C # da mysql bağlantısı nasıl yapılır.

Kodla Büyü

idemir

Aktif Üye
Ben localde mysql e bağlandım ama internete yüklü olan mysql e nasıl bağlanabilirim....Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...

karşıda mysql için uzaktan erişim imkanı varsa, mysql logininde localhost yerine karşı makinenin ip ve port bilgilerini yazdığınızda bağlanırsınız. Remote access uzaktan erişim izni yoksa bağlanamazsınız.

Local'e bağlandıysan basit... connectionstring'i değiştireceksin localhost veya 127.0.0.0 yazan yere diğer server'in ip'sini yaz.....kullanıcı adı ve şifreleri değiştir. o kadar...

omd' Alıntı:
karşıda mysql için uzaktan erişim imkanı varsa, mysql logininde localhost yerine karşı makinenin ip ve port bilgilerini yazdığınızda bağlanırsınız. Remote access uzaktan erişim izni yoksa bağlanamazsınız.

yani arkadaş şunı diyor

cpanel (cpanelde allow host kismina % ekle) veya plesk panelde yapabiliyorsan mysql kullanıcısının erişim açmalısın. Bunu hostunla konuş sen yapamazzsan onlar yapsınlar. güvenlikten dolayı mysql server veritanına dışardan erişime kapalıdır.

localhost da phpmyadmini açtım ordada ilgili bir yer var ama serverde bu sayfa varmı bilmiyorum

eylemlere tıklayın listelenen kullnıcıların karşısındaki eylem iconuna tıklayın
"Otutum Açma Bilgisini değiştir / Kullanıcıyı kopyala "kısmında anamakinenın karşısındaki alanı herhangi makine diye değiştirince localhostunaza uzaktan erşilebiliyor. bu ayarı serverdede yapmanız /yaptırmanız gerekli

kolay gelsin

Arkadaşlar bağlantıyı kuramadım server ip im bu http://93.89.225.27:2082 connectionstring e bunumu yazacağım. root ve parolayı ne yapmam gerek firmadan aldığım şifremi yoksa başka bir şeymi biraz açarsanız sevinirim...

arkadaşlar bu işin çok kolay olduğunu tahmin ediyorum ama işte çözüm bulamadım bilen arkadaş bir yardımcı olursa birkaç gündür bu işin içinde çıkamadım

idemir' Alıntı:
Ben localde mysql e bağlandım ama internete yüklü olan mysql e nasıl bağlanabilirim....Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...

local'de bağlandı demiştin... gönder bağlandığın conection stringi nereleri değiştireceğini gösterelim... şifre ve kullanıcı kısmına * koy

rar dosyası idemir hocaya özel... isterse paylaşır...

neden: database şifreleri felan... kusra bakmayın...

Ekli dosyalar

BBNET
Geri