Bu girişleri ne için kullanabiliriz?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaşlar
Faz-II tahtalar kuruldu. etkileşimli tahta etrafındaki kanal üstündekî bu girişler nedir nasıl kullanılır?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    210.6 KB · Görüntüleme: 1,012
Kırmızı elektrik prizine normal fiş takmak mümkün olmuyor ne için koymuşlar acaba?

DotCom' Alıntı:
Kırmızı elektrik prizine normal fiş takmak mümkün olmuyor ne için koymuşlar acaba?
topraklı priz için hocam...
Delikli topraklı priz derseniz elektrikçilerden bulursunuz...

Kırmızı Priz toprak hatlı prizler için.
HDMI portu, HDMI kablosu ile notebook'unuzdaki görüntüyü HDMI portu üzerinden tahtaya göndermek için.
USB portu bildiğiniz USB portu, tahtaya USB cihazlar takmak için.
Üsttekiler de RJ-45 kablosu, bilgisayarınızı ağa-internete bağlamak için kullanabilirsiniz. Bizim tahtalarda bu portlar yok, sanırım stoktaki malzemelere göre takıyorlar.

Hocam
İyi güzel de tahtada da hdmi var. Üstelik şuan tahta ile bu kanal arasında elektrik prizi dışında bir bağlantı yok.
Hadi ben notebooka veya desktopa hdmi kablo taktım diğer ucu da burdaki girişe taktım diyelim.
Görüntü tahtaya nasıl gidecek?

yakuphan' Alıntı:
Kırmızı Priz toprak hatlı prizler için.
HDMI portu, HDMI kablosu ile notebook'unuzdaki görüntüyü HDMI portu üzerinden tahtaya göndermek için.
USB portu bildiğiniz USB portu, tahtaya USB cihazlar takmak için.
Üsttekiler de RJ-45 kablosu, bilgisayarınızı ağa-internete bağlamak için kullanabilirsiniz. Bizim tahtalarda bu portlar yok, sanırım stoktaki malzemelere göre takıyorlar.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    209.8 KB · Görüntüleme: 912
Prizler kanal içerisinden tahtaya bağlanmış olması lazım. Eğer henüz altyapı işlemleri tamamlanmadıysa en son hdmi, usb ve ağ kablolarını döşüyorlar.

Salı hdmi baglasam çalışıyor mu bakayım.
Tahtanın açık olması gerekiyor mu?
Çünkü şimdi hdmi tahta arkadındaki girişe bağladığımda tahta kapalıyken pc görüntüsü tahtaya gidiyo. Bi nevi projeksiyon

Asıl niyetim tahtanın dokunmatiğini iptal etmeden öğretmen masaustu bilgisayarını tahtaya bağlayabilmek.
(Masaustu bilgisayarın ekranına dokunmatik özelliği katılabilir mi? Çünkü çift taraflı usb ile notebooka dokunmatik özelliği katılabileceğini okudum bi yerde yada ben yanlış anladım)

Sayın hocam,
HDMI ya da VGA kablo ile (vga bağlantısı tahta üzerinde var) bilgisayarı tahtaya bağlayın. Tahtanın prizini takın, üzerindeki düğmelerden açma/kapama düğmesinin yanındaki üzerinde ok işareti bulunan dikdörtgen şekli olan düğmeye basıp, biraz bekleyin. Tahtanın açma düğmesine basmanıza gerek kalmadan bilgisayarın görüntüsü tahtaya aktarılacaktır. Tavsiyem HDMI ile bağlamanızdır, böylece sesi da tahtaya aktarabilirsiniz. Eğer görüntüyü aktarıp, hem de tahtayı kullanmak isterseniz de bu durumda çift taraflı USB ile bilgisayarı tahtaya bağlayıp, ardından dokunmatiğinin sürücülerini masaüstü bilgisayara kurmanız, yani dokunmatiği tanıtmanız gerekiyor. Ardından dokunmatikle masaüstü bilgisayarı da kontrol etmiş olursunuz.
Kabuller yapıldı derken, öne vestel servisi ile tahtaların kabulü yapılıyor, alt yapı bitince de il mem'deki görevli arkadaşlar gelip, test edip, alt yapının kabulü gerçekleşiyor. Bahsettiğim kablolar takılmadan kabul edilmemesi gerekiyor. Bir yerde bir hata var.

yakuphan' Alıntı:
Ardından dokunmatikle masaüstü bilgisayarı da kontrol etmiş olursunuz.
Yani dokunmatiği masaustune kurunca tahtadan kendi masaustumuzu mu kontrol ediyoruz yanlış mı anladım?

Ayrıca görebildiğim kadarıyla tahta ile alttaki kanal arasında hiçbir bağlantı yok. Yada vardır aradaki boşluk az oldugundan ben görmüyorum. Ama tahta tarafındaki kanalın çıkışı kapalı kapak.

Önce altyapı geldi. Sonra mem geldi. Vidalara, koridor kanal geçişlerine filan baktılar. Ok dediler.

Sonra tahta geldi. Sonrasında il koord. tahta kontrole geldi. Ok dediler.
Sonuç bu.

Yani dokunmatiği masaustune kurunca tahtadan kendi masaustumuzu mu kontrol ediyoruz yanlış mı anladım?
Evet, çift taraflı usb kablonun olayı bu.
Prizler ile tahta arasında kablo olması lazım. Yani tahtaların portlarının olduğu yerde rj-45, hdmi, usb kabloları falan yok mu? Yoksa bu bir sorun.
Diğer tahtalara da bakın, aynı durumdaysalar il mem'dekileri falan haberdar edin.

Tanesi de 10 liraya aldım. Ve küçük elektrikçilerde olmayabiliyor. Seni bilgisayarcıya yönlendirebilir. Ya orta-buyuk elektrikcilerde var

HDMI kablosu data görüntü ve ses verilerini iletebilen bir bağlantı çeşididir. onun için HDMI la ET ye bağladığınızda bilgisayarınızı ses ve görüntüyü aktarabilir karşı taraftaki donanım varsa bilgisayarınıza tanıtıp kullanabilirsiniz. FAZ I de ki ET ler HDMI kablosu ile bağlandıktan sonra açıldığında direk projeksiyon gibi davranıyor. yine ET lerin D: sürücüsünde driver klasöründe dokunmatiğin driver i var. onla bilgisayarınıza tanıtıp kullanabilirsiniz.

keşke birde işlerini sağlam ve zamanında yapsalar. kurulumlar çok geç olmakta. tahta geleli ne vakit oldu hala kurulmadı.

Tahta çöktüğünde çok işe yarıyor, tahtayı projeksiyon gibi kullanıyorsunuz, driverları kurarsan dokunmatikte kullanılıyor, ama bazen lüzumsuz insanlar bahsedilen girişten çıkıp tahtaya giren kabloları söküyorlar, o yüzden kablonun tahtaya olan bağlantısını kontrol etmek lazım.

cyln' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar
Faz-II tahtalar kuruldu. etkileşimli tahta etrafındaki kanal üstündekî bu girişler nedir nasıl kullanılır?

Hocam arkadaşlar sadece usb yi yanlış yazmışlar.
USB girişi tahtanın dokunmatiğini kullanmak için.
Yani kendi bilgisayar ekranınızı hdmi veya vga ile tahtaya gönderdikten sonra.
ben kendi bilgisayarımı tahta üzerinden dokunarak kullanmak istiyorum derseniz. iki ucu erkek usb kablo ile bağlıyor.
driveri da yükledikten sonra(kendi bilgisayarınız otomatik tanıyabilir) bağlanılan bilgisayar tahta üzerinden kullanılabiliyor. (diye biliyorum)
Önceki faz ı denemiştim bu şekilde. 2. fazı deneme fırsatım olmadı henüz.

Önce altyapı sonra tahta geldiği için kablolar kanal içinde kalmış.
Altyapı firması gelip diğer ucu kanaldan cıkaracaklarmış

Laptopu tahtaya bağlayınca dokunmatik çalışmaz normalde ama söylediğiniz şey oluyorsa iyiymiş. Ama pek zannetmiyorum. Dokunmatik algılama cihazı tahtanın üzerindeki PC modüle bağlı. Onda bile boot ederken çalışmıyor win açılınca çalışıyor. Ama deneyin oluyorsa bizde yaparız.

cyln' Alıntı:
Asıl niyetim tahtanın dokunmatiğini iptal etmeden öğretmen masaustu bilgisayarını tahtaya bağlayabilmek.
(Masaustu bilgisayarın ekranına dokunmatik özelliği katılabilir mi? Çünkü çift taraflı usb ile notebooka dokunmatik özelliği katılabileceğini okudum bi yerde yada ben yanlış anladım)

Eskişehirli26' Alıntı:
Laptopu tahtaya bağlayınca dokunmatik çalışmaz normalde ama söylediğiniz şey oluyorsa iyiymiş. Ama pek zannetmiyorum. Dokunmatik algılama cihazı tahtanın üzerindeki PC modüle bağlı. Onda bile boot ederken çalışmıyor win açılınca çalışıyor. Ama deneyin oluyorsa bizde yaparız.
Hocam tahtadaki driver laptopa kuruluyor.
Hdmi ile laptop ekranı tahtaya gidiypr.
Önceden dokunmatiği çalışmayan tahta şimdi driver yuklenmesi ile dpkunmatik çalışır ve sanki laptop basındaymış gibi tahta basinda laptopu kullanabiliyoruz

BBNET
Geri