Bu kaza mini onarımla halledilir mi?

Kodla Büyü

Accipiter

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba, dün eşim sağa dönerken eletrik direğine sürtmüş kapıları. Kaskodan yaptırmak için olay yerinde fotoğraflamak gerekiyor muydu? Bir de kasko karşılarsa bu mini onarımla halledilir mi Yoksa hasarsızlık indirimini bozacak çapta mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim.

7bBpka.jpg

hocam mini hasar ile zor gözüküyor. zaten mini hasar servisi veren şirketler işi yokuşa sürmekte çok başarılılar. en güzel bulunduğunuz yerdeki mini hasar ile iletişime geçin. foto bile gönderseniz cevap veriyorlar hemen. benim başıma 2-3 defa geldi hepsinde de ek ücret istediler. ben istedikleri ücretten daha azına dışarıda yaptırdım.

mini onarımdan bunu yapmazlar. Yine de aklında kalmasın bi göster firmalara. Olay fotoğrafı benden hiç istemediler. Zaten şöyle dersin " Arabayı sabah gördüğümüzde bu haldeydi" . bitti.

yorumlar için teşekkürler. o zaman ben yarın servise götüreyim. kaskodan yaptırayım. hasarsızlığı bozarsa bozsunlar. en azından serviste yaptırmış olurum.

Gecmis olsun hocam, mini onarim yapan sirketlere bu fotoyu yollarsaniz size donus saglarlar yapip yapmayacaklari konusunda bence aklinizda kalacagina yakin 1~2 yere mail atin

tomreader2010' Alıntı:
Gecmis olsun hocam, mini onarim yapan sirketlere bu fotoyu yollarsaniz size donus saglarlar yapip yapmayacaklari konusunda bence aklinizda kalacagina yakin 1~2 yere mail atin

teşekkürler hocam. autokinge mail gönderdim ama hem pazar hem 30 ağustos. dönüş olacağını sanmıyorum.

Size kalmış ama ben olsam kaskodan yaptırmazdım. Ufak bir hasara benziyor ama tramere yüksek yansıyacaktır. Bu da satarken sıkıntı olur sizin için. Özelde uygun fiyata yaptırıp, satarken de alıcılara bu fotoğrafı gösterirsiniz.

hocam en son 1 ay önce mini onarıma gittiğimde her hasarlı parça için 1 mini onarım hakkı kullanabileceğimi söylediler. sizin hasar iki parçada görünüyor. ön kapı zaten mini onarıma girmez ama arka kapıyı ısrar ederseniz mini onarımdan yaptırabilirsiniz.

bu arada buna benzer bir hasar için benden 250 lira aldılar.

sehzade84' Alıntı:
hocam en son 1 ay önce mini onarıma gittiğimde her hasarlı parça için 1 mini onarım hakkı kullanabileceğimi söylediler. sizin hasar iki parçada görünüyor. ön kapı zaten mini onarıma girmez ama arka kapıyı ısrar ederseniz mini onarımdan yaptırabilirsiniz.

nerede yaptırdınız hocam? serviste mi yoksa dışarıda mı?

kaydadeğer bir kaza değil hocam, bulundugunuz yerde düzgün bir kaporta ve boyacı varsa, servise gerek yok bence.

kaskoyu deldirirseniz hasar da goronur.

Accipiter' Alıntı:
sehzade84' Alıntı:

nerede yaptırdınız hocam? serviste mi yoksa dışarıda mı?

safranbolu autoking te yaptırdım hocam. benim de sizin gibi 2 parça hasarlıydı. hasarı daha küçük olan parçayı mini onarımdan yaptılar. daha büyük hasar olan parçanın ücretini aldılar.

merhaba,
hocam bence kaskoda yaptırma, dışarıda yaptır. Ben daha büyük bir sürtme için (kapı sacı delindi) yaptırmak durumunda kaldım ertesi sene kasko için saçma sapan fiyatlar istendi. Kaybedeceğim indirimle yaptırma ücretim aynı olacaksa kaskoya yaptırırım seneye aynı ücreti öderim diye düşünmeyin sonraki seneleri de etkiliyor. Bence kasko 2 bin civarı bir hasar için mantıklı olacaktır. 300-500 tl dışarıdan halledilirse daha ekonomik olacaktır.
saygılar...

Hocam benim araca tampondan carptilar kaskodan,tampon boyandi ve tamponun icinde ki ceki demiri değişti 1800 tl fatura çıkarttılar satmaya niyetlendigimde fotolari olmasına rağmen herkese derdimi anlatmak zorunda kaldım millet fiyat kırmak için tereyağından kıl çıkartıyor

anladım arkadaşlar. benim de bu şekilde ilk defa başıma geliyor. baya fikir sahibi oldum, teşekkürler hepinize.

Mini onarima girmez. Anadolu sigorta hasar koruma teminati var. Tek hasar ne olursa olsun pert haric indirim hakkini yitirmiyorsun

Accipiter' Alıntı:
yorumlar için teşekkürler. o zaman ben yarın servise götüreyim. kaskodan yaptırayım. hasarsızlığı bozarsa bozsunlar. en azından serviste yaptırmış olurum.

Hocam Servislik bir işi yok bunun zaten servise gitseniz adiler sizden kapıyı değiştirmeye kalkarlar toplasanız 200-300 tl ye iyi bir kaportacıya halledersiniz. Böyle bir hasar için servise gidilmez aman yapmayın. Bide kaskoyu deldirceksininiz bi de tramer e yansıyanlar olacak orası ayrı bir konu ...

hocam çok benzeri geçen sene başıma geldi. mini onarıma girmez yalnız hasar koruma teminatı varsa kaskonun anlaşmalı firmasında (ki genelde ya auto kingdir ya da oto zenith) yaptırırsan en azından seneye kasko indirimin etkilenmiyor. bana değişim demişlerdi ama biraz ısrar edince onarım yaptılar şu an 890 tl olarak görünüyor tramerde. geçmiş olsun..

Mini onarım olayını gecen sordum eleman 2-2,5 cm lik yüzeysel problemlere mini onarım yapıyoruz dediler...

bu renkte renk tutturmak icin kapilarin tamamen boyanmasi gerekebilir sadece hasarli bolge boyanirsa siritir..

Hocam kaskoyu delersen seneye fahis fiyat cikarirlar..
hem kasko derecen dusecrk hemde kasko delinme ucreti alacaklar.
300-500 e yapan olursa dusarida dusunme hemen yaptir..
hasarsizliginoz da % 40 in uzerindeyse bundan sonra kasko yaptirirken gasarsizlik koruma isteyin policenizde.
belki 50 lira fazla olur ancak kasko bozulma derdiniz olmaz

Bence mini onarıma girer gibi.
Daha geçen hafta bir arkadaşın arabasında bundan daha fazla çizin ve sürtme vardı o bölüm 350 tl + tampon boyama 300 tl dediler. Çarpan adama çok gelince onun sigortasından yapıldı ve 725tl yazmışlar faturaya. Yani siz bunu sanayiye götürseniz 500-600 tl derler. Kasko ile biraz fazla derler ama yine de 1000tl yi geçmez. Benim bildiğim kadarıyla 1000tl altı mini onarıma giriyor.

BBNET
Geri