Bu nasıl bir tahta çeşidi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DotCom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba,
Bugün sınav görevi için gittiğimiz bir orta okulda gördüğümü tahtalar farklı geldi.

Fotoğrafını çekmeyi unuttum. Şöyle tarif edebilirim. Ekran yüzeyi 3'e bölünmüş vaziyette. Sol tarafata tahtanın 1/3lük kısmında tebeşirli tahta, ortadaki 1/3 ve sağdaki 1/3 lük bölümde beyaz tahta ama iki parça halinde yer alıyor.

Faz 2 kapsamında yeni kurulum yapılan bir ortaokul.

Bana kullanışsız geldi.

Bu tarz tahtalar hakkında bilgisi olan var mı?

Hocam tahtanın takıldığı duvarın büyüklüğüne göre iki tip panel var. 340 cm lik ve 260 cm lik.Panel içindeki akıllı tahtalar aynı sadece dış panelleri farklı.

benim sınıfada 2.60 lık tahta taktırdım. 3 parça halinde ama hepsi beyaz tahtadan oluşan bir yazı tahtası var. zaten işimizin çoğu sunu olduğundan böyle istedim...

Hocam sanirim Etkilesimli tahta kesif yonergesinden haberiniz yok. Bakanlik tarafindan konu ile ilgili aciklamalar illere ve okullara gonderildi. Etkilesimli tahtalarda karkas diye tabir edilen yapida yer alan tahta tipini okul idaresi belirliyor. Sizin gittiginiz okulda idarece Yesil - beyaz tabir edilen, tebesir ve boardmarker kullanimina uygun tahta karkas tipi secilmis. Ayrica 2 farkli uzunlukta karkas var. 340 ve 260 olmak uzere. Sinifin yerlesimi ve montajin planlanlandigi duvar uzunluguna gore degisiyor. Sinif dar oldugundan tarif ettiginiz uzunluk 260cm lik karkas. Bu karkas da 2 hareketli 1 sabit parca var. Yani yeni bulunan bir uygulama degil. Konu ile ilgili olarak kesif yonergesini asagidaki linktebn inceleyebilirsiniz.

Madde 3.14 de tahta renkleri ile ilgili aciklamayi bulabilirsiniz.

http://izmir.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... ergesi.pdf

BBNET
Geri