Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

Bu php cahiline bi yardım lütfen

Konu, 'PHP - MySQL' kısmında berker2004 tarafından paylaşıldı.


  1. berker2004

    berker2004 Aktif Üye

    Kayıt:
    9 Eylül 2009
    Mesajlar:
    117
    Beğeni:
    3
    Bi ASP.net çi olarak PHP ye yeni başladım.
    Çok basit ama olmuyo :x

    İLERİ butonuna basınca say değişkeni her basışta 1 artacak geride de 1 azalacak.
    Yani normalde gloabal bi değer olmalı ve sayfa her post olduğunda aynı değere dönmemeli.Benimli bir arttırıo fakat post oluo yine değer baştan başlıo :oops:
    <?php
    $kisi=array('Berker','Berk','Selo','Melo');
    $say =0;
    if($_POST)
    {
    if($_POST["ileri"])
    {
    $say++;
    echo $say." " .$kisi[$say];
    }
    }

    ?>

    <form method="POST" >
    <input type="submit" name="ileri" value="İLERİ"/>
    <input type="submit" name="geri" value="GERİ" />
    </form>
     
  2. yakuphan

    yakuphan Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    7 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.467
    Beğeni:
    687
    Her post işleminde form yeniden gönderilip, sayfa yenilendiği için bahsettiğiniz gibi her zaman sıfırdan başlayacaktır.
    Çözüm, forma gizli bir alan ekleyip, $say değişkeninin değerini ona value olarak vermekten geçiyor. Form POST edildiğinde bu değer de gönderilecek, böylece say değişkeninin son değerini elde etmiş olacaksınız. Şöyle bir kod işinize yarayacaktır diye düşünüyorum.
    Kod:
    <?php
    $kisi=array('Berker','Berk','Selo','Melo');
    $say =0;
    if($_POST)
    {
    if($_POST["ileri"])
    {
    $say=$_POST["gizlisayi"];
    $say++;
    echo $say." " .$kisi[$say];
    }
    }
    
    ?>
    
    <form method="POST" >
    <input type="hidden" name="gizlisayi" value="<?php echo $say;?>" />
    <input type="submit" name="ileri" value="İLERİ"/>
    <input type="submit" name="geri" value="GERİ" />
    </form>
    
    Yazım yanlışları olabilir, mantığı anlarsanız sıkıntı yok.
     
  3. berker2004

    berker2004 Aktif Üye

    Kayıt:
    9 Eylül 2009
    Mesajlar:
    117
    Beğeni:
    3
    himm tmm hocam teşekkürler.Yani öyle değerini arttırıp azaltabilecieğim farklı buton ve olaylardan erişebileceğim bir global değişken olayı yok diyorsunuz anca bir kontrolde tutcam değeri. fakat şimdi durum şu ilk yüklenmede gizli alanın value su sanırım bir şey bekliyor hata var diyor ileri butonuna tıklanınca düzeliyor post işlemini else sinde mi tanımlayacağım yoksa formu onda da bir posttan sonra form gidiyor:) napicez nasıl adapte olcam bu işe ben :scared: :verymad: :cry:
     
  4. hgirua

    hgirua Site Gezgini

    Kayıt:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    61
    Beğeni:
    1

    Sayın hocam, form kullanmadan da yapabilirsiniz, zaten olayı çözmüşsünüz. iki buton koyun örneğin <a href="kisi.php?id=.$kisi[$say]"> şeklinde get ile de id yi çekinsonra if döngüsü ile eşleştirip +1 ekleyin yada -1 ekleyin bu kadar.
     
  5. Parhelion

    Parhelion Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.029
    Beğeni:
    102
    session kullanabilirsiniz. daha sade ve rahat calisirsiniz.

    index.php
    Kod:
    <?php
    session_start();
    
    if($_POST["ileri"]) {
        $_SESSION["sayi"]++;
    }
    else {
        $_SESSION["sayi"]=0;
    }
    
    echo $_SESSION["sayi"];
    ?>
    
    kodu test etmedim
     
  6. gül1

    gül1 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    15 Ekim 2015
    Mesajlar:
    327
    Beğeni:
    31
    takip
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal