C#da datagridviewde anında değişiklik nasıl oluyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cinefil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
C# ile yapmaya çalıştığım bir otomasyonda access veri tabanına kayıt ekleme, güncelleme,silme işlemlerini hatasız bir şekilde yapıyorum ama bir sorun var. Örneğin kayıt ekle butonuna bastığım zaman kayıt ekliyor ama datagridviewde bu yaptığım veri tabanındaki değişiklik açılan ekranı kapatıp yeniden açtığımda görünüyor. Ekranı kapatıp açmasam datagridviewde bir değişiklik olmuyor. güncelleme, silme de aynen böyle... Bu sorunu nasıl çözebilirim?

hocam bir altprogram yapıp (metod) ordan eklemeden sonra alt programı çağırırsın tekrar yüklenir..

void kayitYenile()
{
DataTable dtKayitlar=new DataTable();
new OledbDataAdapter("select * from falan filan", OledbBaglanti).fill(dtKayitlar);
datagridviewKayitlar.DataSource=dtKayitlar;
}

hocam yukarıdaki gibi bir metot her çalıştırıldığında datagridviewdeki kayıtlar yenilenir.

MuratAKAR' Alıntı:
void kayitYenile()
{
new OledbDataAdapter("select * from falan filan", OledbBaglanti).fill(dtKayitlar);
}

hocam yukarıdaki gibi bir metot her çalıştırıldığında datagridviewdeki kayıtlar yenilenir.

Murat hocamızın yazdığı gibi metodu bir defa oluşturup ;
ekleme , güncelleme, silme yaptığının kodların içerisine bağlantıyı kapattıktan sonraki satıra kayitYenile() şeklinde eklemeniz yeterli.

MuratAKAR' Alıntı:
void kayitYenile()
{
}

hocam dediğiniz şekilde yukarıdaki kod bloğunu benim kodlara aşağıdaki gibi monte ettim ama aşağıdaki gibi bir hata aldım..koyu yazan kodlarda hata çıkıyor.
Bu hata neden oluyor ?

KOD BLOĞU:

void kayitYenile()
{
DataTable dtKayitlar = new DataTable();
OleDbDataAdapter adtr= new OleDbDataAdapter ("select * from Hasta_kayıt", cn).Fill(dtKayitlar);
dataGridView1.DataSource = dtKayitlar;
}

HATA: Error 1 Cannot implicitly convert type 'int' to 'System.Data.OleDb.OleDbDataAdapter'

BİRDE BUNU DENE İSTERSEN
KAYIT,GÜNCELLEME VE SİLMEDEN SONRA FONKSİYONU "yukle();" diye çağırman yeterli.
void yukle()
{
DataSet dtst = new DataSet();
OleDbDataAdapter adptr = new OleDbDataAdapter("Select * from Tablo1", bağlantı);
adptr.Fill(dtst, "Tablo1");
dataGridView1.DataSource = dtst.Tables["Tablo1"];
}

BBNET
Geri