(C#) İmage Penceresindeki Resmi Değiştirme

Kodla Büyü

nilebr93

Site Gezgini
Arkadaşlar image picturebox a resim eklemeyi biliyorum fakat resmi değiştirmek istediğimde resmi kaydettiğim yerden silip en son eklediğimi oraya kaydetmesi lazım bunu nasıl yapabilirim ?
Resmi değiştirmek istediğimde önceki kayıtlı olan resmin silinip, yerine değiştirirken kullandığım resmin kaydedilmesini istiyorum..

nilebr93' Alıntı:
Arkadaşlar image picturebox a resim eklemeyi biliyorum fakat resmi değiştirmek istediğimde resmi kaydettiğim yerden silip en son eklediğimi oraya kaydetmesi lazım bunu nasıl yapabilirim ?
Resmi değiştirmek istediğimde önceki kayıtlı olan resmin silinip, yerine değiştirirken kullandığım resmin kaydedilmesini istiyorum..

public void imageEdit()
{
string imageUrl = ImageTextBox.Text;
string[] lines = imageUrl.Split('.');
string imageExtension = lines[lines.Length - 1];

string path = ImageTextBox.Text;
File.Delete(path);
var imageDialog = new OpenFileDialog();
imageDialog.Title = "Dosya Seçiniz";
imageDialog.Filter = "Tek Renkli Bit İşlem (*.bmp;*.dib)|*.bmp;*.dib|16 Renkli Bit İşlem (*.bmp;*.dib)|*.bmp;*.dib|256 Renkli Bit İşlem (*.bmp;*.dib)|*.bmp;*.dib|24-bit Bit İşlem (*.bmp;*.dib)|*.bmp;*.dib|JPEG (*.jpg;*.jpeg;*.jpe;*.jfif)|*.jpg;*.jpeg;*.jpe;*.jfif|GIF (*.gif)|*.gif|TIFF (*.tif;*.tiff)|*.tif;*.tiff|PNG (*.png)|*.png|Tüm dosyalar (*.*)|*.*";
if (imageDialog.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
FilmImagePictureBox.SizeMode = System.Windows.Forms.PictureBoxSizeMode.StretchImage;
FilmImagePictureBox.Image = new Bitmap(imageDialog.OpenFile());
path = imageDialog.FileName;
File.Copy(path, imageUrl);

}
}

kendi soruna kendin cevap vermişsin ebru sende bendensin :D

resmi değiştiginde klasördeki resmin de silinmesini istemişsin sanırım

Kod:
string imagepath = FilmImagePictureBox.ImageLocation;
File.Delete(@imagepath);

ilk önce resmin yolunu alıp ordan siler sonrada bu yazdıgın kodlardaki gibi eklersin kopyalamak yerine direk picbox dan kaydetmek istiyorum dersen de
http://webmaster-fnd.blogspot.com/2012/07/pictureboxdaki-kesmi-kaydetmek.html

burdan yararlanabilirsin...

Ben de bu sorunu ??zülmü? de?il var.
g.gif

Fnd_' Alıntı:
kendi soruna kendin cevap vermişsin ebru sende bendensin :D

resmi değiştiginde klasördeki resmin de silinmesini istemişsin sanırım

Kod:
string imagepath = FilmImagePictureBox.ImageLocation;
File.Delete(@imagepath);

ilk önce resmin yolunu alıp ordan siler sonrada bu yazdıgın kodlardaki gibi eklersin kopyalamak yerine direk picbox dan kaydetmek istiyorum dersen de
http://webmaster-fnd.blogspot.com/2012/07/pictureboxdaki-kesmi-kaydetmek.html

burdan yararlanabilirsin...

Teşekkür ederim sağol :)

BBNET
Geri