C# Access veri silme soru

Kodla Büyü

tomreader2010

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
arkadaşlar 2 tane tablom var kullanıcı radiobutton ile seçtiği tabloyu datagrid te listeliyor sil butonuna tıklayınca seçili kaydın silinmesini istiyorum ama nasıl yapacağım. delete komutuna tablo adı girmemi istiyor sil butonunda

Eğer yanlış anlamadıysam Datagrid de seçili satırı sileceksiniz. Şu şekilde yapabilirsiniz hocam ama vb.net de. C# için çok bi farkı yok zaten.

Dim IdNo As Integer = grd_Duzenle.CurrentRow.Cells("id").Value
baglanti_Kur()
isle = New OleDbCommand("delete from tablo_adi where id= " & IdNo.ToString(), baglan)
isle.ExecuteNonQuery()
baglan.Close()

bag.Open();
kmt.Connection = bag;
kmt.CommandText ="DELETE FROM tab WHERE numra='"+dataGridView1.CurrentRow.Cells[0].Value.ToString()+"'";
kmt.ExecuteNonQuery();
bag.Close();
tablo.Clear();
OleDbDataAdapter adap = new OleDbDataAdapter("select * from tab", bag);
adap.Fill(tablo);
dataGridView1.DataSource = tablo;

hocalarım teşekkür ederim cevaplarınız için. sıkıntı çektiğim nokta birden fazla tablom var ve kullannıcı hangisini isterse o tabloyu görüntülüyor. "DELETE FROM tab WHERE numra='"+dataGridView1.CurrentRow.Cells[0].Value.ToString()+"'"; kod satırında tablo adı bir tane seçebiliyorum kullanıcının görüntülediği tablo adını yazmam lazım bu kod satırına. örneğin a ve b diye 2 tablom var kullanıcı o anda a tablosunu görüntüledi gridde ve ben a tablosundan seçtiği satırı silmek istiyorum. ama kod satırına a ve b tablosunu ayrı ayrı açmam gerekiyor. dün gece oturdum tüm tablolar için ayrı ayrı yazdım kodu gerçi ama kısa yolu varsa onu uygulayabilirim

string sorgu = "insert into" + label4.Text+ "(SORU_ID,SORU) values " + textBox1.Text + "','" + pictureBox1.ImageLocation + "";
hocam ekleme işleminde hata nedir acaba

string sorgu = "insert into" + label4.Text+ "(SORU_ID,SORU) values " + textBox1.Text + "," + pictureBox1.ImageLocation ;

BBNET
Geri