Bu işin sonu nereye gidiyor?

Kodla Büyü
yüzyıllardır beraber yaşamış halkların(kürt-çerkez-süryani -laz.....) dillerinin okullarda okutulması sizi neden endişelendiriyor bir anlam veremiyorum.almanca, fransızca, inglizce derslerinin ilkokuldan itibaren okutulması sizi endişelendirmiyor da bu mu sizi endişelendiriyor.yoksa bu dilleri (fransızca, inglizce, almanca) yarın yine yurdumuzu bu emperyalistler kuşattığında bize karşı yapılan planları anlayalım diye mi öğreniyoruz. kendinize iyi bakın arkadaşlar biraz düşünelim biz eğitimciğiz.saygılar

en azından terör örgütünü kullandığı bahanelerden birisi daha elinden alınmış oldu....

mbc' Alıntı:
yüzyıllardır beraber yaşamış halkların(kürt-çerkez-süryani -laz.....) dillerinin okullarda okutulması sizi neden endişelendiriyor bir anlam veremiyorum.almanca, fransızca, inglizce derslerinin ilkokuldan itibaren okutulması sizi endişelendirmiyor da bu mu sizi endişelendiriyor.yoksa bu dilleri (fransızca, inglizce, almanca) yarın yine yurdumuzu bu emperyalistler kuşattığında bize karşı yapılan planları anlayalım diye mi öğreniyoruz. kendinize iyi bakın arkadaşlar biraz düşünelim biz eğitimciğiz.saygılar

Karadenizliyim. Ama hiçbir zaman lazım demiyorum ben Türkoğlu Türküm diyorum ne dilimden vazgeçiyorum ne de başka dilleri dillendirip memlektime zarar veriyorum.
Bu iş kanla başladı. Kanla kazanıldı diyip bi vatan kurma sevdası ile bitmesin?

bir ülkede iki dil olmaz. dünyanın hiç bir yerinde iki dille eğitim yapılmaz. ülkeyi ülke yapan dil briliği, bayrak ve toprak bütünlüğüdür. şimdi güneydoğuda adam senin dilini tanımıyor, bayrağınıda tanımıyor toprağımda bölünsün diyor. sizde bunlara alet oluyorsunuz. bu ülke bölünme sürecine doğru yelken açtı bile kim ne derse desin.

Doğuyu Güneydoğu bilmek için önce yaşamak gerekir.3 yıl olacak inş Diyarbakırda göreve başlayalı.İlk Dbakıra atandığımda bavulumun içindeki eşyalardan çok ön yargılarımı taşıyarak geldim buraya.
Bende sadece tv den duyduklarım ve çevremden edindiğim bilgilerle adım attım buraya.Uzatmayacağım kısaca şunu özetle söyleyeceğim
Buradaki insanlar bölünmek başka bir ülke kurmak ya da vs birşey istemiyor.Zaman nasıl değişiyor ve gelişiyorsa siz değerli insanların nasıl misyonu vizyonu gelişiyorsa buradaki insanlarda aynı değişimden etkileniyor.Dolayısıyla belki ilk etapta farklı olan düşünceler söyleyebilirim ki kesinlikle şu an yer edinmiyor.
Burada çocukların adları çok farklı.Mezgin,Rojda,Jiyan, Rojhat ...vs bunları ilk duyduğunuzda direk medyadaki dizilerde dağda bölücülük yapan insanların isimleri ile çağrışım yaptığı için buradakilerde itici geliyor.Yani anlatmak istediğim şu medya yanlı buradakilerde insan ve buradakilerde kendi kültürleri benlikleri ile yaşamak istiyorlar bundada bir sakınca yok .Ben Kesinlikle BÖLÜNMEK FARKLI BİR DEVLET KURMAK istediklerine İNANMIYORUM.
Bırakın bence Jiyan isminin anlamının YAŞAM olduğunu ROJDA güneşin doğuşunu izlerken isminin anlamını hatırlasın....

Başımızdakiler Osmanlı Devletini yıkıma götüren olaylardan hiç ders çıkarmamış. Tanzimat, Islahat, 1.2. Meşrutiyet diye ülkenin asli unsuru Türkler haricinde herkese ayrıcalık tanıdılar. Diğer unsurlar ilk fırsatta ayrılıp devletlerini kurdu, kuramayanlar da aynı yoldan gidiyor. Şark meselesi bitmedi. Milyonlarca kilometrekare toprak kaybettik. Elde kalan kısmın da Türk milletinin elinde olması birilerini rahatsız ediyor.

Özellikle 2. Abdülhamit Han ın uyarıları dikkate alınmalı:
Anlattım yine anlatacağım,düşünmüyorlardıki,Osmanlı ülkesi bir çok milletten meydana gelmiştir.Böyle bir ülkede meşrutiyet ülkenin temel unsuru(TÜRK) için ölümdür.İngiliz meclisinde;Hintli,Afrikalı,Mısırlı; Fransızda bir Cezayirli mebus varmıydı ki,Osmanlı da Rum,Ermeni,Arap,Sırp,Bulgar mebusu istemeye kalkıyorlar!
Hayır bunca okumuş,düşünmüş,kendisini davasına vermiş vatan evladının cibiliyetsiz çıkacağını kabul edemem.Sadece aldandılar derim .Aldandılar ama,cezalarını kendilerinden çok ,aldanmayan masum vatan evladı çekti;Hem öldüler hem vatandan oldular.
Günümüzde de hiç bir gelişmiş ülkede devleti oluşturan unsurlara verilmeyen ayrıcalığı bizden vermemizi istiyorlar.
Bir çok avrupa ülkesinde de kendisini oluşturan ama azınlık diye tabir edilen vatandaşlarına bazı ayrıcalıklar verilmiş. Bunlarda hiçbiri kendi devletini bölmekten, terörist ile pazarlık etmekten, anayasasını dilini bayrağını değiştirmekten söz edemez, ederse serbest gezemez. Şu an dünyanın hiç bir ülkesinde devletini yıkmaya bölmeye tanınan tolerans bizim ülkemizden fazla değil. Bizzat teröristler mecliste ve bizim vergimizle maaşını alıyor. Devletin belediyeleri kendine gönderilen ödeneği örgüte yolluyor. Hepsi bilindiği halde hiç bir işlem yapılmıyor. Dünyada bu kadar aymazlığın olduğu başka ülke yok.

ben de Van'da çalıştım iki sene, diğer illere göre daha vatansever oldukları falan söylenirdi. hiç de öyle değil malesef. Burada çoğu şey kaçak olmasına rağmen herşeye göz yumuluyor, malesef bölünmek istiyor çoğu. Diyarbakır farklıymış bak bunu bilmiyordum.

hiç bir yere gitmiyor sadece dogu ve guneydogudaki oyları toplamak için stratejik plan ve bu planı bu ukumet baslattı diğer hukumetler de kullanmaya devam edecek ama asla sonuclanmayacak...olan masum vatandasa olacak gene...

nakzonakzo' Alıntı:
ben de Van'da çalıştım iki sene, diğer illere göre daha vatansever oldukları falan söylenirdi. hiç de öyle değil malesef. Burada çoğu şey kaçak olmasına rağmen herşeye göz yumuluyor, malesef bölünmek istiyor çoğu. Diyarbakır farklıymış bak bunu bilmiyordum.

diyarbakırda bende 4 yıl kaldım. diyarbakır BDP nin kalesidir. ve BDP %80 yakın oy çıkar. ordaki bir çok insan fikrini açık açık söylemez hatta usta çırağından saklar fikrini. diyarbakırda oy kullandırın türk bayrağınmı istiyorsunuz yoksa pkk bayarağını mı? burda yanlış anlaşılmasın diyarbakırı suçlmak niyetindde değilim ama bunlar gerçek.

cesur yürek99' Alıntı:
nakzonakzo' Alıntı:

diyarbakırda bende 4 yıl kaldım. diyarbakır BDP nin kalesidir. ve BDP %80 yakın oy çıkar. ordaki bir çok insan fikrini açık açık söylemez hatta usta çırağından saklar fikrini. diyarbakırda oy kullandırın türk bayrağınmı istiyorsunuz yoksa pkk bayarağını mı? burda yanlış anlaşılmasın diyarbakırı suçlmak niyetindde değilim ama bunlar gerçek.

ön yargılarını yıkmadıysan 4 sene değil 40 sene kalsanda birşey değişmez.benimde buradaki 4.yılım ve öğretmenler odasında çıkan tartışmada bile bölünmek isteyenlere şiddetli bir tepki gösterdiler.bdp ye yüzde 80 oy çıkıyor ama o yüzde 80 e bir anket yap.alternatifleri olsa kaçı onlara oy verir kaçı vermez.özellikle dinine bağlı olan kesim adamlar kime oy vereceğini şaşırmş vaziyette

sandık güvenliği sağlansa oy oranları farklı olurdu...özellikle köylerde mecburen bdpye veriyorlar oylarını....

eğitim dili değil niteliği önemli istenirse yunanca ders verilsin insanların kafa yapıları değişmedikten sonra eğitimin dili değişince insanlarda değişim olmuyor ama kürtlerin istediği olacak türkiyeden daha da uzaklaşacaklar... "eğitim dili kürtçe olunca kaçakcılık uyuşturucu ticareti olmayacak mı?"

kgunduz' Alıntı:
mbc' Alıntı:

Karadenizliyim. Ama hiçbir zaman lazım demiyorum ben Türkoğlu Türküm diyorum ne dilimden vazgeçiyorum ne de başka dilleri dillendirip memlektime zarar veriyorum.
Bu iş kanla başladı. Kanla kazanıldı diyip bi vatan kurma sevdası ile bitmesin?
Peki iyimi oldu yani neden yerel kültürleri tüketmek gibi anlamsız bir çaba içindesiniz anlamıyorum lazca olsaydı bence iyi olurdu ama maalesef karadeniz halkı bunu istemedi ve lazca bitti sayılır
sizin dediğiniz herkes bir gün fenerbahçeli olacak demekten ne farkı var
şu millitçileri anlayan beri gelsin hem osmanlıyı savunurlar hemde hoşgörüsünü örnek almazlar.

bunun yerel kültürü tüketmekle alakası yok... toplum yapısı aidietle alakası var ispanyadan göçeden yahudiler hani şu bizim bonomo ailelerinde hala ispanyol kültürünü yaşıyanlar var aradan 500 sene geçmesine rağmen

ayyrıca ben hiç bir laz arkadaşımdan , gürcü ya da boşnak ,ya da "yugoslav göçmeni" arkadaşımdan rahatsız olmadım kendi dillerini konuştukları için onlarda bir vatandaşı okullarda kendi dilimizle neden eğitim verilmiyor diye vurmaya kalkmadılar

bu arada güneydoğuda sadece kürtler ve araplar yok afganistandan rus zülmünden kaçan afganlarda var. Ha bir de güney doğu denilince adı akla geelmeyen TÜRKLER var....

doğudaki vatandaşlarımızda ''okullarda kendi dilimizle neden eğitim verilmiyor diye vurmaya kalkmıyorlar....eğer öyle birşey yapsaalardı durum çok daha kötü olurdu...pkk bahane olarak bunu kullandı ve artık böyle bir beklenti oluştu...Eğitim dili zaten türkçe ama seçmeli de olsa bu hak verildiği için pkknın kozu elinden alınmış oldu.paniğe gerek yok.Kendimize güvenelim.

onlar bahane işte...zaten o yüzden diyorum ya bahanelerini elinden alldık diye.

merak etmeyinTÜRKLERDEN pek çok "turist" gelip gidecek güneydoğuya nasıl olsa vizeler kalktı...

ben de 12 yıl çerkez,abaza,gürcü köylerinde çalıştım.Bundan evvelde bir 10 sene bu milletlerle yaşadım.Buyrun arkadaşlar

BBNET
Geri