c# veritabanı

Kodla Büyü
arkadaşlar iyi akşamlar...bilgisayar öğretmeniyim... c# ile veritabanı bağlantı noktasında bir sorunum var...

textbox tan girdiğim kullanıcıadı ve şifre nin veritabanındaki kıyaslamasını birtürlü yapamıyorum....sanırım 3 4 satır kod olmalı...

cevap yazarsanız memnun olacam.... ilçe için evrak modülü yapıyorum...vallahi başım çatladı...yine de kıymet bilmezler..bu ne nankör bir meslek....

vb.net ile yaptığım var hocam buyurun

da = New OleDbDataAdapter("select*from giris where kimlikno=@kimlikno and sifre=@sifre", _
AccessDataSource1.ConnectionString)
da.SelectCommand.Parameters.AddWithValue("kimlikno", TextBox1.Text)
da.SelectCommand.Parameters.AddWithValue("sifre", TextBox2.Text)
dt = New DataTable
da.Fill(dt)
If dt.Rows.Count > 0 Then
Label1.Text = "HOŞGELDİNİZ"
Else
Label1.Text = "HATALI ŞİFRE"
End If

yazdıgım kodlar:

protected void dugme_giris_Click(object sender, EventArgs e)
{
OleDbConnection bag = new OleDbConnection("Provider= Microsoft.JET.OLEDB.4.0; Data Source= C:Users/7/Desktop/nw/App_Data/vtnb1454.mdb");
OleDbCommand komut = new OleDbCommand("Select * from okullar where kurum=@kurum and parola=@parola", bag);
bag.Open();
komut.Parameters.Add("@kurum", kutu_kurum.Text.ToString());
komut.Parameters.Add("@parola", kutu_parola.Text.ToString());
OleDbDataReader okuyucu = komut.ExecuteReader();
if (okuyucu.Read())
{
Session["kurum"] = okuyucu["kurum"];
Session["KURUMADI"] = okuyucu["okul"];
Session["TUR"] = okuyucu["TUR"];
Response.Redirect("eyaz.aspx");
bag.Close();

}
else
{
Response.Write("giriş yapmadınız");
etiket_durum.Text = "Giriş Yapamadınız, Şifrenizi ve kurum kodunuzu kontrol ediniz";
bag.Close();
}
}

program hata vermiyor...ama ne zaman kullanıcı adı ve şifre girsem yeni bir pencere çıkıyor ve bu hatayı veriyor...IIS kurulumu yaptım...anlamadım gitti

lütfen yardım edin...google da arattım....

Oledbexception was unhandled by user code

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\DevServer\10.0\Users\7\Desktop\nw\App_Data\vtnb1454.mdb', geçerli bir yol değil. Yolun doğru yazıldığından ve dosyanın bulunduğu sunucuya bağlı olduğunuzdan emin olun. kalın harflerle yazdıgım yer devserver\10.0 dizininden sonra karşıma çıkmıyor...

hocam baglantınızı
Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("App_Data\data.mdb") & ";")

bu şekilde tanımlamanız gerekli ki problem çıkmasın.

ok..hocam uygulayıp döneyim...yalnız bu kodlar Visual Basic tabanlı sanırım....ben C# yapıyorum...ilginize teşekkürler...

kutluhan2017' Alıntı:
ok..hocam uygulayıp döneyim...yalnız bu kodlar Visual Basic tabanlı sanırım....ben C# yapıyorum...ilginize teşekkürler...

OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" + Server.MapPath("App_Data\\data.mdb") + ";");

buda c# için olanı :)

arkadaşlar maşaallah yaa siz böyle c visul basic falan dedikçe içim gidiyor.resmen körelmişim.yazdıklarınızı üniversite yıllarında kalmış ve daha sonra hayatımda hiç yer bulamamış bir anı olarak hatırladım.çok yazık bana verdiğim emeklere :cry: keşke bu kadar körelmeseydim.

"kodlardan değil veritabanından kaynaklanan hata varmış" dediğiniz sorun ne bende aynı hatayı alıyorum

BBNET
Geri