c# çıktı almak

Kodla Büyü

tomreader2010

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
arkadaşlar veri tabanından rastgele seçilecek 40 sorunun çıktısını c# nasıl alabilirim yazdırma konusunda hiç bir bilgim yokta c#, yada word olarak kaydetme şansım varmı acaba.

. Net ortamında Cyrstal Report kullanarak istediğiniz raporu pdf, word yada excel olarak kaydedebilirsiniz.

azztaa' Alıntı:
bir zamanlar böyle bir uygulama yazmışım
iyine yarar umarım

Hocam Banada Çok Lazım Fakat Gönderdiğiniz Projeden Birşey Anlamadım. Acaba Kullandığım Office Sürüm Fark Edermi? ( Office 2010 Kullanıyorum.) Projeyi Nasıl Çalıştırabileceğim Hakkında Bilgi Verirmisinz?

piyasadaki büyük oyunların çoğu c++ ile yazılmıştır

c# ile xna kullanılarak oyun yazılabilir fakat c++ kadar güçlü değildir

Buzkırıcı' Alıntı:
c#,c+,c++ bu diller oyun programlama da kullanılıyor mu

c/c++ 'nin bilgisayarda kullanılmadığı yer var mı hocam :) c#'ta da xna kütüphaneleri ile oyun yazanlar var.

qalatasaray377' Alıntı:
azztaa' Alıntı:
bir zamanlar böyle bir uygulama yazmışım
iyine yarar umarım

Hocam Banada Çok Lazım Fakat Gönderdiğiniz Projeden Birşey Anlamadım. Acaba Kullandığım Office Sürüm Fark Edermi? ( Office 2010 Kullanıyorum.) Projeyi Nasıl Çalıştırabileceğim Hakkında Bilgi Verirmisinz?
senin visula studio 2008 mi? hocam 2010 da uygulama yapmışta

arkadaşlar kullanıcının veritabanından rastgele oluşturacağı sınavı;
c# crystal report ile çıktı almakmı,yada word yada pdf ye çevirmekmi yada mantık ve daha kolay

Bence Cyrstal Reportla daha basit, crystal reportda rapor aldıktan sonra zaten pdf olarak kaydedilebiliyor.

Cyrstal Reportla Daha Kolay Olduğunu Duydum Fakat Bana Göre Word'e Aktarmak Daha Kolay. Eğer Üzerinde Çalıştığınız Projeyi Gönderebilirseniz Yardımcı Olabilirim.

qalatasaray377' Alıntı:
Cyrstal Reportla Daha Kolay Olduğunu Duydum Fakat Bana Göre Word'e Aktarmak Daha Kolay. Eğer Üzerinde Çalıştığınız Projeyi Gönderebilirseniz Yardımcı Olabilirim.
göndermeden yardımcı olamaz mısın :D

Kodları Word Belgesi Olarak Ekliycektim Ama Yapamadım. Kodları Direk Gönderiyorum. Umarım Anlarsın Biraz Karışık Oldu Göndermeden Yapamam Değil Şimdi Senin Neler Yaptığını Bilmiyorum Ondan Gönderirsen Daha İyi Yardımcı Olabilirdim. Eğer Yapamazsan Söyle Yardımcı Olmaya Çalışırım.

Kod:
C# ile Word Belgesi Oluşturma
C# ile Microsoft Office Word’ belge oluşturmak ve bu belgenin içine yazı yazdırma aşamları:
İlk önce Solution Explorer’da Referances’a sağ tıklayıp Add Referance’ı seçin. Açılan pencerede COM sekmesine gelerek Microsoft Word 14.0 Object Library’i seçin. Ben Office 2010 kullandığım için 14.0 versiyonu ancak farklı bir versiyon kullanıyorsanız onun numarasını göreceksiniz.
Referansı ekledikten sonra işlemi gerçekleştirmek istediğiniz Event’e geçin.
// Word'ü başlatın:
Microsoft.Office.Interop.Word.Application oWord = new Microsoft.Office.Interop.Word.Application();
oWord.Visible = true;
//Yeni Word belgesi oluşturun.
object oMissing = System.Reflection.Missing.Value;
Microsoft.Office.Interop.Word.Document wBelge = oWord.Documents.Add(ref oMissing, ref oMissing,
ref oMissing, ref oMissing);
//İlk paragrafı başlık olarak ayarlayın.
Microsoft.Office.Interop.Word.Paragraph baslik= wBelge.Paragraphs.Add(ref oMissing);
object styleHeading = "Başlık 1";
baslik.Range.set_Style(styleHeading);
baslik.Range.Text = txtBaslik.Text; //herhangi bir string olabilir.
//bunun arkasından başka bir paragraf ekleyecekseniz bu koudu yazıyoruz.            
baslik.Range.InsertParagraphAfter();
// ikinci paragraf
Microsoft.Office.Interop.Word.Paragraph paragraf2;
paragraf2= wBelge.Paragraphs.Add(ref oMissing);
paragraf2.Range.Text = textBox1.Text;
paragraf2.Range.InsertParagraphAfter();
//Bu şekilde devam ederek paragraflarınızı oluşturun.
//Paragraflarınız bittikten sonra son olarak Office belgesini kaydedelim.
object fileName = "C:\\docs\\" + txtBaslik.Text + ".docx";

crystal report ile yapacağım daha kullanışlı olacak araştırıyorum şuanda sağol

Peki Hocam Yapamazsan Bana Özelden Mesaj At Elimden Geldiğince Yardımcı Olmaya Çalışırım. Kolay Gelsin. Ayrıca Crystal Report Visual Studioda Yüklü Olarak Gelmiyor. Ayrıyetten İnternetten Kendiniz Yüklüyorsunuz. Visual Studionun İçinde Crystal Report Aramayın. Bilgilendiriyim Dedim :D

veritabanında resimlerin yolu kayıtlı bunu nasıl crystal reportta göstereceğim bilgisi olan varmı acaba

arkadaşlar sınav programında soruları tek tek image olarak kaydetmiştim. şimdi hocanın seçeceği 40 soruyu gösterip yazdırmam lazım bunu nasıl yapabilirim fikri olan varmı

crystal report u kullanarak çıktı almak çok kolay, ama kodlayarak ta çıktı alabilirsin.

hocam bence checkbox kullanarak soruları seçip daha sonra seçilen soruları crystal report a göndersen nasıl olur.

hocam cevabın için teşekkür ederm. crystal reportta resim yazdıramadım veritabanına resim yollarını kaydettim crystal report resim yollarını göösteriyor
sorular seviye seviye veritabanında kullanıcı 3 seviyede 5 soru 4 seviyeden 3 soru diyecek oan göre sınav oluşturacağım ama nasıl :(

BBNET
Geri