Bu soruları yapamadım ...

Kodla Büyü

HaKanT

Üye
php ders ödevim vardı baya uğraştım ama hocamızın anlattıklarıyla yapamadım.
hepsini kullanıcıdan girilecek bir kaçını yaparsanız yinede allah razı olsun
1.N tane elemanlı bir tamsayı dizideki tek sayıları atarak yeni bir dizi oluşturan program.

2.N tane eleman olan sırasız bir dizi içinde tekrar eden elemanları kaldırarak yeni bir sıralı dizi oluşturan program.

3.M x N boyutlarındaki A dizisinin her satırının ve her sütünün toplamlarını ayrı ayrı hesaplayan program

4.N tane elemanı olanbir tam sayı A dizisini kendi üzerinde ters sıraya çeviren program

5.NxM boyutlarında olan ve klavyeden girilen A ve B dizilerini toplayarak C matrisini hesaplayan program

6.kullanıcıdan girilen isimleri dizideki kişileri alfabetik olarak sıralayınız

ve nasıl yapıldıklarını kısaca anlatmak isterseniz yazabilirmisiniz.

işte hangi yoldan gideceğimi bulamadım ve hocamız bize ysfkc sitesinde dizi örneğini anlattı zaten yazdırdı bende pek fazla anlamadım. :( bunlarıda kesin yapmam lazımdı bir fikir söyleseydiniz şöyle şu kodlarla gidersen olur du derseniz :?:

HaKanT' Alıntı:
işte hangi yoldan gideceğimi bulamadım ve hocamız bize ysfkc sitesinde dizi örneğini anlattı zaten yazdırdı bende pek fazla anlamadım. :( bunlarıda kesin yapmam lazımdı bir fikir söyleseydiniz şöyle şu kodlarla gidersen olur du derseniz :?:
soruların hepsi diziyle ilgili, dizilerin mantığını ve okutmayı biliyorsan rahatça yapabilirsin.
ipuçları vereyim bari :D
foreach fonksiyonuyla dizinin elemanlarını okutabilirsin
array_unique fonksiyonu dizideki tekrar eden değerleri atar.
mod fonksiyonuyla dizideki sayının tek olup olmadığını bulabilirsin.
unset fonksiyonuyla diziden eleman silebilirsin
array_push fonksiyonuyla diziye eleman ekleyebilirsin
asort fonksiyonuyla sıralama yapabilirsin
array_reverse fonksiyonuyla diziyi ters çevirebilirsin

<?php
function tekleri_at($dizi) {
$dongu_sayisi=count($dizi)-1;
for($i=0;$i<=$dongu_sayisi;$i++){
if ($dizi[$i]%2==1){
unset($dizi[$i]);
}
}
print_r($dizi);
}

//bide fonksiyonumuzu deneyelim
$sayilar=array("1","2","3","4","5","6","7","8","9","10","11");
tekleri_at($sayilar);
?>

@cakkoyun hocam keşke cevap yazmasaydın, hem ona bir yararı olmaz hem o çocuk için yapılmaz. turk-php.com 'da bilgisayar öğretmeni hakkında haddini aşan laflar söylemişti, tartışmıştık onunla...

yani hepsini yazmadıydım zaten yol göstersin diye 1 tanesini yapıvediydik gari. tanımam etmem kendisini. sen diyosan doğrudur hocam :)

BBNET
Geri