Bu siteler nasıl hazırlanıyor

Kodla Büyü
hocam site XML + FLASH kullanılarak hazırlanmış. ama gördüğünüz üzere baya eksikleri de var. ve çok yavaş açılıyor.

flash dışında böyle site yapılabilecek bir program olduğunu sanmıyorum. Flash ile yapılabilir rahat bir şekilde...

Bu tip siteler için içinde flash şablonların bulunduğu programlar var mesela a4 desk pro gibi sen sadece menüleri yazıyorsun site adını yazıyorsun siten hazır.

özellikle sanatçıların kişisel sitelerini incelerseniz, gayet basarılı calismalar mevcut.

Flash ile yapılmış
Çok yavaş diyen arkadaş halen 56 k internet kullanıyor sanırım. superonline ın internet hıznı 1 gbit e çıkardığı bir dönemde bu tür siteler bence gerekli

Flash sitelerin en büyük dezavantajı google tarafından iyi indexlenememeleri.

bu tür şablonlar burda paylaşılmıştı.isteyen varsa koyabilirim.bende burdan indirmiştim.xml +flash

benim bir tanıdığım bu siteleri kod kullanmadan swish programını kullanarak yapıyor. swish'in kullanımı kolay flash'ın aynısı hatta flash'ta efekt vermen için uğraşman veya action scritp kodu yazman gerekirken. swish kendi bünyesinde bir sürü efekt barındırıyor. tavsiyem onu kullanın sizde güzel çalışmalar ortaya çıkartırsınız.

ilyas33' Alıntı:
bu tür şablonlar burda paylaşılmıştı.isteyen varsa koyabilirim.bende burdan indirmiştim.xml +flash
..
hocam benim daha önce paylaştığım şablonlardı. o yüzden bunlarada direk XML + FLASH diyebildim :D

akdenizkanki' Alıntı:
benim bir tanıdığım bu siteleri kod kullanmadan swish programını kullanarak yapıyor. swish'in kullanımı kolay flash'ın aynısı hatta flash'ta efekt vermen için uğraşman veya action scritp kodu yazman gerekirken. swish kendi bünyesinde bir sürü efekt barındırıyor. tavsiyem onu kullanın sizde güzel çalışmalar ortaya çıkartırsınız.

hocam tanıdığınız swishe takla bile attırıyor olabilir ama bunun benzeri bir siteyi kod yazmadan heleki swishte yapması çok çok çoook zor.

fuatdagdelen' Alıntı:
Flash ile yapılmış
Çok yavaş diyen arkadaş halen 56 k internet kullanıyor sanırım. superonline ın internet hıznı 1 gbit e çıkardığı bir dönemde bu tür siteler bence gerekli

superonline ın internet hızını çıkarıdğı yerler sadece birkaç büyük şehirdeki büyük siteler sadece. ayrıca 1MB limitsiz bağlantıya bile 49 lira verdiğimizi düşünürsek ÖĞRETMEN MAAŞI ile o GB hızındaki bağlantıyı satın alabilecek bir babayiğit tanımıyorum.

hocam TAŞ YERİNDE AĞIRDIR diye bir ata sözümüz var. sitenin ne kadar görsel olduğu değil amaca ne kadar hizmet ettiği önemlidir. Birde gerekli dediğiniz tasarımın gerekliliğini sorgulamadan önce bi inceleyin isterseniz POP-UP olarak orta alana açılan pencerelerde bir KAPAT butonu bile yok. Görsellik diyorsanız çok daha güzelini çok daha hızlı yapan türk tasarımcılar tanıyorum.

Ek : Siteyi yapan firmayı da tanıyorum. sahibi öğrenci velim oluyor. sonradan altı okuyunca fark ettim.

hocam bu hazır bir şablon burada paylaşılmıştı daha önce hazır flash siteler diye araştırsan karşına çıkar. Birazda flash bilgisiyle bundan güzelini bile yapabilirsin:))

cs5 ile gelen catalisti inceleyin. vidolarını izleyin göreceksinizki adobe flashı sadece animasyon geliştiricileri için devam ettirirken bu tarz siteler için
catalalist + (FW veya PS veya Aİ) kullanmak yeterli.
eğer dinamiklik kazandırmak isteniyorsa
flash buildere alınıp mxml ile devam ediliyor.
daha detaylı ilaveler istenirsede flash ile yapılmış swf leri dışardan import edilyor

En basit kullanımı PS veya Aİ ve ya FW ile yapılmış şablon dosyayı catalistle açıp kod kullanmadan etkileşim katmak ,videolarını incelerseniz çok kolay olduğunu göreceksinz.

İlgilenenelere başarılar

fuatdagdelen' Alıntı:
Flash ile yapılmış

artık indexleniyor hocam.
XML + FLASh kullanılmış. İnternette hazır olarak bulabilirsiniz.

mystreous' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
BaRBaRYaN35 hocam teşekkür ederim istifade ettim o şablonlardan
Ben de teşekkür ederim ben de istifade etmiştim. http://www.aternahotel.com sitesini yapmıştım.

işinize yaradıysa ne mutlu bana.

omd' Alıntı:

başlığı hatırlattığın iyi oldu hocam. uzun süredir oraya bişey eklemiyordum. birde yazmışız sürekli güncellenecek diye :D
sen göstermişken bişeyler ekleyeyim.

BBNET
Geri