C # accsess veri tabanı kaydet-sil-güncelleştir-arama

Kodla Büyü

taner2309

Aktif Üye
proje dosyası ekde mevcut arkadaşlar.Kodların yanlarına açıklamaları yazdım.umarım işinize yarar.
uygulama ofice 2010 da yapılmıştır.2007 ve 2010 veritabanı formatına göredir.eğer uygulama çalışmaz ise kullandığınız accsesin veriyonuna göre AccessDatabaseEngine günlleştirmesini netten indirip pc nize kurun.
not: güncelleştirme işlemi biraz karışık.Açıklamaları düzgün okuyun ve yapın.

Ekli dosyalar

Emeğine sağlık hocam. Kodlar güzel ama form tasarımında keşke LABEL ları eksik bıramkasaydınız.
- KAYIT ARA kısmı AD bilgisine göre yapılıyor ama benim aklıma ilk gelen NUMARAYA GÖRE aramak oldu. o yüzden sıfır kayıt çıktı.
- KAYIT GÜNCELLE kımısnda hiç bir label yok. Seçtiğiniz kayıt üzerinde doğrudan Güncelle butonuna basınca tüm bilgileri siliyor. Keşke seçilen kaydın bilgilerini textbox lara getirseydiniz.
- KAYIT ARA kısmını GroupBox a atmışsınız. Form estetiği için diğer kontrolleri de groupbox a atabilirdiniz.

Rica ederim hocam.Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Bilgi paylaştıkca güzelleşiyor.
Net deki anlatımlarım çoğu aynı ve nerdeyse hepsinde ki update komut satırı çalışmıyor yada karışık yöntemler kullanılmış.
Umarım sizler için faydalı olur.

taner2309' Alıntı:
hocam bu programı 11.snıf öğrencilerine öğretirken yaptık.özellikle uğraşmadım.
..
aynı derse giriyoruz sanırım. bende öğrencilere öğretirken kullandığım programları paylaşıyorum. paylaştığınızın bir benzerini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz
..
teknik-ve-meslek-liseleri-uygulama-ve-materyaller-f136/c-temel-veri-tabani-islemleri-access-kullanarak-t82202.html
..
Öğrencilere uygulama yaptırırken özellikle form tasarımına kodlama kadar önem veriyorum ben. hem yapılan programın daha estetik görünmesini sağlıyor hemde daha derli toplu çalışma alışkanlığı ediniyorlar. ileride bu işi meslek edinmeyi düşünürlerse kodlama kadar görünümünde önemli olduğunu şimdiden vurguluyorum. böylelikle programlama kadar form kontrollerini ve formu biçimlendirmeyi de ister istemez öğreniyorlar.

BaRBaRYaN' Alıntı:
taner2309' Alıntı:
hocam bu programı 11.snıf öğrencilerine öğretirken yaptık.özellikle uğraşmadım.
..
aynı derse giriyoruz sanırım. bende öğrencilere öğretirken kullandığım programları paylaşıyorum. paylaştığınızın bir benzerini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz
..
teknik-ve-meslek-liseleri-uygulama-ve-materyaller-f136/c-temel-veri-tabani-islemleri-access-kullanarak-t82202.html
..
Öğrencilere uygulama yaptırırken özellikle form tasarımına kodlama kadar önem veriyorum ben. hem yapılan programın daha estetik görünmesini sağlıyor hemde daha derli toplu çalışma alışkanlığı ediniyorlar. ileride bu işi meslek edinmeyi düşünürlerse kodlama kadar görünümünde önemli olduğunu şimdiden vurguluyorum. böylelikle programlama kadar form kontrollerini ve formu biçimlendirmeyi de ister istemez öğreniyorlar.
arşivime ekliyorum.Teşekkürler. :+1:

BBNET
Geri