Bunu yapanınız var mı? Varsa nasıl yapıyorsunuz?

Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar,
Malumunuz bilgisayar öğretmeniyiz ve bu sebeptendir ki, elektronik eşya alacak herkes bize başvuruyor.

Internetten uygun ve iyi olanını bulup piyasaya göre çok ucuza mal edebiliyoruz. Senede en az 5-10 tane bilgisayar sağlıyorum çevreme.

Enson olarak özel bir şirkette çalışan bir arkadaşım, 1 laptop ve 1 projeksiyon almak istediğini, ücretini kendi kredi kartından çekeceğini, şirket adına fatura kesileceğini, ödemeyi kendisine şirketin yapacağını söyledi.
Aynı kişi, şirketin bilgisayarları bozulduğunda(format ve benzeri), tamir işini benim yapabileceğimi, ama malum fatura kesmem gerektiğini söyledi.

Internetten saatlerce araştırıp, uygun olanını aradıktan sonra, üzerine kendi kar payımı da koyarak (ürünün maliyeti + kendi payım) şeklinde faturalandırabilmenin bir yolu var mıdır?

1-Hem o insanlara uygun fiyat, hem de kendi emeğimin karşılığını almanın bir yolu yok mudur? (şirket kurmak demeyin :)
2-Bunu yapanınız var mı? Varsa nasıl yapıyorsunuz?

Şirket adında bilişim, elektronik, bilgisayar vs geçen herhangi bir firmayla anlaşın hocam. Sen onlara kdv tutarı+bir miktar da komisyon ver onlar da senin için fatura kessin. Anca böyle olur. Tabi bu durumda %18 kdv desen, komisyon da yuvarlak hesap %7 anlaşsan %75'i sana kalır ama kafan rahat olur :wink:

Parhelion' Alıntı:
Şirket adında bilişim, elektronik, bilgisayar vs geçen herhangi bir firmayla anlaşın hocam. Sen onlara kdv tutarı+bir miktar da komisyon ver onlar da senin için fatura kessin. Anca böyle olur. Tabi bu durumda %18 kdv desen, komisyon da yuvarlak hesap %7 anlaşsan %75'i sana kalır ama kafan rahat olur :wink:

Örneğin ben hepsiburada.com'dan Ürün+KDV=1000 TL ye aldığım bilgisayarı, benim komisyonum da 100 TL olsun, 1100 TL'ye adamlara fatura kestirebilir miyim? (%18 adamlar fatura kestiği için KDV kayb(18TL)ı, %7 adamlara bırakacağım kar payı(7TL), %75'de bana mı (75TL)kalır? Yani KDV'yi sadece son kullanıcı mı öder, yoksa ürün her el değiştirdiğinde %18 KDV'mi ödenir?

Yani; 847 TL (ürün bedeli)+ 153 TL(%18 KDV bedeli)=1000 TL ben satarken 1000 TL (ürün bedeli)+180 TL(%18 KDV bedeli)=1180 TL (ürünün yeni maliyeti) mi olur? Yani devlet ürün 2 kez el değiştirdiği için 2 kez KDV mi alır?

Yoksa;
847 TL (ürün bedeli)+ 153 TL(%18 KDV bedeli)=1000 devlet KDV'sini almıştır üzerine eklenen 100 TL tamamen kar mıdır?

2. soru: Firma girdisi olmayan bir ürünü, çıktı olarak nasıl fatura kesebilsin?

hocam bu şekilde satış yapacağım dersen zarar edersin.
bence toptan bilgisayar ve elek. ürün satan toptancılarla anlaş, yada orta ölçekli bir firma ile.
alacağın tüm ürünleri onlardan al. onlar senin komisyonunu da içeren bir fatura düzenlesinler. sen karını firmadan al.

phpcoder' Alıntı:
bence toptan bilgisayar ve elek. ürün satan toptancılarla anlaş, yada orta ölçekli bir firma ile.
alacağın tüm ürünleri onlardan al. onlar senin komisyonunu da içeren bir fatura düzenlesinler. sen karını firmadan al.

Toptancı derken, kimle mesela?

İki yol var
1- Bir şirketle anlaşacaksın. Sen onlardan komisyon alacan ürünü onlardan alacan. Diğer türlüsü olmaz senin adına kimse 5-10 binlilarlık fatura kesip KDV ödemez.

2- Kendi şirketini kuracaksın. Birkaç büyük firmadan bayilik alcaksın. Ürünleri öyle satacaksın.

Not : Her kesilen fatura için kdv ödenir.

forumdas' Alıntı:
phpcoder' Alıntı:

Hoca sen de her şeyi devletten bekliyorsun:D

Netten ürünü al 1200 e aldıysan 1300 e ver bi sıkıntı olursa bana getir fatura falan benim üstüme saklıyorum de olsun bitsin.

Senin dediğin gibi bir şey zor

forumdas' Alıntı:
phpcoder' Alıntı:

benim bildiğim fiyatları çok uygun olan bir toptancı var. ancak kurumsal olarak anlaşmalar yapıyor. bireysel olarak çalıştıklarını duymadım hiç.
http://www.denge.com.tr/

Hocam bazı internetten satış yapan sitelerde bu uygulama var. Kullanıcıya komisyon falan veriyor. Faturayı kendileri adına kesiyorlar ve resmi olarak senin ilgin olmuyor. Hesabına yatıyor veya parapuan tarzı birşeyler yapıyorlar...

karakus' Alıntı:
İki yol var
1- Bir şirketle anlaşacaksın. Sen onlardan komisyon alacan ürünü onlardan alacan. Diğer türlüsü olmaz senin adına kimse 5-10 binlilarlık fatura kesip KDV ödemez.

2- Kendi şirketini kuracaksın. Birkaç büyük firmadan bayilik alcaksın. Ürünleri öyle satacaksın.

Not : Her kesilen fatura için kdv ödenir.
işin bu kısmı sakıncalıdır sağlam güvndiğin birisi olmasa pert malları sana yollatırlar ondan sonra işin içinden çıkamazsınn
ya tanıdıklarının üzerine aç küççük bir dükkan sonra git bir ithalatçı ihracatçı firma bul onlarla anlaş getirt ordan satışınıda yap faturanıda kes himetide ver ordan da fatura kes
adam gibi kazanırsın hemde iki kişi araında köprü olup gelen giden senin üzerinden manzaraya bakmaz. :mrgreen:

phpcoder' Alıntı:
forumdas' Alıntı:
phpcoder' Alıntı:

benim bildiğim fiyatları çok uygun olan bir toptancı var. ancak kurumsal olarak anlaşmalar yapıyor. bireysel olarak çalıştıklarını duymadım hiç.
http://www.denge.com.tr/

En mantıklısı toptancı bir firma ile çalışan birilerini bulmak yada tanıdık bir vergi levhası olan birinin üzerinden toptancı ile kurumsal bir anlaşma yapmak.En sağlamı bu hocam.

Hocam bu tür para pul işlerini yapmamanızı öneririm şayet yapıyorsanız da soru şeklinde de olsa herhangi bir yere yazmamanızı öneririm ; daha sonra aleyhinize delil olarak kullanaılabilir ve skıntı yaşayabilirsiniz.Bildiğiniz gibi her ne kadar nik le de bağlansak ip lerimiz ve adreslerimiz belli .

Lütfen yanlış anlamyın amacım tenkit etmek değil.

zaten internetten alıyorsun.. diyelim ki 10 'da bir komisyon almak istiyorsun.. Sipariş verirken 1000 Tllik malda 1100 kestirir 100 tllik bir malzemeyi kendine alır, satarsın.

forumdas' Alıntı:
Arkadaşlar,
Malumunuz bilgisayar öğretmeniyiz ve bu sebeptendir ki, elektronik eşya alacak herkes bize başvuruyor.

Internetten uygun ve iyi olanını bulup piyasaya göre çok ucuza mal edebiliyoruz. Senede en az 5-10 tane bilgisayar sağlıyorum çevreme.

Enson olarak özel bir şirkette çalışan bir arkadaşım, 1 laptop ve 1 projeksiyon almak istediğini, ücretini kendi kredi kartından çekeceğini, şirket adına fatura kesileceğini, ödemeyi kendisine şirketin yapacağını söyledi.
Aynı kişi, şirketin bilgisayarları bozulduğunda(format ve benzeri), tamir işini benim yapabileceğimi, ama malum fatura kesmem gerektiğini söyledi.

Internetten saatlerce araştırıp, uygun olanını aradıktan sonra, üzerine kendi kar payımı da koyarak (ürünün maliyeti + kendi payım) şeklinde faturalandırabilmenin bir yolu var mıdır?

1-Hem o insanlara uygun fiyat, hem de kendi emeğimin karşılığını almanın bir yolu yok mudur? (şirket kurmak demeyin :)
2-Bunu yapanınız var mı? Varsa nasıl yapıyorsunuz?

İmzalı makbuz vermeyi önerin. Ya da tanıdık bir ticarethaneden fatura temin edin. Fakat o ticaretheneye daha sonra kestiğiniz fatura için gelecek vergiyi de unutmayın. Şu an için kabul ederlerse herhangi bir gideri olmayan imzalı tarihli makbuz kesmek en iyisi.

Parhelion' Alıntı:

Eğer anlaşacağı şirket ltd şti olursa sadece kârın değil aynı zamanda cironun da vergisi çıkacaktır. Bu yüzden ltd. şti. den fatura önermem.

forumdas' Alıntı:
Parhelion' Alıntı:

Örneğin ben hepsiburada.com'dan Ürün+KDV=1000 TL ye aldığım bilgisayarı, benim komisyonum da 100 TL olsun, 1100 TL'ye adamlara fatura kestirebilir miyim? (%18 adamlar fatura kestiği için KDV kayb(18TL)ı, %7 adamlara bırakacağım kar payı(7TL), %75'de bana mı (75TL)kalır? Yani KDV'yi sadece son kullanıcı mı öder, yoksa ürün her el değiştirdiğinde %18 KDV'mi ödenir?

Yani; 847 TL (ürün bedeli)+ 153 TL(%18 KDV bedeli)=1000 TL ben satarken 1000 TL (ürün bedeli)+180 TL(%18 KDV bedeli)=1180 TL (ürünün yeni maliyeti) mi olur? Yani devlet ürün 2 kez el değiştirdiği için 2 kez KDV mi alır?

Yoksa;
847 TL (ürün bedeli)+ 153 TL(%18 KDV bedeli)=1000 devlet KDV'sini almıştır üzerine eklenen 100 TL tamamen kar mıdır?

2. soru: Firma girdisi olmayan bir ürünü, çıktı olarak nasıl fatura kesebilsin?

Hepsi buradadan aldığınız ürünün faturasını --> fatura alacağınız şirketin adına kestirmezseniz, 1100 liralık faturanın %18 lik götürüsü 198 TL olur. Anlatabiliyor muyum? Ancak hepsiiburada da faturayı şirketin adına kestirirseniz o zaman kdv 1100 lira üzerinden değil aradaki fark olan 100 lira üzerinden hesaplanır. bu durumda vergi 18 lira olacaktır. Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsinler.

Ben 2 sene kadar elektronik satışı yaptım. Hocam benden size tavsiye ticarethaner açmayın. Hocam bir sürü prosedürü var. İstediğiniz kadar küçük olsun bu ticarethane bir muhsaebeci de tutmak zorunda kalırsınız. Ve hiç iş yapmasanız bile giderleri olur. Canınız çok sıkılır. Esnaflık yapmak kolay değil. Bu yüzden en güzeli seyyar iş yapın. Açık açık yardım edeceğiniz kişiye bir bilgisayar almanız ve kendisine destek olmanız karşılığında bir ücret isteyin. Redderse yardım etmezsiniz. Faturasız belgesiz çalışın. Başınız ağrımasın.

Ama tabi bazı şirketlerin ihale vs. için mecburen bir ticarethane olmanız ve ünvanını olması gerekiyor. Yine bazı fabrika vs. ltd şirketleri de faturasız iş yapmıyor hocam siz de böyle firmalarla çok büyük bir iş yapacak iseniz tanıdık bir ticarethane ile fatura için anlaşın. Zaten o ya da onların muhasebecisi size ne yapmanız gerektiğini söylecektir.

Piyasada bir çok müşteri bilgisayarcılardan şikayet eder. Ama piyasada da en çok aranan esnaf bilgisayarcılardır.

Kolay gelsin. Dürüst bilgisayarcıların ve esnafın her zaman yanındayım. Başarılar.

BBNET
Geri