bu ne biçim virüs

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar harici harddiskime virüs bulaşmış. açmak istediğim klasöre çift tıklayınca hata verip klasörü siliyo... klasörlerim teker teker gidiyo anlayacağınız. geri dönüşümde yok. zaten siletimmi diye sormuyo. direk yok oluyo.acil..

hocam klasörler sıkıştırılmış değil.normal klasör açmaya çalıştığım kayboluyo.....

diski biçimlenidirip şansınızı data kurtama programlarında deneyebilirsiniz. Orjinal ve güncel bir antivirüs programı ile tarattığınızda bile dosyaları kurtamayacak gibi görünüyor. Valla benim aklıma başka bişey gelmedi çok orjinalmiş hakkaten.

Hocam, gizli dosyaları göster, sonra aynı yerde sistem doslarını gizle nin işaretini kaldır bir daha bak.

xp için combo fix...
eğer bilgisayarı değilde sadece bilgileri düzeltmek istiyorsan temiz bir pc de
harici diskteki klasör isimlerinizin adında oluşan exe uzantılı dosyaları bir de com veya bat uzantılı dosyalar ile autorun.inf dosyalarını silip sizin gizli dosyalarınızın özelliklerinden gizli ibaresini kaldırırsanız eski haline gelir.

Basit bir virüs. Her hangi güncem bin antivirüs le silebilirsiniz. Hatta Sil komutuyla da silebilirsin. CMD yaz. Orada şunu uygula.
USB hdd ye geç. F: ise sürücü ismi F: yaz enter örnek olarak.
Sonra
attrib -s -r -h /s /d *.* enter. parametreler arasında boşluk vermeyi unutmayın.
Sitede çok paylaşıldı. Tabi benim gibi DOS kullanmış olan ihtiyarlar da biliyordur bunu:)

virüsü temizledikten sonra gizli seçeneğini her klasörden ayrı ayrı kaldıracak bir yazılıma ihtiyaç doğuyor. Çünkü gizli seçeneği kaldırılamıyor. Forumda vardı sanırım benim işime yaramıştı bilgilerin hepsini kurtardım.

alpozturk2002' Alıntı:
Basit bir virüs. Her hangi güncem bin antivirüs le silebilirsiniz. Hatta Sil komutuyla da silebilirsin. CMD yaz. Orada şunu uygula.
USB hdd ye geç. F: ise sürücü ismi F: yaz enter örnek olarak.
Sonra
attrib -s -r -h /s /d *.* enter. parametreler arasında boşluk vermeyi unutmayın.
Sitede çok paylaşıldı. Tabi benim gibi DOS kullanmış olan ihtiyarlar da biliyordur bunu:)

Benim eklediğim bat dosyası bunu yapıyor zaten:)

BBNET
Geri