi olmuşum diyip sallayın. Hemen üye olmuşum iptal edeyim 20-30 TL gitmesin deyip iptal mesajı atmayın.
İyi günler dilerim
Evet, ben de sizin gibi düşündüm. Kendimi bu bilişim çağında gözü açık ve kurnaz olarak bilirim. Ben dedim "bu mesaja cevap verirsem dolandırılırım asıl. Kim benim hattım, faturama ücret yansıtabilir ki? Ben bir site açsam ücretli üyelik yapsam hiç alakası olmayan operatör benim üyelik ücretimi müşteriye yansıtır mı? MÜMKÜN DEĞİL." Hiiiç sallamadım mesajı. Ama 30 tl ekstar ücreti faturada görünce dellendim.. Önce TELEKOM müşt. hizmetlerini aradım saydırdım. Cevap: Bizle alakası yok, siz üye olmuşsunuz. Önce üyeliği kaldırdılar ama bizim faturadaki 30 tl g...te kaçtı tabi bi kere...
Ya nasıl olur diyorum. Ben bir siteden üyelik başlatmak istesem kredi kartımla ödeme yaparım zaten siz nasıl oluyor da alakasız birinin ücretini faturama yansıtıyorsunuz? Demek ki sizin de bu dolandırıcılıkta parmağınız var. Neymiş? komik videoymuş... Sanki ben aptalım ve youtube de bulamıyorum böyle videolar ve para ödüyorum.
Neyse sonra bu "cepte clup" sitesinde numara yazmışlar.Ahan da bu: 7/24 Müşteri desteği için bizi arayabilirsiniz MH: 08505322155 İlk açan arkadaşa saydırdım küfürleri. Tabi fazla dinleyemedi kapattı telefonu. Sonra bir daha aradım bir bayan açınca adam gibi konuşmaya çalıştım. Dava açıyorum vs dedim. İADE edelim dediler. Tama iade edin dedim. İnşallah dolandırıcı değilsinizdir de iademi yaparsınız dedim. SONUÇTA göreceğiz bakalım iade olacak mı olmayacak mı?
Sonra yukarıda yazan arkadaşlardan birinin dediğin yaptım MOBILODEME IPTAL yazıp 5555'e gönderdim. HAYIRLISI İNŞALLAH....
Neyse efendim muhabbeti uzatmayayım ama ben daha önce de İstanbul'da yaşarken dolandırılmıştım. Gazetede ilan gördüm. Ayda 150 tl kazanma imkanı. (o zaman için asgari ücret kadar) Aradık numarayı. Bir baharat kutusu yapımı işi. günde 200 kutu yaparsak ayda bu parayı kazanıyormuşuz.
Gittik görüşmeye. Ama vereceğimiz malzeme için 20 tl depozit ödüyormuşuz. Nasıl olsa 150 yi cebe indireceğiz ya verdik 20 yi. Bana verdikleri malzeme zitindirik bir makas, el kadar büyüklükte sarı el işi kartonu, bir dekutunun büyüklüğünü ayarlayacağımız sunta parçası ve bildiğin yapıştırıcı izolobant. Sunta parçasına kartonları dolayıp kenarlarından bantlıyoruz. ilk gün 200'ü zar zor tamamladık ama elimiz alıştı. Artık gözümüz kapalı yapıyoruz işi ama bir yandan da işkillenmiyor değilim

Yaw diyorum böyle kenarları bantlı baharat kutusu görmedim hiç marketlerde!!! Arayıp sordum hatta... Aaaaa olur mu bütün marketlerde var dediler...
Akşamları hanımla oturuyoruz başına yatana kadar kutu yapıyoruz. Poşetler dolusu kutu yaptık. Tam bir hafta geçti. Bizim kutuları kelip almaları lazım yeni karton yapıştırıcı vermeleri lazım. Arıyoruz sallıyorlar. ama en son gelip bir miktar daha bıraktılar, kutuları aldılar. Biz yine kutu yapmaya devam ederken emniyetten aradılar. Bu arkadaşlara şikayet üzerine baskın yapılıyor. Ellerindeki müşteri defterinden bize ulaşılıyor. Bu adamların dolandırıcı olduğu söyleniyor.... !!! Ağlanacak halimize güldük desek yeridir. Günlerce uğraştığımıza mı yanarsınız, nasıl 20 tl 'yi aptalca bu adamların eline verdiğimize mi yanarsın.
Telefondaki polis arkadaş dedi ki: Kimse davacı olmadığı için bu adamlar cezalandırılamıyormuş, lütfen davacı olun dediler. O sinirle gittik emniyete davacı olduk ama ne dava günü davaya gittik ne de bize bir daha çağrı pusulası geldi. Ne oldu bilmiyorum. İlk dersimizi bu şekilde aldık.