bu site nasıl yapılmış

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
http://www.dogtas.com.tr/Default.aspx
bu tarz siteleri beğeniyorum. ancak bu siteler yapılırken hangi sıra izleniyor bilmiyorum.özellikle fotograflı üst bölüm nasıl hazırlanıyor.önce resim düzenleme programı ile tasarım yapılıp sonra mı yapılıyo. yardımcı olur musunuz...buna benzer bi site yapacak olsan nerden başlamalıyım....

anasayfa kısmı flash Xml ile yapılıyor nette buna benzer çok örnek var hocam oradan bulabilirsin

flash xml template diye aratırsanız bir çok seçenek karşınıza çıkacaktır

merhaba hocam
öncelikle dediğiniz gibi o resimleri öncelikle Adobenin okullara ücretsiz dağıttığı fireworks programıyla düzenleyebilirsiniz. biraz kurcalarsanız çözersiniz.
aynı boyutlarda farklı resimleri kaydettikten sonra jw image rotator diye bir program var eğer entegre edebilirseniz buraya yerleştirirsiniz. dahasonra oluşturduğunuz css temasının uygun bir yerine yerleştririrsiniz.
belki çok yüzeysel oldu bu bilgiler ancak ilgiliyseniz aşama aşama fotoğraflı olarak gönderebilirim. isterseniz programın linkini de verebilirim. bahsettiğim resim sıralama programını buradaki sitede kullanmıştım. yardımcı olacağımız birşey varsa yardım edebiliriz.
kolaygelsin

Sitemiz Flash ile hazırlanmış.
Öncelikle herzaman yapıldığı gibi sitenin kurgusunu yapıyoruz. Daha sonra Kurgu üzerinden sitenin tasarım kısmına geçiyoruz. Tasarımı yparken fonksiyonellik önemlidir. Tasarımda zemin figür ilişkisine dikkat ediyoruz. Tasarımdan sonra hangilerini Vektörel hangilerini vektörel yapabilecğeimize geçiyoruz. Çünkü vektörelleri Flash da oluşturacağız. Diğer kısımlaır ise Photoshop gibi image programlarında düzenleyeceğiz. Flash zemin ve MEnü yapılarını oluşturduktan sonra içeriğimizi yerleştiriyoruz. İçeriğimizi son olarak animasyonlar ile zenginleştiriyoruz.

Tabi bunlar için iyi bir Flash bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Netten Template Monster flash templatelerini incelemeniz bakış açınızı iyileştirecektir. Ne kadar farklı örnek incelerseniz o kadar güzel bütünleşik bir yapı oluşturabilirsiniz. Kolay gelsin.

Teachnologist' Alıntı:
Sitemiz Flash ile hazırlanmış.
Öncelikle herzaman yapıldığı gibi sitenin kurgusunu yapıyoruz. Daha sonra Kurgu üzerinden sitenin tasarım kısmına geçiyoruz. Tasarımı yparken fonksiyonellik önemlidir. Tasarımda zemin figür ilişkisine dikkat ediyoruz. Tasarımdan sonra hangilerini Vektörel hangilerini vektörel yapabilecğeimize geçiyoruz. Çünkü vektörelleri Flash da oluşturacağız. Diğer kısımlaır ise Photoshop gibi image programlarında düzenleyeceğiz. Flash zemin ve MEnü yapılarını oluşturduktan sonra içeriğimizi yerleştiriyoruz. İçeriğimizi son olarak animasyonlar ile zenginleştiriyoruz.

Tabi bunlar için iyi bir Flash bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Netten Template Monster flash templatelerini incelemeniz bakış açınızı iyileştirecektir. Ne kadar farklı örnek incelerseniz o kadar güzel bütünleşik bir yapı oluşturabilirsiniz. Kolay gelsin.
şu kurgu kısmı olayın büyük bölümünü oluşturuyor sanırım. açıklamaları okuyunca kafamda bişeyler canlanıyor gibi.teşekkür ederim devamını bekliyorum............

free flash template indirip üzerinde oynasım nasıl olur acaba. mesela bu tasarım da harika...
http://www.flashmo.com/preview/flashmo_221_estate
değişikliği nasıl yapacam swf yifla yapıp mı değişiklik yapcam

bu sitedeki eğik yeşil çizgiler nasıl hazırlanmış. küçük parçalar oluşturulup tablolara mı yerleştirilmiş....

ne kadar teknolojiyle uğraşılırsa uğraşılsın elinize kağıt kalem alıp çizip karalayıp plan yapmadıkça bu iş olmuyor. o yüzden herzaman yanınızda bir ajanda onun siprallerine takılı birde kaleminiz olsun. söz uçar kağıt kalır demiş atalarımız. planınızı hedefinizi işlem basamaklarınızı yani a dan z ye bütün hikayeyi not alın bakın çok faydasını göreceksiniz. ondan sonra puzzle ı yerlerine yerleştirirsiniz. yoksa çok fazla zihninizi parçalayıp dağıtmak hedef odaklı olamayabiliyor.

eğer ücretsiz indirilebiliyorsa .flv uzantılı dosyaları flash ile açıp düzenleyebilirsiniz. tabiiki bi kopyasını alın bi kenarda dursun. eğer swf uzantılı ise onuda flv ye çeviren programları kullanmanız gerekir. Hatta size flash decomplier programınını öneriyorum. başka hoşunuza giden flashları da bu programla flv uzantılı hale getirip flashta düzenleyebiliyorsunuz. şimdiden başarılar.

Flash programında tablo vs. gibi yapılar kullanmaya gerek yok. Resim bir grafik programında çizilip, doğrudan Flash'ta bir katmana alınmış. Bahsettiğiniz çizimler ise flash içerisindeki çizim araçlarıyla oluşturulmuş.
Flash öğrenmek istiyorsanız, görsel dersler bulup, inceleyiniz.

çizgi tagemin var ama incelemedim. benim özellikle aradığım arayüz hazırlama videoları olmalı

Benim tavsiyem sizin öncelikle Flash 'ı sıfırdan öğrenmeniz.

Herşeyin öncelikleri vardır tabiki. Örneğin; İyi bir görsel bütünlük oluşturabilmek için renkleri iyi bilmek gerekir.

Flash nedir?
İmage nedir?
Vektör nedir?
Vektörel neler hazırlanabilir?
Bitmap neler hazırlanabilir?
Hangisi daha kolay ve hızlı biçimlendirilir?
Hangisi daha kullanışlıdır?
Ben hangisini kullanmalıyım?
Şu anki bilgimle neler yapabilirim?
...
...

uzar gider

yeşil eğimli çizgiler dediğiniz yerler grafik programlarında oluşturulabilir. bildiğiniz çizgi kalınlığının artrırılması ve renginin değiştirilmesiyle oluşturulabilir.
ayrıca size tavsiyem madem böyle görsel şovlu flash yapmak istiyorsunuz, flashla beraber bir grafik programı üzerine çalışmaya başlayın. örneğin piksel tabanlı olarak adobenin photoshop ve fireworks, vektörel olarakta en yaygın olarak kullanılan Corel Draw, yine adobenin illustrator programları ile çok güzel çalışmalar çıkarabilirsiniz. vektörel olarak yapılan çalışmalarda kaynak olarak vektörel kaynak sitelerini kullanabilirsiniz.

BBNET
Geri