C# Microsoft Report Viewer parametre kullanımı

Kodla Büyü

volkankoc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar bir otomasyon programı yazıyorum. Programın çoğu işlemleri bitti sıra geldi raporlama işlemine fakat şöyle bir sorunum var. Normal bir şekilde bir tabloyu rapor olarak gösterebiliyorum ama ben parametreli istediğim değere göre rapor çıkarmak istiyorum.
Örneğin A isimli müşterinin siparişlerini göstermek istiyorum. Yalnız birde iki farklı tablodan bilgileri tek raporda nasıl gösterebilirim. Microsoft Report Viewer kullanıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam dışarıdayım notlarım içinde var onun cevabı, ilerleyen saatlerde cevap yazabilirim.

v.ofkeli' Alıntı:
Hocam dışarıdayım notlarım içinde var onun cevabı, ilerleyen saatlerde cevap yazabilirim.

teşekkür ederim hocam sonunda bir kişi cevap verdi. En kısa zamanda bekliyorum hocam

Hocam öncelikle crystal report sayfasını tasarlıyoruz (CrystalReport1.rpt). Kullanmak istediğimiz tablonun tamamını çekerek tasarımı yaparız. Sonra Form1 e bir crystalReportviewer koyacağız, yine form1 e combobox yada istediğiniz hangi kritere göre çağıracaksanız ona göre bir araç koyabilirsiniz. Butonun altına da şu kodları yazarsanız işleminiz gerçekleşir. iki tablo için kullanmadım ama tek tabloda ben sık sık kullanıyorum bunu

Imports CrystalDecisions.CrystalReports.Engine
Imports CrystalDecisions.Shared
Imports CrystalDecisions.ReportSource
(namespace)

buton
Dim baglan As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='kullanici_bilgi.mdb'")
ds = New DataSet
baglan.Open()
adap = New OleDbDataAdapter("select * from cizelge where adisoyadi=@adisoyadi ", baglan)
adap.SelectCommand.Parameters.Add(New OleDbParameter("@adisoyadi", TextBox1.Text))
adap.Fill(ds, "cizelge")
baglan.Close()
Dim rapor As New CrystalReport1
rapor.SetDataSource(ds)
CrystalReportViewer1.ReportSource = rapor

ben vb.net kullandığım için kodlarım buydu.

vlk4n' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar bir otomasyon programı yazıyorum. Programın çoğu işlemleri bitti sıra geldi raporlama işlemine fakat şöyle bir sorunum var. Normal bir şekilde bir tabloyu rapor olarak gösterebiliyorum ama ben parametreli istediğim değere göre rapor çıkarmak istiyorum.
Örneğin A isimli müşterinin siparişlerini göstermek istiyorum. Yalnız birde iki farklı tablodan bilgileri tek raporda nasıl gösterebilirim. Microsoft Report Viewer kullanıyorum.

iki farklı tablo derken
ilişkili tabloları birleştirmekmi yoksa alt rapormu istiyorsun

celikumit' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:

iki farklı tablo derken
ilişkili tabloları birleştirmekmi yoksa alt rapormu istiyorsun

Şu şekilde hocam örneğin x tablosunda müşteri bilgileri var y tablosunda aldığı ürünler z tablosunda ise almış olduğu hizmetler
ben raporda ali veli şu kadar ürün almış şu kadar hizmet almış şekilde göstermek istiyorum . Yani her tablodan id leri denk gelen bilgileri yazdırmak istiyorum

v.ofkeli' Alıntı:
Hocam öncelikle crystal report sayfasını tasarlıyoruz (CrystalReport1.rpt). Kullanmak istediğimiz tablonun tamamını çekerek tasarımı yaparız. Sonra Form1 e bir crystalReportviewer koyacağız, yine form1 e combobox yada istediğiniz hangi kritere göre çağıracaksanız ona göre bir araç koyabilirsiniz. Butonun altına da şu kodları yazarsanız işleminiz gerçekleşir. iki tablo için kullanmadım ama tek tabloda ben sık sık kullanıyorum bunu

Imports CrystalDecisions.CrystalReports.Engine
Imports CrystalDecisions.Shared
Imports CrystalDecisions.ReportSource
(namespace)

buton
Dim baglan As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='kullanici_bilgi.mdb'")
ds = New DataSet
baglan.Open()
adap = New OleDbDataAdapter("select * from cizelge where adisoyadi=@adisoyadi ", baglan)
adap.SelectCommand.Parameters.Add(New OleDbParameter("@adisoyadi", TextBox1.Text))
adap.Fill(ds, "cizelge")
baglan.Close()
Dim rapor As New CrystalReport1
rapor.SetDataSource(ds)
CrystalReportViewer1.ReportSource = rapor

ben vb.net kullandığım için kodlarım buydu.

sorun değil hocam mantığını kavramak istiyordum ben zaten hemen deniyorum

Bu arada aklıma takılan ben crystal rapor değilde microsoft reportu kullanıyorum sorun olurmu. Birde winzard seçeneği ile mi yapmam gerek acaba?

BBNET
Geri